Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.2.2005

Triumf zrozený v posledních vteřinách

F5, neděle 6.2.2005, Slavia - Kladno
Slavia
3:2
1:1, 0:1, 2:0
Kladno

Branky a asistence: 14. Vojáková (Manhartová), 53. Šťastná (Hajduková), 60. Dubnová (Havlíčková) - 19. Honická (Bednářová), 35. Nováková (Szelongová, Němečková). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: cca 60.

Sestavy

Slavia

Matějů - Vojáková, Ivičičová, Müllerová, Černá, Hrodková, Lužová - Zajícová, Havlíčková, Dubnová - Manhartová, Hajduková, Šťastná - Hejdová, P.Zelenková, Kalinová

Kladno

P r a h a - V dalším utkání finálové skupiny přivítaly slávistky na ledě v Letňanech hokejistky Kladna. První gól utkání vstřelila Vojáková, ale po dvou třetinách na tom byly o gól lépe hostující hráčky. Do závěrečné třetiny stáhli trenéři Slavie hru na dvě pětky a po heroickém výkonu plném nasazení se slávistkám podařilo zásluhou Šťastné nejen vyrovnat, ale pět vteřin před koncem po nájezdu Dubnové i skóre otočit a po závěrečném hvizdu tak mohly oslavit druhou výhru ve finálové skupině.

Úvod utkání provázela řada nepřesností a hrál se opatrný hokej z obou stran. Divákům jen zatrnulo přesně v čase 3:00, kdy po ostrém střetu a nárazu do mantinelu zůstala chvíli na ledě ležet slávistka Černá a otřesená byla ještě na střídačce. V 9.minutě šanci kladenských zastavila dobrým obranným zákrokem Ivičičová a i další minuty patřily hostujícím hráčkám. Honická však při akci 2 na 1 netrefila po přihrávce Melicheríkové puk a Szelongovou vychytala Matějů. Ve 13.minutě přišlo první vyloučení zápasu, sedět šla Dubnová a Kladno mělo výhodu přesilovky. Tu však nehrálo dlouho, slávistky si postupně dobrou obrannou hrou vykoledovaly dva fauly a situace se rázem obrátila. Přesilovku čtyři na tři využila Slavia bleskově. Manhartová prostrčila puk na Vojákovou a ta se z křídla prosadila mazácky provedeným bekhendovým blafákem – 1:0. O chvíli později měly slávistky možnost jet v přečíslení 3 na 1, ale propásly vhodný moment pro přihrávku. V 17.minutě projela celým kluzištěm Szelongová, stopku jí vystavila až poslední slávistická instance Matějů. Na začátku devatenácté minutě však zničehonic udeřilo. Nahození Bednářové od modré čáry tečovala kapitánka Honická přesně mezi betony Matějů, která měla přes chumel hráček ztížený výhled – 1:1.

Druhou třetiny začaly slávistky aktivně, samostatný průnik namířila Zajícová jen do výstroje Lhotské. Slavii se dařilo usadit se v útočném pásmu, dvakrát během pár vteřin nebezpečně pálila Hrodková, Havlíčková sama mezi kruhy vyslala jedovatou střelu po ledě. Lhotská však neinkasovala ani při pokusu vlastní spoluhráčky Szelongové, která málem zasunula puk do vlastní sítě. Hrálo se tvrdě, slávistky se tlačily do útoku, ale musely si dávat pozor na rychlé protiútoky soupeře. Charakter zápasu se trochu změnil při vyloučení Černé, kdy zase začínaly mít mírně navrch hokejistky Kladna. V 35.minutě se po kombinační akci trefila přesně k bližší tyči střelou na vyrážečku Nováková a bylo to – 1:2. Za Slavii zavelela do útoku především první řada, Dubnová střílela po bully těsně vedle. K ohrožení Lhotské se poté dostala Müllerová, která švihem prověřila kladenskou brankářku.

Do závěrečné třetiny stáhli trenéři Slavie hru na dvě pětky a vsadili tak vše na jednu kartu. Ve 42.minutě se po přiťuknutí od Havlíčkové dostávala do slibné šance Zajícová, ale byla zastavena odpískaným offsidem. Po střele Manhartové se pak u kladenského brankoviště vytvořil velký závar, ale gólově nezapršelo. Při vyloučení Havlíčkové podržela Slavii skvělým zákrokem Matějů, když vleže vychytala Szelongovou a puk skončil v její lapačce. Na druhé straně při oslabení ujela Šťastná, ale jen vyprášila betony Lhotské. Přesilovku pak dostala i Slavia, ale naložila s ní velice špatně. Dobývat kladenskou branku však nepřestala, což se vyplatila v čase 52:20 Šťastné, která zvedla puk přesně pod “víko“ a ten se odrazil od horní tyčky do branky – 2:2.

Necelých pět minut před koncem přišly pro Slavii těžké chvíle, když byla vyloučena Dubnová, ale oslabení odehrály slávistky pozorně a nepustily soupeřky do větší šance. Rozuzlení přišlo v poslední minutě. Kladenské hráčky se vrhly do útoku, ale zapomněly za sebou dvojici Havlíčková – Dubnová. První jmenovaná vysunula přesným pasem do brejku Dubnovou a slávistická kapitánka rozjásala střídačku i diváky v hledišti suverénně zakončeným nájezdem vy stylu: “pojď sem, kam jdeš” – 3:2. Zbývajích pět vteřin se odehrálo už za velké euforie a na ledě pak mohla vytrysknout slávistická radost. Po bojovném výkonu, kdy se vydaly především v závěru ze všech sil, si tak slávistky připsaly druhou výhru ve finálové části. Příští víkend čekají Slavii další dva domácí zápasy – s Karvinou a s Litvínovem.

Ohlasy trenérů
Karel Manhart (trenér HC Slavia Praha - ženy) : "Utkání bylo poznamenáno urputnou snahou obou mužstev získat dva důležité body a odpoutat se ode dna tabulky. Z toho pramenilo mnoho nepřesností na obou stranách. Nám se podařilo ve třetí části vystupňovat tempo, z čehož jsme vytěžili dvě branky a i ve třetím letošním vzájemném měření sil nedovolili Kladnu získat více jak jeden bod ( 4:1, 3:3, 3:2 )."
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více