Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.2.2005

Po utkání SLA-VIT mají domácí co slavit

51. kolo, neděle 27.2.2005, Slavia - Vítkovice
Slavia
5:2
2:0, 1:0, 2:2
Vítkovice

Branky a nahrávky: 13. Stümpel (Vašíček, Kadlec), 16. J. Novák (Sup, Beránek), 34. L. Havel (Kadlec), 55. L. Havel, 59. Vašíček (Špaček, Vlasák) - 39. Irgl (P. Hubáček), 51. P. Hubáček (Irgl). Rozhodčí: Bolina, Florián - Chytil, Pospíšil. Vyloučení: 7:7, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4746.

Sestavy

Slavia

Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Špaček, Žabka, Žižka, Graňák - D. Hruška, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Antoš - L. Havel, Beránek, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý.

Vítkovice

Filc - Hudec, Malík, Mojžíš, Dresler, Dudáš, Chmelíř, Mocek, M. Novák - Hulva, Burger, Turek - Irgl, P. Hubáček, Köhler - M. Tomášek, R. Procházka, Krenželok - Kalus, Káňa, A. Červenka.

V první třetině byla Slavia jednoznačným vládcem domácího ledu. Potvrzením byly branky Stümpela z třinácté a Nováka z šestnáctné minuty. Obě padly v přesilové hře. V druhé třetině Slavia poněkud zvolnila tempo, ale i přes zvýšenou aktivitu soupeře, který se nehodlal smířit s výsledkem, přidal Havel další trefu Slavie a to v minutě čtyřiatřicáté. Ve třetí části se Vítkovice dostaly dvěma slepenými brankami Irgla a Hubáčka (v oslabení) na malou chvilku opět do hry, ale radost jim v zápětí překazil svou druhou trefou Lukáš Havel. Účet utkání uzavřel trefou z minuty devětapadesáté Vašíček.

Vítkovice, které si v sobotním televizním utkání definitivně zajistily postup do play-off, přijely do Sazka Areny s velmi omlazenou sestavou se sedmi juniory. Slavii chyběl pouze Žigmund Pálffy, který nedohrál zápas v Litvínově, a tak byla jednoznačným favoritem. Tomu odpovídal i obraz hry v první třetině, kdy měli domácí výraznou převahu. První velkou příležitost měl na holi ve 4. minutě Beránek, ale Filce neprostřelil a neprosadil se ani z dorážky Havel. V 8. minutě byl ještě blíže ke gólu Špaček, jenže netrefil před sebou zívající poloprázdnou klec. Poprvé se skóre měnilo až na konci 13. minuty. V době, kdy na trestné lavici seděl Filip Turek, vyslal na Filce střelu Kadlec, slovenský brankář ve službách Vítkovic puk neudržel a důrazný Jozef Stümpel nadvakrát propasíroval puk za brankovou čáru. Slávisté se dokázali prosadit i v další početní převaze, kterou jim nabídl svým faulem na začátku 15. minuty Dressler. V čase 15:28 pak vystřelil Jan Novák a před brankou clonící Sup znemožnil Filcovi včas reagovat. Vítkovice druhý inkasovaný gól trochu probudil a po závaru před Fraňkem si vynutily vzápětí přesilovku. Na rozdíl od soupeře ji však nezužitkovaly a po dvaceti minutách tedy prohrávaly o dvě branky.

Ve zlepšeném výkonu pokračovali hosté i na začátku druhé části, což dokumentovala ve 22. minutě šance Krenželoka. Slavia se na rozdíl od předchozího dějství příliš do útoku nehrnula, Filce ohrozil až ve 27. minutě David Hruška, jenž stál na konci přečíslení dvou slávistů na jednoho vítkovického hráče. Ve 29. minutě neuniklo zrakům hlavních rozhodčí podražení Antoše a svěřencům trenéra Vladimíra Vůjtka se tak naskytla další početní převaha. Tu ovšem Ostravané opět nevyužili. To Slavia s následnou přesilovkou naložila mnohem lépe. Potrestaný Hubáček nevydržel za katrem ani půl minuty. Ve 34. minutě našel skulinku v postoji brankáře hostí zpoza branky vybruslivší Lukáš Havel. Trestná lavice ani nestačila vychladnout, když Hubáčka vystřídal Burger. Při jeho vyloučení však paradoxně málem skórovaly po Tomáškově úniku Vítkovice a vzniklý požár musel hasit svým výborným zákrokem Petr Franěk.

