Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
23. prosince 2004

Vánoční setkání v Sazka Areně

P r a h a - Dva dny před Štědrým dnem se uskutečnilo v prostorách Sazka Areny setkání fanklubu s hráči Slavie. K potěše fanoušků, kterých přišlo kolem stovky, dorazil takřka kompletní tým Slavie i s trenérem a GM Vladimírem Růžičkou. Po společném focení ve fanklubáckém sektoru za brankou se všichni přesunuli do restaurace Lokomotivka, kde se hráči ochotně podepisovali a probíhalo další focení. Celý večer se nesl v příjemné atmosféře a všichni přítomní si jen přáli, aby podobných akcí bylo v příštím roce ještě více a založila se tak pěkná tradice.

Po oficialitách s hromadným fotografováním už měl další program volný průběh a každý se mohl pobavit tak jak uměl. Pití bylo zdarma, fanoušci měli možnost zakoupit suvenýry v klubovém obchodě s 10% slevou, zdarma byly k dispozici plakáty, které později ozdobily autogramy hráčů. Překvapením večera byla přítomnost oblíbené slečny a virtuální modelky z kostky nad ledem, což především pánové hojně využívali ke společnému focení. Později se objevil i generální ředitel Sazky, a.s, pan Aleš Hušák a setrval dlouhou dobu v debatě s fanoušky. Kolem desáté hodiny večerní oficiální akce skončila.

Na závěr snad lze jen poděkovat zástupcům Sazka Areny, vedení HC Slavia Praha a vedení fanklubu HC Slavia Praha za uspořádání akce, která se po organizační stránce určitě vydařila. A vám, čtenářům, už nezbývá než se začíst do odpovědí hokejistů a trenéra Vladimíra Růžičky na vánoční otázky.

FOTOGALERIE

Vánoční anketa

1. Kde a s kým budete trávit letošní Vánoce?
2. Jaká je vaše představa ideálně prožitých vánočních svátků a na co se těšíte nejvíce?
3. Co vy a nakupování dárků? Necháváte to na poslední chvíli nebo už máte většinou vše připraveno dlouho dopředu?
4. Který dárek vám udělal v životě největší radost, ať už jste ho od někoho dostal nebo naopak někomu daroval?
5. Co říkáte na dnešní setkání s fanoušky, co jste od toho očekával a máte nějaké zkušenosti s podobnými akcemi už z minulosti?

Vladimír Růžička, hlavní trenér a GM Slavie

1. Budu s rodinou, s dětmi a s manželkou, v rodinném kruhu asi jako je zvykem všude.

2. Jako každý člověk u nás se budu dívat na pohádky, líbí se mi klasické – Zlatovláska, Tři oříšky pro Popelku a další, to můžu vidět klidně padesátkrát (úsměv). Pak taková ta příprava na štědrovečerní večeři, salátek. Stromeček, dárky. Vánoce mám strašně rád, je to myslím vždy nejlepší období toho roku, vyvrcholení. Když jsou děti nejmenší, je jim kolem 4 – 5 let, tak to je asi nejlepší, když ještě opravdu věří, že jim dárky přinese Ježíšek. To je nejhezčí pocit pro rodiče.

3. Musím přiznat, že asi jako každý chlap se občas stane, že běžím koupit něco ráno 24.prosince (úsměv). Někdy kupuji dárky dopředu, letos už mám všechno, ale loni se mi stalo, že jsem sháněl dárky na poslední chvíli.

4. Já už jsem to někdy říkal. Dárek, na který opravdu rád vzpomínám, když mně bylo pět let, tak jsem dostal pod stromeček brusle. Každé Vánoce mají svoje, svátky které jsem prožil v Litvínově, které jsem prožíval v Americe nebo teď prožívám v Praze. Bylo to krásné když jsem byl jako malý kluk i později, kdy už jsem měl sám děti.

5. Já jsem o tom neměl nějakou představu, ale vím, že náš fanklub si to zaslouží. Ten fanklub se nějak vyvíjí, v extralize jsem deset – jedenáct let, není to nic lehkého a jde to pomalinku. Dnešní akce vypadá velice dobře. Já bych byl jedině rád, aby se fanklub rozrostl. Potom je to i znát a je to perfektní pro kluky, když přijedou fanoušci někam za tím mužstvem. Já mám třeba skvělé zážitky, když vidím slávistický kotel na Spartě, to je úplně úžasné. Myslím, že když my hrajeme na Spartě, tak je to jako kdybychom hráli doma, je tam plno slávistů. Určitě bych si přál, aby si nacházeli cestu v co největším počtu i do našeho stánku v Sazka Areně.

Co byste popřál všem lidem na Slavii do Nového roku?
Je to pořád dokola, ale určitě nejdůležitější pro všechny je zdraví. A samozřejmě všem slávistům bych přál, abychom šli co nejvýše a pokusili se urvat ten titul.

