Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.12.2004

Bitky slávisté vyhráli, zápas nikoli

32. kolo, sobota 18.12.2004, Slavia - Zlín
Slavia
2:5
0:1, 2:1, 0:3
Zlín

Branky: 23. Růžička (Kachlík), 39. Sklenář (Růžička) - 2. Staša (Vlach), 28. Rangl (Vartovník, Černý), 49. Višenka (Vartovník, Ševčík), 56. Vartovník (Staša, Matula), 57. Matula (Staša)
Vyloučení: 16:5, navíc Růžička - OT 10, Stoklasa, Brunec, Černý - OK, Soldán - OT 10 + OK, Moščic, Brož - trest ve hře. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Brož (od 57. Brzobohatý) - Moščic, Jebavý, Gaisler, Roth, Beránek, Soldán - Růžička, Jiránek, Petráň, Malárik, Kauschitz, Kachlík, Krejčí, Uleščenko, Stoklasa, Sklenář(C), Hafenrichter, Indra

Zlín

Pečírka - Doczy, Rangl, Rezek, Višenka, Andraši, Černý, Matula - Ondraček, Jurík, Matějka, Korčák(C), Staša, Goiš, Vartovník, Vlach, Marcaník, Ševčík, Okénka, Brunec

Do Edenu přijel Zlín, který byl loni soupeřem pražské Slavie ve finálové sérii. Slavia vyhrála a získala titul mistra ligy. Repríza klání těchto soupeřů však v tomto zápase dostala zcela jiný rozměr. Utkání začali lépe hosté, kteří šly do vedení už ve druhé minutě. Slavia vždy dotahovala. V poslední třetině vyvrcholil vylučovací maratón hlavního rozhodčího ve velké roztržky. Na ledě se strhlo několik rvaček, sudí rozdělil mnoho trestných minut a to převážně pro hráče Slavie. V posledních pěti minutách, kdy domácí hráli permanentně ve třech, vstřelili Medvědi dvě branky. Výsledek byl však v konečném účtování pro pražský klub druhořadý.

Slávisté vlétli do zápasu velice aktivně a první střídání se odehrálo pouze ve třetině Zlína. Po vystřídání však Slavia inkasovala. Jindy první elitní útok domácích pokazil rozehrávku, k puku se dostal Staša a střelou po zemi mezi betony Brože otevřel skóre zápasu. Následně se více dopředu tlačili hosté. S blížící se polovinou první třetiny se hra vyrovnala a hrálo se stylem nahoru dolů. Mnoho příležitostí ukázat své umění měli oba gólmani. Na programu byli často přesilové hry a to především Zlína. Slavia měla jedinou a narozdíl od svého soupeře byli v této herní situaci, i když nevstřelili branku, úspěšnější.

Úvod druhé třetiny sebou přinesl vyrovnaný hokej a ve 23. minutě také vyrovnávající branku pražanů. Střelou pod víko zakončil samostatný nájezd Vladimír Růžička ml. Hrálo se v rychlém tempu a ten kdo si v sobotní poledne našel do Edenu cestu, neměl nouze o dobrou podívanou. Ve 28. minutě při přesilové hře šly opět do vedení Medvědi. Vartovník z vrcholu kruhu vystřelil a před brankovištěm, po kontaktu s hokejkou Rangla, změnil puk směr přesně do pravého horního růžku. Slavia se opět potýkala s nedisciplinovaností. Tři minuty před koncem měli blízko k vyrovnání domácí, ale z brankové čáry vytáhl puk jeden z bránících hráčů Zlína. Minutu před hvizdem ukončující druhou třetinu už mohli propuknout oslavy ze vstřelené branky oprávněně. Slavia využila přesilovou hru. Růžička dal z vrcholu kruhu puk Sklenářovi a z pozice tem mezi kruhy perfektně trefil šibenici.

Třetí část začala, přestávkou rozdělenou, přesilovou hrou Zlína. Medvědi se však k ničemu vážnějšímu nedostali. Hrálo se na obě strany a oba brankáři museli být stále v permanenci. Více práce měl Brož. Další využitá přesilovka přišla ve 49. minutě. Od modré vystřelil Višenka a svou tvrdou střelou prostřelil vše co mu stálo v cestě. Opět následovalo několik vyloučení na straně Slavie. Vzhledem k nastalé situaci to na ledě začalo vřít a k vidění byli první strkanice. Střídačka lavice a diváci v ochozech hlasitě vyjadřovali nespokojenost s výroky hlavního arbitra. První vlašťovkou předesílající dramatický závěr bylo vyloučení Vladimíra Růžičky ml. Za nesportovní chování vyfasoval osobní desetiminutový trest. O dvě minuty později udělil sudí stejný trest Soldánovi, který za následné mlácení hokejkou dostal ještě do konce zápasu. Každé další střídání znamenalo rvačku na ledě. Větší bitka se uskutečnila v 56. minutě u branky Slavie. Svůj duel s přehledem vyhrál Moščic, úspěch slavil i Stoklasa a důrazně si počínal i brankář Brož. Moščic a Stoklasa a jejich sokové shodně dostali 5 + OK, čili do konce utkání. U Františka Moščice byl trest do konce utkání nahrazen trestem ve hře. Posledních pět minut hrála Slavia permanentně ve třech. A dvojnásobnou přesilovkou využili pěknou kombinační akcí hosté. Bod za vstřelený gól si připsal Vartovník. Výsledek byl ale už druhořadým. Velice aktivní v osobních soubojích byl brankař Miroslav Brož a také dostal trest ve hře. V bráně ho nahradil Brzobohatý a po 40 vteřinách musel lovit puk ze sítě. Další využití přesilové hry 5 na 3. Při dvojnásobné převaze skóroval Matula. Další vyhranou potyčku si připsal hráč Slavie. Jiránek si poradil s Korčákem.

Příčin, které vedli k situaci která nastala v poslední třetině, je více. Bez viny není ani jedna strana. Máme tu nedisciplinovanost slávistů, dále přemrštěné hodnocení zákroků právě u domácích hráčů a dále provokace soupeře z Moravy. Například situace, kdy Zlínský hráč zůstane po zákroku dlouho ležet na ledě s bolestivou grimasou a po dodatečném odpískání faulu, v klidu vstane, upraví si účes a se smíchem odjede na střídačku. To hráči moc na klidu nepřidá. Sudí nezvládl utkání. Díky častému vylučování se hra strhla v jednu velkou bitku. Poměr vyloučení v jednotlivých třetinách: 4:1, 3:3, 11:3.

Ohlasy trenérů
vzhledem k rozlícené situaci po skončení utkání se ohlasy nekonaly
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více