I přes tříbrankové manko se hosté v závěrečné dvacetiminutovce nevzdávali a po sérii vyloučení se jim podařilo utkání ještě zdramatizovat. Ve 49. minutě potrestal Beránkův faul Zbyněk Irgl, který se prosadil střelou z ostrého úhlu. I další gól padl při nestandardním počtu hráčů na ledě. V 51. minutě ujela ve vlastním oslabení dvojice Irgl, Hubáček a proti střele druhého jmenovaného byl Franěk bezmocný. To však bylo ze strany Vítkovic vše. V 55. minutě pojistil výhru Slavie nejlepší hráč utkání Lukáš Havel, který vyzrál na Filce svým typickým obkroužením branky. Tentýž domácí hráč poté dokonce málem dovršil hattrick, jenže těsně předtím, než puk přešel brankovou čáru, posunul Malík úmyslně branku. Hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení a k jeho exekuci se postavil za aplausu publika Lukáš Havel, čepice však na led nakonec nelétaly, protože Filc zastavil blafák Havla na brankové čáře. Divákům pak spravil chuť minutu před koncem svým dvacátým gólem v sezóně Vašíček, který se dobře zorientoval při nepřehledné situaci před brankářem Vítkovic. To byla definitivní tečka za utkáním.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Vítkovice
Antoš 0+0
Beránek 4+2
Dlouhý 2+0
Graňák 1+1
Havel 3+1
Hruška 1+1
Kadlec 2+3
Kolařík 2+3
Kopecký 1+2
Novák 4+5
Stümpel 2+1
Sup 2+0
Špaček 3+2
Tomica 2+2
Vašíček 5+2
Vlasák 1+0
Vondrka 0+0
Žabka 1+0
Žižka 4+1
celkem 40
18, 9, 13
Burger 3+0
Chmelíř 0+0
Červenka A. 0+0
Dresler 1+1
Dudáš 0+0
Hubáček 5+0
Hudec 0+1
Hulva 1+1
Irgl 2+1
Kalus 0+0
Káňa 1+1
Köhler 1+3
Krenželok 3+1
Malík 2+0
Mocek 0+0
Mojžíš 0+3
Procházka R. 1+3
Tomášek 1+0
Turek 1+1
celkem 22
6, 7, 9
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Vítkovice
Antoš 1:1
Beránek 9:3
Havel 0:1
Kopecký 8:4
Stümpel 14:9
Vašíček 6:2
celkem 38:20
úspěšnost 65,52 %
Třet.: 10:5, 10:6, 18:9
Burger 3:10
Hubáček 1:1
Hulva 0:1
Irgl 1:0
Káňa 1:7
Krenželok 6:8
Procházka R. 6:7
Tomášek 0:1
Turek 2:3
celkem 20:38
úspěšnost 34,48 %
Třet.: 5:10, 6:10, 9:18
Brankáři
Slavia Vítkovice
Franěk 90,91 %
zásahy 20
góly 2
Filc 87,50%
zásahy 35
góly 5
Nejlepší hráči
Slavia Vítkovice
HAVEL
Stümpel
Franěk
HUBÁČEK
Irgl
Malík
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Za stavu 3:0 jsme trošku polevili a nakonec jsme byli rádi, že padnul čtvrtý gól. Jinak jsme byli lepší. Pálffy nehrál, protože má ze zápasu v Litvínově pohmožděný kotník, není to ale nic vážného."

Vladimír Vůjtek st. (Vítkovice): "Slavia hrála to, co potřebovala. Největší rozdíl byl v přesilovkách. Na tu sestavu, s níž jsme tady byli, to byl důstojný zápas. Měli jsme pět zraněných, či nemocných obránců a dva útočníky. Třem, čtyřem dalším hráčům jsme dali volno."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více