Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.3.2005

Na závěr prohra a konečné šesté místo

F10, neděle 6.3.2005, Kladno - Slavia
Kladno
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Slavia

Branky a asistence: 38. Nováková (Holušová), 44. Melicheríková (Honická). Vyloučení 0:4. Bez využití.

Sestavy

Kladno

Slavia

Matějů - Vojáková, Lužová, Müllerová, Hrodková, Černá, Ivičičová - Kalinová, Havlíčková, Dubnová - Manhartová, Hajduková, Šťastná - P.Zelenková, Kostelecká, Hejdová - Zajícová

K l a d n o - V posledním utkání finálové skupiny se hokejistky Slavie Praha představily na ledě Kladna. Ve vyrovnaném utkání se nakonec radovaly domácí hráčky, když si počínaly důrazněji v koncovce, zatímco slávistkám chyběl vždy ten poslední důležitý krůček ke vstřelení branky. Nejblíže gólu byla ve třetí třetině Kostelecká, ale trefila jen tyč. Slavii tak patří ve finálové skupině konečné šesté místo. Při své první účasti mezi nejlepšími získala čtyři body za dvě vítězství v deseti utkání.

Do závěrečného vystoupení ve finálové skupině nastoupily oba týmy už bez šance na medaili. Domácí Kladno hrálo o čtvrté místo, slávistky by se v případě výhry dostaly před své soupeřky na konečné páté místo.

Začátek byl celkem poklidný, příliš vzruchu dění na ledě nepřineslo. Jako první se k ohrožení domácí brankářky Lhotské dostala Kostelecká, naopak pozornost Matějů prověřila Szelongová. Slavia začala mít postupem času mírně navrch, ale své šance Hejdová ani Hajduková neproměnily. Zahřmít mohlo na opačné straně, když se v 11.minutě dostala do úniku Szelongová, kterou vychytala Matějů a dorážka Kasáčkové mířila vedle. Slávistky mohly odpovědět při přečíslení kladenské obrany, ale nepřesná přihrávka vše zhatila. V závěry měly oba týmy po jedné velké šanci. Nejdříve se v přesilovce domácí hráčky už radovaly, ale kotouč dopravily do sítě nohou a gól tak nemohl být uznán. Ve 20.minutě podnikla po pravém křídle krásný průnik Dubnová, ale na Lhotskou si blafákem nepřišla.

Hned po prvním vhazování druhého dějství se dostala do slibné šance Havlíčková, ale dopadla nezdarem stejně jako o pár minut později snaha Kalinové s Dubnovou. V 27.minutě vytáhla střelu Šťastné po ledě těsně mimo tyče Lhotská, v protiútoku pak zatáhla za záchrannou brzdu Hrodková a za faul na pronikající kladenskou hráčku byla vyloučena. Přesilovka však domácím nic nepřinesla, Slavia se v pohodě ubránila. Matějů se po delší době v nečinnosti předvedla parádním semaforem proti ráně Melicheríkové. Kladno začalo od druhé desetiminutovky druhé třetiny přebírat otěže hry a to se projevilo na změně stavu utkání. V čase 37:11 zakončovala Holušová jen v pádu, ale dorážka Novákové už si cestu do sítě našla - 1:0. Do třetí třetiny tak šly slávistky s jednobrankovým mankem.

Oba týmy čekala poslední dvacetiminutovka sezóny, Kladno chtělo udržet vedení, Slavia naopak prahla alespoň po vyrovnání. Osud utkání vzala do svých rukou Melicheríková. Její první nájezd zastavila Matějů, ale při repete ve 44.minutě byla už na střelu Melicheríkové krátká a puk jí podklouzl po tělem - 2:0. Hned po jedenadvaceti vteřinách mohla vrátit Slavii naději Kostelecká, ale po akci Zelenková trefila zblízka jen tyč. Do konce utkání už vyzněla snaha slávistek naprázdno, dobře chytající Lhotská jim nedovolila ani čestný úspěch.

Hokejistky Slavie tak ve své první účasti ve finálové skupině skončily na konečném šestém místě a medailovému snu byly nakonec hodně vzdáleny. Co však není dnes, může být zítra, tým trenéra Karla Manharta má před sebou slibnou perspektivu.

Konečná tabulka finálové skupiny po 10.kole:

1. Opava     8 - 1 - 1   37:20  17
2. Beroun    5 - 3 - 2   33:19  13
3. Karviná   5 - 1 - 4   23:20  11
4. Kladno    2 - 4 - 4   22:27   8
5. Litvínov  2 - 3 - 5   31:36   7
6. SLAVIA    2 - 0 - 8   17:41   4

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více