Petr Kadlec, obránce

1. S přítelkyní a asi zajedeme k rodičům.
2. Mám rád pohodu, klid a nejvíce se těším na bramborový salátek, kapra.
4. To už si moc nepamatuji, kdy jsem dostal dárek, který mi udělal velkou radost. Vlastně si na jeden vzpomínám, ale o tom nemůžu mluvit (úsměv). Největší radost mám, když se jedu podívat k bráchovi, který má malé děti. Když vidím, jak rozbalují dárky a vždycky berou ten největší, tak to je asi to nejkrásnější na Vánocích.
5. Myslím, že to je dobré, hala je pro takové setkání skvělá. Když fanoušci přijdou pro podpis, tak nám to určitě nevadí, naopak, jsme rádi.

Milan Antoš, útočník

1. Tak já s rodinou jako vždycky, mám dvě děti a ty prožívají svátky přece jen nejvíce. Takže budu doma, nikam ani nejedu, akorát navštívíme rodiče jako každoročně.
2. Ideální je být někde na horách, kde je plno sněhu a někde se projít, sáňkovat nebo cokoliv s dětmi. Bohužel teď je to udělané tak, že hned 26.prosince hrajeme zápas, takže nemá cenu ani někam jezdit.
Já se těším, že jsme doma, nikam nemusím a je takový klid. Že by bylo vyloženě něco, co bych měl hrozně rád, to ne. Ale určitě na Štědrý den půjdeme na procházku, podívat se na Kampu, na Staromák, kdy člověk vypadne na chvíli z baráku a vidí něco hezkého.
4. Mně vždycky dělaly největší radost hokejové věci, od malinka, někdy jsem v tom i spal. Ať to byla helma nebo brusle, z toho jsem měl vždycky obrovskou radost.
5. Já jsem to zažil v Plzni, tam se to dělalo hodně, dvakrát do roka. Chodili nejen z fanklubu, ale i lidé z ulice. Je to fajn, že fanoušci nás vidí i zblízka, tak jak nás na tom ledě třeba kolikrát nepoznají. Myslím si, že časem na to přijdeme, že fanoušky potřebujeme a začneme se víc stýkat a příští rok bude víc akcí.

Tomáš Klouček, obránce

1. S rodinou a s přítelkyní, tak jak to má být. Já jsem se hrozně těšil na Vánoce, na svátky, budu po hodně letech zas doma s rodinou. Bude to divné (úsměv), ale těším se na to.
2. Odpočinout si od všeho ostatního, vánoční duch, být na každého hodný a hodně sněhu na chalupě.
Těším se na hezké dárky (úsměv). Že uvidím rodinu a trošku si odpočinu, během sezóny na to není moc času.
4. To už nevím, bylo jich hodně hezkých z mládí, neřeknu přesně.
5. Očekával jsem přesně tohle - radost pro všechny, nějakou zábavu. V Americe to vypadá podobně, ale dělá se to tam častěji, zhruba jednou za měsíc a pro všechny lidi.

Tomáš Vlasák, útočník

1. Určitě se těším, párkrát se mi podařilo slavit doma, ale poslední tři roky jsem byl venku. Takže letos Vánoce strávím s rodinou a těším se moc. V Rusku to nebylo nic moc, tam jsme si museli udělat Vánoce sami 26.prosince, protože 24. jsme měli zápas, oni to neslaví. Dokonce jsme sehnali i kapra, udělali jsme si to sami, rodinné. Koupili jsme si stromeček, tenkrát jsme měli ještě jen jedno dítě, takže to byly hlavně dárky pro ní. Potom po svátcích rodina odjela. Bylo super, že tam byli Pavel Patera s Martinem Procházkou, druhý den jsme se sešli, celkově jsme se scházeli dost často.
2. Nejvíce se těším na salátek, na kapra a pak na takovou pohodu, že ráno vstanu, s malou se jdu projít nebo někam do města, pak se začnu koukat na pohádky, manželce uždibnu nějaké cukroví (úsměv).
3. Většinou to stíhám včas. Mám rodinu, jsem za to strašně rád, takže to pojímáme hlavně pro děti. Samozřejmě nechci jim splnit všechno, aby si na to nezvykli, ale je to ta nejhezčí odměna, když je dítě šťastné u toho stromečku.
4. Takhle na jeden si asi nevzpomenu, pro mě nejhezčí dárky v životě jsou dvě děti, které s manželkou máme. Já spíš dárky radši dávám, když vidím, že je někdo druhý šťastný.
5. Musím říct, že to je dobře udělané. Mám zkušenosti z Finska a ze Švýcarska, kde to je docela pravidelné. Konkrétně ve Švýcarsku je to před sezónou, v sezóně a potom na konci. Myslím si, že je to jedině dobře, pro fanoušky hokej hrajeme a bez nich by to nemělo smysl.

