Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. listopadu 2004

Slavia je pro mě práce a zábava v jednom

P r a h a - Přes padesát dotazů položili čtenáři oficiálního klubového serveru útočníku Milanu Antošovi. Vyhlášený šprýmař si však s nimi poradil s vlastností sobě vlastní - humorem. Převážně nevážně tak odpovídal např. na to, proč Slavie v letošní sezóně nevozí tolik bodů z venku nebo jak se mužstvo připravuje na derby se Spartou: "Je to pro nás nejtěžší soupeř, ale připravujeme se na ně zcela normálně, nabrousíme si brusle a vyleštíme hokejky." Slávistický srdcař se také vyjádřil ke své budoucnosti: "Tak to zatím nevím, ale chtěl bych ještě hrát. Všechno záleží na Růžovi. Stále platí, že v dubnu mi končí smlouva." Jak Milan Antoš přiznal, dovedl by si představit, že by zakončil svou kariéru právě ve Slavii. Což by bylo přání i mnoha fanoušků.

VŠECHNY ODPOVĚDI ZDE

Pikantní byl dotaz, zda-li by zkušený forvard nechtěl někdy nafotit sérii aktů. To už moc odvážný Milan Antoš nebyl: "No to snad ani ne, já nejsem velký krasavec. A moje děti by se strašně smáli." A co dalšího se dozvíte v offline rozhovoru? Třeba to, co si myslí o svém případném startu v národním týmu. "Tak reprezentace jsem se veřejně vzdal minulý týden, když mě nový trenér národního mužstva opět nepozval. Tak jsem mu to řekl," líčil s úsměvem a narážel tak na jednoho z trenérů Slavie Ondřeje Weissmanna, který na turnaji ve Finsku premiérově vedl reprezentaci právě jako hlavní kouč.

Ve Slavii toho prožil hodně, v Edenu hokejově vyrůstal, v roce 1994 přivedl Slavii jako kapitán do extraligy, o devět let později držel nad hlavou mistrovský pohár. "Uvědomil jsem si to až s doutníkem v puse, že to je naše a jsme nejlepší," vzpomínal na sladké chvíle při jednom z dotazů. Potvrdil, že ve slávistické šatně je skvělá parta a nezapomenutelných chvil v "sešívaném" dresu zažil moc a moc. "Těch chvil bylo tolik, že bychom si museli sednout na pivko a povídat si hodně dlouho." Na závěr přidal svou hokejovou filozofii. "Vždycky si mi hrozně líbilo, když to někdo nevzdává. Vydřený zápasy jsou pro mě fantastický zážitky a k tomu gól, to je pak úplně balzám na celé tělo. Hokej mám pořád strašně rád," říká velký hecíř, bojovník, střelec důležitých gólů a hráč, který prostě ke Slavii patří a je velice oblíbený u slávistických fanoušků.

Několikrát už se nesmazatelně zapsal do památných bitev s největším rivalem, pražskou Spartou. "Derby je moc fajn a já ho mám moc rád a strašně se na něj těším, asi jako když jsem byl malý a bylo 23.prosince." Na dotaz, jak by reagoval na případný trejd do týmu městského rivala, odpověděl: "Já bych moc nechtěl, ale kdyby mě vyměnili, tak bych musel."

Milan Antoš ke své stylové oslavě gólů ve středovém kruhu: "Ta oslava je fakt hustá, Petr Kadlec mi za ní chtěl dát jednou hokejkou přes záda. Bohužel teď mám po rituálu, v Areně mi začali zhasínat, takže musím vymyslet něco jiného."

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více