Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. února 2005

Slavii čekají poslední tři zápasy základní části

P r a h a – Důležité tři zápasy čekají Slavii v nadcházejících pěti dnech. Nejprve v pátek 25. února proti Chemikům v Litvínově, pak v neděli 27. února doma s Vítkovicemi a nakonec v úterý 1. března zajíždí Slavia k poslednímu zápasu základní části do Karlových Varů. "Všechno chceme vyhrát," říkal s úsměvem po čtvrtečním tréninku asistent Jiří Kalous s tím, že to ale určitě nebude lehké. "Všichni o něco hrají." Tým se sejde v pátek 25. února v Edenu v deset hodin dopoledne na rozbruslení, poté poobědvá v restauraci Nad ledem a následně vyrazí směr Litvínov.

Do konce základní části zbývají tři zápasy, dva venku, v Litvínově a v Karlových Varech, a jeden doma s Vítkovicemi. Všem soupeřům o něco jde a budou určitě hodně motivovaní. I Slavii jde o hodně, minimálně o umístění v první čtyřce znamenající lepší výchozí pozici pro play-off. S čím do těchto tří utkání jdete?
Určitě to bude velmi těžké. Každý si uvědomuje důležitost těchto utkání, ať již co do umístění mezi prvními čtyřmi týmy, které těmto týmům ve čtvrtfinále play-off zaručuje výhodu domácího prostředí, a nebo o to se vůbec do té osmičky, znamenající jistotu play-off, dostat. Takže určitě ta poslední tři utkání budou mít obrovský náboj. Ostatně ani Vítkovice, které v neděli hostíme, zatím nemají jistotu play-off.

Jak to vypadá s Davidem Hruškou?
David naplno trénuje a měl by být v pořádku. Sestava na Litvínov bude ale až v pátek upřesněna, takže v tuto chvíli nelze říct, zda k zápasu v Litvínově nastoupí.

Uvažujete o nasazení Petra Jaroše nebo Vladimíra Sobotky, kteří se zhruba před měsícem vrátili z hostování k týmu?
V současné době zatím ne. Tým zůstává v té podobě, v jaké odehrál poslední utkání a v této sestavě by měl i pokračovat.

Blíží se play-off, fanoušci spekulují o tom, který tým by Slavii v play-off nejlépe "sedl". Koho byste si přál vy?
My takto neuvažujeme, takto vůbec nelze spekulovat.

V pátek 25. února jedete do Litvínova, kde řada hráčů Slavie kdysi působila, nebo kde nyní hrají hokejisté, kteří kdysi hráli v "sešívaném" dresu. Očekáváte, že utkání z tohoto důvodu bude nějak vyhecované?
Z tohoto důvodu určitě ne, spíše si myslím, že ten náboj ta hra bude mít, protože je o co hrát. Teď už se nekouká na to, kdo hrál v Litvínově nebo na Slavii.

V Litvínově musíme vyhrát, burcuje Lukáš Havel

V pátek jedete do Litvínova, odkud jste v průběhu letošní sezony přišel výměnou za Patrika Martince. Oběma týmům jde o hodně: Litvínovu o play-off, Slavii o umístění mezi prvními čtyřmi týmy a tím o výhodnější pozici do play-off. S čím do Litvínova jedete vy?
Že musíme se Slavií vyhrát. Teď hraji za ní a my potřebujeme se co nejlépe umístit, proto v Litvínově musíme vyhrát a udělat co nejlepší výsledek.

Myslíte si, že to bude vyhecované utkání, třeba už jen proto, že mezi oběma kluby v minulosti došlo k řadě výměn, řada hráčů hrála jak v Litvínově, tak i na Slavii. Ostatně vy sám jste toho důkazem.
Já si myslím, že ne. Jsme profesionálové a k hokeji patří, že hrajete někde třeba celou sezonu a pak vás vymění a musíte hrát za někoho jiného. Já teď hraji za Slavii a budu se snažit vyhrát. Tak to, myslí si, berou i všichni ostatní hráči.

