Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.12.2004

Slavia ztratila vyhrané utkání

34. kolo, úterý 28.12.2004, Slavia - Znojmo
Slavia
4:5p
1:1, 3:1, 0:2 - 0:1
Znojmo

Branky: 5. D.Hruška (Kolařík, Antoš), 23. Vašíček (Tomica, Vlasák), 31. Vašíček (Vlasák, Tomica), 33. D.Hruška (J.Beránek, Vašíček) - 16. Eliáš, 34. Pucher (Čakajík, Plášek), 48. R. Erat (Eliáš, Pucher), 60. Uram (Pucher, Eliáš), 63. Pucher (Uram). Rozhodčí: Smeták - Čížek, Padevět. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7713. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:5

Sestavy

Slavia

Franěk - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, Žižka, Žabka, Graňák - Pálffy, Stümpel, Sup - D. Hruška, J. Beránek, Antoš - Vlasák, Vašíček, Tomica - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý.

Znojmo

Přikryl (33. Slávik) - R. Němeček, Bičánek, Benák, Mojžíš, Toman, Křetínský, Čakajík - R. Erat, Ludvík, Eliáš - Plášek, P. Pucher, Uram - Haman, Vorel, I. Rachůnek - Ondřej, Barus, Mikulík.

Sazka Arena byla ve 33. kole svědkem nevídaného obratu. Slávisté se dostali proti znojemským Orlům do zdánlivě bezpečného vedení 4:1, když první a čtvrtou branku vstřelil David Hruška. Poté však hosté postupně snižovali, až 14 sekund před třetí sirénou v powerplay vyrovnali. V prodloužení dokonal obrat paradoxně slávistický kapitán Josef Beránek, který nechtěně zasunul puk za nešťastného Fraňka.

Slavia nevstoupila do utkání nejlépe. V úvodu pustila Znojmo dvakrát do samostatného nájezdu na Fraňka. Ve 3. minutě se řítil na gólmana domácích Barus, o minutu později se podobná příležitost naskytla Eratovi. V obou případech hráče hostí Franěk vychytal. Skóre se tak poprvé měnilo na druhé straně. Na konci 5. minuty nepokryla znojemská obrana důrazného Hrušku, který nadvakrát protlačil puk za Přikrylova záda. Po klidnější fázi hry znovu zahřmělo až v 11. minutě. Do dobré střelecké pozice se dostal Stümpel, ale přetavit v gól ji nedokázal. Orli od začátku dávali najevo, že do Prahy přijeli útočně naladěni. Ve 12. minutě to dokumentovala kolotočem před Fraňkem Pucherova útočná formace. Další varování vyslal domácím Eliáš, který opět zůstal zcela sám před Fraňkem. A jednalo se o varování poslední. V době, kdy na trestné lavici seděl Benák, nechali slávisté opět ujet Eliáše, který se tentokrát nemýlil. Na světelné tabuli v tu chvíli svítil čas 15:41. Znojmo po vyrovnání ještě více ožilo a obrana Slavie nevěděla, kam dřív skočit. Dvě minuty před přestávkou se po faulu Supa navíc museli domácí bránit ve čtyřech. Orlům však početní převaha příliš nevyšla, a tak po dvaceti minutách byl stav nerozhodný.

Slávisté se z chyb v první třetině asi příliš nepoučili, neboť ve 22. minutě dali opět příliš prostoru Pláškovi a byl z toho opět málem gól. Chybu napravili tím nejlepším způsobem o minutu později. Tomica přihrál do tandemu Vašíčkovi a ten našel mezeru mezi Přikrylovými chrániči. Domácí ovšem záhy o své vedení málem přišli, když rozhodčí poněkud přísně vyloučil Pálffyho za napadení. V přesilové hře byl blízko k vyrovnání Pucher, rychlou akci na jeden dotek však zakončil nepřesně. Další nepříjemný moment si způsobil sám brankář Franěk, jenž nedokázal zkrotit neposednou Eliášovu střelu a nabídl tím dotírajícímu soupeři možnost dorážky. Naštěstí pro domácí stačil puk včas zalehnout. V polovině zápasu udeřila opět Slavia. Vlasákovu střelu vyrazil Přikryl do míst, kde číhal Josef Vašíček, který sklepl kotouč ze vzduchu do sítě. Navíc o půl minuty později oslabil hosty Toman a před Znojmem stála hrozba přesilovky domácích. Šestnáct sekund před vypršením Tomanova trestu našel Beránek před brankou osamoceného Davida Hrušku, jenž efektně z otočky překonal Přikryla a vyhnal ho z branky. Do brankoviště se tak postavil Robert Slávik. Ve 34. minutě se dostalo Znojmo zpět do zápasu. Pucher prokličkoval obranou Slavie a svou akci vyšperkoval bezchybným blafákem. Tříbrankové vedení mohl vzápětí vrátit Pražanům Pálffy, jenže na rozdíl od Puchera mu blafák nevyšel. I tak mohla jít Slavia před závěrečným dějstvím do kabin spokojenější.

