Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. ledna 2005

Jubilejní desáté Utkání hvězd v ostravské ČEZ Areně

O tomto víkendu se sejde v Ostravě už při tradičním Utkání hvězd vybraná hokejová společnost české a slovenské extraligy. Pro mnohé fanoušky jsou podobné exhibice jen ztrátou času v nabitém programu sezóny, jiní se zas těší na uvolněnou atmosféru utkání, spoustu gólů a různých parádiček. Letošní all-star v ostravské ČEZ Areně bude okořeněný účastí několika hvězd z NHL. Sobotní program začíná od 15:30, samotný duel o jeden a půl hodiny později. Jediným zástupcem Slavie bude v Utkání hvězd obránce Jaroslav Špaček.

Letos už je na programu v pořadí desáté pokračování, dříve se hrálo jen v rámci extraligy Západ proti Východu, od předloňského roku přišlo oživení v podobě soubojů hvězd české a slovenské extraligy. První pětky už tradičně vybírají sami fanoušci, druhé pětky volí novináři a zbylé hráče nominují trenéři vybraní pro Utkání hvězd. Platí pravidlo, že z každého mužstva musí být ve výběru minimálně jeden hráč. Jako vždy promlouvají do konečné nominace zranění či nemoci. Z české strany zaslali letos omluvenky Martin Hamrlík, Martin Ručinský, Milan Hejduk a Jan Bulis.

Ke smůle fanoušků budou na straně výběru slovenské extraligy chybět zvučné hvězdy z NHL jako např. Peter Bondra, Pavol Demitra, Marian Gáborík, Richard Zedník či Michal Handzuš. I tak se sejde v ostravské ČEZ Areně vybraná společnost. Hlavní hvězdou výběru slovenské extraligy bude kapitán reprezentace SR Miroslav Šatan.

Tradičním doplňkem budou dovednostní soutěže, které v programu zůstaly už jen dvě: stíhací závod o nejrychlejšího bruslaře a série pěti nájezdů. Soutěž o nejtvrdší střelu vypadla kvůli malé divácké atraktivitě. Individuální soutěže začíná v sobotním programu od 15:30, o hodinu a půl později začne samotný zápas, který vysílá přímým přenosem ČT 2.

Jediným zástupcem Slavie na letošním All-star Game bude zkušený bek Jaroslav Špaček. ”Já si myslím, že to je dobrá věc pro lidi u nás, uvidí plno hvězd jak z naší ligy, tak ze slovenské. Bude asi vyprodáno a zajímavé budou už ty různé akce předtím, střelba na bránu a podobně. Lidé si určitě přijdou na své,” zve diváky do ochozů.

Vzájemné duely výběrů české a slovenské extraligy mají teprve krátkou tradici. Zatím byly v Pardubicích a Bratislavě odehrány dva zápasy, pokaždé se z úspěchu těšili domácí. Nejlepší hráči domácí soutěže se předtím sedmkrát sešli na duelu Západ - Východ.

Nominace na Utkání hvězd v ČEZ Areně (22.ledna 2005)

Výběr české extraligy:

1. pětka: Marek Pinc (Vítkovice) - Tomáš Kaberle (Kladno), Jiří Šlégr (Litvínov) - Marek Uram (Znojmo), Václav Nedorost (Liberec), Jaroslav Balaštík (Zlín).

2. pětka: Igor Murín (Zlín) - Martin Hlavačka (Vary), František Kaberle (Kladno) - Martin Straka (Plzeň), Petr Leška (Zlín), David Výborný (Sparta).

3. pětka: Jaroslav Špaček (Slavia), Jiří Fischer - Radim Vrbata (oba Liberec), Petr Čajánek (Zlín), Zbyněk Irgl (Vítkovice).

4. pětka: Karel Pilař (Sparta Praha), Pavel Kubina (Vítkovice) - Michal Mikeska (Pardubice), Peter Pucher (Znojmo), Martin Procházka (Kladno).

Trenéři: Ernest Bokroš a Vladimír Vůjtek.

Výběr slovenské extraligy:

1. pětka: Michal Fikrt - Dušan Milo (oba Nitra), Ľubomír Višňovský (Slovan) - Ľubomír Kolník (Nitra), Martin Hujsa (Slovan), Michal Beran (Žilina).

2. pětka: Karol Križan (Zvolen) - Jiří Heš (Trenčín), Daniel Babka (Zvolen) - Jaroslav Kmiť (Košice), Richard Kapuš, Miroslav Šatan (oba Slovan Bratislava).

3. pětka: Juraj Kledrowetz (Košice), Jerguš Bača (Liptovský Mikuláš) - Miroslav Zálešák (Skalica), Arne Kroták, Jiří Bicek (oba Košice).

4. pětka: Ladislav Čierny (Zvolen), Radoslav Suchý (Poprad) - Peter Fabuš (Trenčín), Roman Kontšek (Žilina), Rudolf Huna (Mikuláš).

Trenéři: Dušan Gregor a Ján Šterbák.

  • Článek z Utkání hvězd v Pardubicích v roce 2003, první exhibice mezi výběry české a slovenské extraligy
    Autor Miroslav Votava
  • Nepřehlédněte
    ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

    Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

    Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

    Číst více
    MLÁDEŽ 18.4.2024

    Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

    Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

    Číst více
    ROZHOVORY 18.4.2024

    Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

    Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

    Číst více
    A-TÝM 15.4.2024

    Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

    Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

    Číst více