Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. ledna 2005

Josef Vašíček si zápas užíval

Nejlepší hráč klubového kanadského bodování Josef Vašíček si při utkání ve Vítkovicích vylepšil nejen své osobní statistiky, ale díky důrazu při obranné činnosti významně přispěl k vítězství nad ostravským celkem

Slavia vyhrála, vstřelil jste branku a k ní přidal i poměrně divokou potyčku s Romanem Šimíčkem. Jste se svým účinkováním na ostravském ledě spokojen?

Určitě. Vyhráli jsme a to je to nejdůležitější. Že jsem k tomu přidal i branku je pěkné a ta strkanice s Romanem Šimíčkem, to nic nebylo, patří to k hokeji.

Ke zmiňované šarvátce došlo v prvé třetině, ale ani v závěru zápasu jste neměli daleko k jejímu opakování. Byla v tom nějaká osobní řevnivost?

Ne, v žádném případě. Roman je skvělý hráč, jehož je hodně těžké ubránit. Při napadání obránců se vítkovičtí dostali k puku a museli jsme zabránit ohrožení naší branky. A to není při kvalitách Romana Šimíčka nic jednoduchého. Trošku jsem jej přidržel, což rozhodčí v zápase toleroval možná víc než je zdrávo a to se žádnému hokejistovi nelíbí. Ale tyhle věci hokejisté rychle pouští z hlavy, při podávání rukou jsme už o tom ani nevěděli.

Ostravané se dokázali prosadit jako první, ale v průběhu zápasu byli vyrovnanějším soupeřem snad jen ve dvou desetiminutovkách v úvodu a na konci zápasu. Už v předchozích jejich duelech to vypadalo, jako by jim scházely síly. Cítil jste to také tak?

Druhá třetina byla poznamenána několika vyloučeními, bylo hodně oslabení a to žádnému týmu na síle nepřidá. Ale nezdálo se mi, že by byli domácí nějak silově pozadu. Hráli dobře a často dokázali nebezpečně ohrozit naši branku.

Při pohledu na soupisku Slavie je na první pohled jasné, že tak hvězdný tým v české extralize snad ještě nebyl. Přesto jste až na čtvrtém místě průběžné tabulky. Čím to je?

Liga je hodně vyrovnaná. Sparta, Kladno, Liberec, Pardubice, Zlín, to všechno jsou hodně dobré týmy. Sezóna je ale dlouhá a každé klopýtnutí je při tak vyrovnaných celcích hned vidět. Rozhoduje se však až v play-off. Až tam začínají ty opravdové boje. A my máme štěstí, že se můžeme spolehnout na vynikajícího Petra Fraňka v brance.

Bude pro vás výhodou i Sazka Arena? Pardubický Mikeska se nedávno nechal slyšet, že si při prvním zápase v ní připadal jako na exkurzi.

V prvních zápasech to možná výhoda byla, ale ty jsou už dávno pryč. Všichni hráči si už určitě zvykli. Na Areně je vidět, že se jedná o moderní novostavbu. V Pardubicích, nebo i tady ve Vítkovicích také haly krásně opravili, ale současná architektura už je prostě někde jinde.

Autor Darek Štalmach
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více