Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. února 2005

Jaroš a Červenka zpět z hostování do Slavie

P r a h a - V pondělí 31.ledna vypršel přestupní termín pro letošní ročník extraligy. V poslední den žádná velká přestupová "bomba" ve Slavii nevybuchla, přesto došlo k pohybu v kádru. Slavia si stáhla z hostování mladé útočníky Romana Červenku a Petra Jaroše z prvoligových týmů Hradec Králové resp. Mladá Boleslav. Trenér a GM Slavie Vladimír Růžička se tak pojistil pro případ, že by začala NHL. Oba forvardi budou Slavii k dispozici, navíc by měli působit na střídavý start v druholigovém Havlíčkově Brodě.

Devatenáctiletý útočník Roman Červenka dostal v loňské sezóně první šanci v extralize, za Slavii odehrál 23 zápasů včetně osmi duelů v play-off. Letošní sezónu trávil talentovaný mladík na hostování v Hradci Králové. Na východě Čech si jeho služeb nemohli vynachválit, ve 23 zápasech vstřelil 15 branek a přidal 8 asistencí. Po boku zkušeného Tomáše Martince a Romana Vondráčka vytvořil velice nebezpečný útok "energetiků". Na přelomu loňského a letošního roku navíc vybojoval s reprezentací do 20 let na MS ve Spojených státech bronzové medaile. "I přes veškeré úsilí a snahu z několika posledních dnů se nám Romana nepodařilo udržet, jednali jsme i celý dnešní den (31.ledna - pozn.aut.), ale prostě to tak je, Roman se vrací do Slavie," řekl pro klubový web generální manažer Hradce Králové Roman Višňák. Slavia si šikovného útočníka stáhla zpátky.

Dalším navrátilcem je o něco starší a zkušenější Petr Jaroš, který v letošní sezóně odehrál v nabité sestavě Slavie 6 zápasů a vstřelil jednu branku. Dvaadvacetiletý útočník jinak působil v první lize, za Mladou Boleslav si v 35 zápasech připsal 9 gólů a 7 asistencí. Oběma týmům se v první lize daří a neměly by chybět v play-off. Po 46 odehraných kolech je Mladá Boleslav na třetím místě a Hradec Králové na místě pátém. Stejně jako čtvrtý Beroun mají stejný počet bodů - 75. V dalším průběhu ligy a především play-off už se však budou muset obejít bez hostujících slávistů.

Jaroš i Červenka budou k dispozici trenéru Vladimíru Růžičkovi pro případ zranění útočníků stabilní sestavy či startu NHL, který provází stále řada nejasností. Navíc by měli oba na play-off posílit na střídavý start druholigový celek Havlíčkův Brod.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více