Máte tip, jak to v pátek dopadne?
Určitě se budeme snažit to utkání vyhrát, ale může to skončit jakkoliv, takový už je hokej. My tam ale jedeme vyhrát.

Pak vás v neděli doma čekají Vítkovice a v úterý končíte základní část v Karlových Varech. Ve hře je tedy devět bodů, jak podle vás dopadnete?
Budeme se snažit udržet do čtvrtého místa, lepší by bylo ještě se dostat na třetí místo. Máme před sebou soupeře, se kterými bychom mohli těch devět bodů udělat, ale nechtěl bych to zakřiknout.

Kdybyste si měl vybrat, koho byste chtěl do čtvrtfinále?
Mně je to jedno, ale bylo by určitě lepší narazit na Kladno nebo Vítkovice, než na Pardubice nebo Liberec, těm se teď daří. Takže určitě by bylo lepší být na tom třetím místě a narazit na Kladno nebo Vítkovice.

Na Slavii zůstáváte do konce sezony, pak vám končí smlouva, takže tak trochu hrajete i o své budoucí angažmá. Zatím jste ale za Slavii vstřelil jeden gól i když šance jste měl…
Šance jsou, je to jen otázkou času, kdy se do toho dostanu. Třeba v Litvínově by mně to tam mohlo začít padat. A nejlepší by bylo, kdyby to vyšlo na play-off.

Josef Vašíček se těší na první české play-off

Každý bod má nyní cenu zlata, poslední sada devíti bodů pro každého ze čtrnácti mužstev Extraligy je připravena. Kdo v zápase Litvínova se Slavií bude podle vás v pátečním zápase úspěšnější?
Z tohoto pohledu to určitě bude velice vyhecovaný zápas, protože nejen Litvínov, ale i my potřebujeme body. Mezi tím třetím a pátým místem je to dost těsné. Proto si myslím, že to bude velice pěkný hokej a může to z tohoto pohledu mít i takový zvláštní náboj. Jsou tři zápasy do konce a každý bod je důležitý.

V úterý končí základní část, co byste považoval za úspěch? Kolik bodů z těch devíti?
Co bych bral za úspěch? Na to lze těžko odpovědět, musíme všechna ta tři utkání dobře odehrát a vytvořit si hlavně pohodu do play-off, protože tam už potom jakoby začíná nová soutěž. Začíná se od nuly a my potřebujeme vyhrát vlastně každý zápas. Takže jako úspěch bych bral, když půjdeme do play-off v psychické pohodě.

Jak moc je pro vás jako pro mančaft důležité skončit po základní části do čtvrtého místa?
Určitě by to bylo příjemné začínat doma. Uděláme všechno pro to, abychom skončili do čtvrtého místa. Máme k tomu nakročeno, záleží jenom na nás, jak budeme hrát.

Kdybyste si mohl vybrat, jakého soupeře byste bral do čtvrtfinále play-off?
To je jedno, těch adeptů na to vyhrát jak celou soutěž, tak jen první kolo, je strašně moc. První kolo může v podstatě vyhrát každý. Dnes je ta soutěž hrozně vyrovnaná, takže si těžko můžeme někoho vybírat. Chceme ale hrát první zápasy doma a získat pohodu.

Dovolte poslední otázku. Za mořem v NHL jste odehrál několik zápasů play-off, teď to ale v české extralize bude premiéra. Jak moc se na tyto zápasy play-off těšíte?
Těším se, pochopitelně, tyto zápasy mají atmosféru. V Americe jsem hrál play-off dvakrát, v první roce jsme hráli pouze jedno kolo, dál už jsme nepostoupili, ten druhý rok jsme vlastně postoupili až do finále. To bylo něco nádherného, zápasy play-off jsou skvělé, hra má náboj, hraje se o všechno, to je to na tom hokeji to nejlepší. Teprve v play-off se ukáže, jak na tom ten který tým je.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více