Slavia nastoupila do třetí třetiny s defenzivní taktikou a to se jí nevyplatilo. Ve 45. minutě po velkém závaru před brankou a zákroku jednoho z obránců, který zaskočil za již překonaného Fraňka, ještě celou situaci ustála, ale ve 48. minutě domácí gólu již nezabránili. V přesilové hře předvedli krásnou kombinaci Eliáš s Eratem a druhý jmenovaný střílel do prázdné brány. Slávisté se pak ještě více stáhli do obrany, často vyhazovali na zakázané uvolnění, z čehož vzešlo mnoho vhazování před Fraňkem. Horké chvíle na obou stranách přinesla 58. minuta. Nejprve odmítl vyrovnání Uram, hned nato na protější straně naložil stejně s možností definitivně rozhodnout Vašíček. Orli tak mohli sáhnout k poslední možnosti, odvolání brankáře. Šestnáct sekund před koncem se dočkali přece jen vyrovnání. Eliáš od mantinelu přihrál před brankou stojícímu Uramovi, který zavěsil pod víko a rozradostnil početnou část fanoušků hostí.

Rozuzlení tedy mělo přinést až prodloužení. A bylo to nakonec Znojmo, které se radovalo z bodu navíc. V čase 62:28 vystřelil Pucher, Franěk nedostal kotouč zcela pod kontrolu a dojíždějící Beránek si ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Tím "dokonale" korunoval ztracené vítězství a dva body.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Znojmo
Antoš 0+0
Beránek 2+1
Dlouhý 2+0
Graňák 1+1
Hruška 5+2
Kadlec 4+3
Kolařík 0+0
Kopecký 2+0
Novák 3+1
Pálffy 2+2
Stümpel 2+3
Sup 1+1
Tomica 2+1
Vašíček 5+0
Vlasák 2+0
Vondrka 0+1
Žabka 0+2
Žižka 2+3
celkem 35
12, 15, 8, 0
Barus 2+0
Benák 2+1
Bičánek 1+1
Čakajík 1+1
Eliáš 5+1
Erat R. 4+1
Haman 3+1
Křetínský 0+1
Ludvík 3+4
Mikulík 0+0
Mojžíš 4+4
Němeček 1+0
Ondřej 1+1
Plášek 3+0
Pucher 4+2
Rachůnek 0+0
Toman 1+0
Uram 3+1
Vorel 2+0
celkem 40
11, 12, 15, 2
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Znojmo
Antoš 3:2
Beránek 14:12
Kopecký 3:2
Stümpel 15:10
Tomica 0:1
Vašíček 13:8
celkem 48:35
úspěšnost 57,83 %
Třet.: 13:10, 18:11, 16:14, 1:0
Barus 2:4
Eliáš 0:1
Haman 8:8
Ludvík 10:15
Pucher 14:17
Vorel 1:1
celkem 35:48
úspěšnost 42,17 %
Třet.: 10:13, 11:18, 14:16, 0:1
Brankáři
Slavia Znojmo
Franěk 87,50 %
zásahy 35
góly 5
Přikryl 81,82 %
zásahy 18
góly 4
Slávik 100 %
zásahy 13
góly 0
Nejlepší hráči
Slavia Znojmo
VAŠÍČEK
Hruška
Tomica
ELIÁŠ
Pucher
Uram
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Utkání se mi jen velmi těžko hodnotí. Takové mužstvo, jaké máme, by už mělo vedení 4:1 zvládnout. Bohužel jsme brzy inkasovali druhý gól a znovu jsme se zejména ve středním pásmu dopustili řady fatálních chyb. Znojemští měli už v úvodu řadu vyložených příležitostí, ale v první třetině nás podržel brankář Franěk. Duda nehrál, protože se nevešel do sestavy."

Jan Votruba (Znojmo): "Začali jsme dobře, zodpovědně jsme bránili střední pásmo a měli i šance, ale ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak a soupeř nás potrestal. Za stavu 1:4 nám už asi málokdo věřil, nicméně mužstvo bojovalo a kolektivním výkonem jsme nakonec strhli vítězství na svoji stranu. Přikrylovi jsme tentokrát dali v brance důvěru, protože byl z první ligy rozchytaný a počínal si v ní dobře."

Autor Lukáš Hykš, Jan Chlubna
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více