Radek Duda, útočník

1. Vánoce budu trávit v rodinném kruhu v Chodově u Karlových Varů.
2. Klid, mraky jídla a sranda. Těším se na pohádky, pohodu, uvidíš spoustu známých, popřeješ jim a budeš mít příjemné chvíle.
3. U dárků mám hroznou výhodu, vypiloval jsem to až do extrému. Každého se zeptám, co chce a když si neřekne, tak to Santa vyřeší obálkou (úsměv).
4. Tak každý dárek, který někomu dám a druhá strana ho ocení, mi udělá radost. Pro mě byly v dětství vždy nejkrásnější dárky typu vláčků, kamionů, hokejové výstroje. Já jsem si jich hrozně vážil, s těmi nejoblíbenějšími jsem i spal v posteli, vždycky jednu noc jsem jim věnoval (úsměv). Teď už doufám, že třeba dostanu Pamelu Anderson (smích).
5. Jde o to, že fanoušci jsou v hokeji hodně důležití, pomáhají nám ve chvílích, kdy je my potřebujeme a je pěkné, že my na oplátku jim můžeme věnovat nějaký náš čas, aby dostali všechen komfort, který si zaslouží. O mých zkušenostech ze světa, hodně se na to dbá v Americe, tam fanoušci dostávají hodně prostoru a je to super.

David Hruška, útočník

1. Ještě přesně nevím, buď to bude doma s mámou, bráchou nebo tady v Praze jen s bráchou.
2. Být doma, cukroví, pohádky, klid, prostě jen se válet. Speciálně se na nic netěším, beru to jako každý druhý den, když se to tak vezme. Jsem rád, že mám pohodu, klid.
3. Já už všechno mám většinou dopředu, zeptám se kdo co chce, kolem dvacátého prosince už to mám nakoupené. Občas zkusím odhadnout, co by kdo chtěl, nějaké překvapení.
4. Těžká otázka. Ale co bych chtěl letos pod stromeček, to je tajné, jedno přání mám, ale to nemůžu říct, pak se to nevyplní (smích).
5. Je to důležité, kontakt s fanoušky musí být. Letos nám fandí dobře, chodí hodně diváků do Sazka Areny, což jsme ani nečekali. Je to dobré. První očekávání a oťukávání je vždycky takové těžší, ale myslím, že se to rozjelo a je to super.

Josef Vašíček, útočník

1. Asi po šesti letech budu doma, těším se na to. Vždycky na ty Vánoce jezdili naši za mnou do Ameriky, ale doma je doma.
2. Doma, u stromečku, v pohodě, hodně cukroví a jídla. Těším se na všechno, na celkovou pohodu, už od rána, na domácí vánočku, co bude máma péct. Já jsem hlavně na to jídlo (úsměv), pak přijdou dárky.
3. Letos už mám všechno, v Americe jsem to kupoval vždy průběžně v roce po cestách, když jsme měli třeba den volna, tak jsme chodili po obchodním domě, abychom zabili čas. V Praze se dá taky dobře nakupovat, nenechávám to úplně na poslední chvíli, ale také na to nemyslím od léta. Vždycky na to mám tak čtrnáct dní do Vánoc.
4. To je těžká otázka, já rád dárky rozdávám, když má někdo druhý z toho radost, tam mám radost i já. Člověk také rád dostává dárky, ale je příjemnější, když člověk přemýšlí co pro toho druhého a pak se to povede.
5. Já jsem vůbec nevěděl, co dneska čekat. V Americe se třeba sedí po třech – čtyřech u jednoho stolu, kolem dokola, zimáky jsou tam stejné jako tady. Je to dobré pro lidi, ten bližší kontakt a doufám, že fanoušků bude do budoucna víc a víc. To společné fotografování na úvod, to byla pro mě první taková akce, zaražení jsem asi byli. Nevěděl jsem, co očekávat a byl jsem trošku nervózní. Probíhalo to nakonec dobře a myslím, že to je dobře zorganizované.

Dominik Graňák, obránce

1. Budu doma v Trenčíně, s rodiči a bratrem.
2. Hlavně abych byl s rodinou a ideální je to doma, protože jsem celý rok pryč. Klasická pohoda, na Štědrý den jdeme vždycky s bráchou a s kamarády zahrát si fotbal, odpoledne pak pohádky. Nejvíce se těším, že budu doma s rodinou, kamarády, protože jinak nemám moc šancí je vidět. Každopádně se těším na jídlo, z dárků mám už větší radost, když je můžu někomu dát než když jsou pro mě.
3. Jak kdy, naštěstí tento rok jsem si to už nakoupil dříve a mám to všechno. Ale už se mi také stalo, že jsem sháněl dárky na poslední chvíli.
4. Teď hned si nevzpomenu, ale určitě to bylo, když jsem byl mladší, že jsem to bral jinak než teď.
5. Je to poprvé, tak jsem nevěděl, co přesně od toho čekat. Ale mile mě překvapilo, že je tady docela dost fanoušků, nečekal jsem to. Zájem fanoušků je příjemný, žádné problémy s tím nemám.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více