Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.3.2005

Dorostenci jsou ve finále

SF2, pondělí 21.3.2005, Sparta - Slavia
Sparta
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 11. Stoklasa (Jebavý), 60. Růžička (Drbohlav). Vyloučení: 5:6 . Využití: 0:0. Diváci: 259. Střely na bránu: 20:27. Rozhodčí: Bolina – Sichavský, Rozlílek. Nejlepší hráči zápasu: 1. Jakub Sklenář (SLA), 2. Michal Neuvirth (SPA), 3. Miroslav Brož (SLA).

Sestavy

Sparta

Neuvirth - Vrána, Procházka(C), Spudil, Kosek, Sem, Vošmik, Malý, Hanzl - Rybecký, Mrňa, Kafka, Regner, Karpov, Morkes, Kupec, Novotný, Burian, Meidl, Slaba, Kolařík.

Slavia

Brož - Višňák, Moščic, Jebavý, Roth, Drbohlav, Soldán, Lang, Beránek - Sklenář(C), Růžička, Stoklasa, Krejčí, Škaloud, Kachlík, Indra, Jiránek, Hafenrichter, Malárik, Kauschitz, Uleščenko.

Dorostenci zvládli semifinále výborně takticky. Po výhrách 2:1 a 2:0 si zajistili postup do finále. Slávisté Spartu k ničemu nepustili, velkou zásluhu na tom má i brankář Slavie Miroslav Brož, který udržel v rozhodujících chvílích čisté konto. Ve finále si o titul slávisté zahrají s Třincem, začíná se v sobotu venku.

Oba soupeři vstoupili do utkání neohroženě, ale hned po 44 vteřinách Slavie faulovala a Sparta dostala jako první výhodu přesilové hry. Sparta dobře držela Slavii ve třetině, ale výrazněji Miroslava Brože neohrozila. V šanci se pak ocitl Kamil Malárik, ale střelou backhandem Michala Neuvirtha nezaskočil. Z protiútoku se na Brože řítil Jan Slaba, ale jeho střela přes hráče mířila vedle. Slavie sehrála dvě přesilové hry za sebou a vytvořila na Spartu tlak. V kritických momentech Spartu podržel brankář Neuvirth. V 11. minutě ale bylo všechno jinak. Po skrumáži před Neuvirthem se puk dostal k neobsazenému Petru Stoklasovi a ten překonal střelou zápěstím gólmana Sparty – 0:1. Slavie velmi dobře využívala hru do těla a Spartu to v první třetině hodně brzdilo. V 17. minutě ujel Tomáš Karpov, ale dobře ho stíhal slavistický bek a on tak v těsné blízkosti Brože nedokázal zakončit. Ve 20. minutě sehráli pěknou kombinaci Slavisté, puk šel po ose Sklenář – Růžička – Kauschitz, ale blokovaná střela těsně minula bránu. „První třetina nám vyloženě nevyšla, to jsme hráli křečovitě,“ zamýšlí se trenér Sparty Karel Najman.

Druhá třetina patřila Spartě. „Trochu jsme vyklidili pozice a mysleli jsme si, že rozhodneme,“ hodnotí trenér Slavie Martin Pešout. „Sparta hrála druhou třetinu výborně a my jsme měli co dělat, abychom to dohráli s jednobrankovým vedením.“ Hned v úvodu při oslabení ujel Pavel Mrňa, ale jeho střelu tečoval obránce Vladimír Roth mimo kluziště. Při probíhající přesilové hře nahrál Sklenář na Růžičku a ten střelou švihem prověřil Neuvirtha. Šance se pak střídali na obou stranách. Ve 25. minutě zabojoval velmi dobře hrající Radek Meidl. Od mantinelu poslal nahrávku před bránu, tam číhal Tomáš Regner a Martin Kupec, ale Regner už nestačil dát na druhou na Kupce a pálil tedy sám směrem na Brože. Sparta bojovala, výborně bruslila a navíc měla za zády skvělého Neuvirtha, který se nebál sám rozehrát puk až na najíždějícího útočníka a hru tak velmi zrychlil. Ve 31. minutě přišla největší šance Sparty v tomto zápase. Vilém Burian spolu s Mrňou jeli dva na jednoho obránce, přihrávkami na jeden dotek ho vyšachovali, pak zmátli i brankáře, ale v poslední chvíli Mrňovi puk sjel z hokejky a nedal tak gól do prázdné brány. V další šanci byl opět agilní Mrňa, to hrála Sparta oslabení, když vypíchl obráncům Slavie puk a řítil se sám na Brože. Obránci sparťanského útočníka ještě ze zadu stíhali a Mrňa tak nemohl v klidu zakončit. Sparta výborně bruslila a nutila Slavii k chybám. Měli i dost šancí, ale většina střel šla do Brože. Ve 39. minutě při přesilovce Sparty pálil od modré Štěpán Spudil a jeho střelu ještě dorážel Štěpán Novotný, ale ani tento pokus brankou neskončil. V samotném závěru ještě pálil hned po buly David Sem, ale Brož byl znovu připravený.

Sparta pokračovala ve třetí třetině v dobrém pohybu a bojovnosti, ale Slavie nebyla zdaleka tak pasivní, jako ve druhé třetině. Hra byla vyrovnaná, hrálo se nahoru dolů. Když už se Sparta usadila v pásmu Slavie, tak přišla chyba a dva útočníci hostů mířili na Neuvirtha, beci je stačili dojet, ale jen za cenu faulu. V 51. minutě poslal Drbohlav přihrávku na Růžičku, který stál osamocen mezi kruhy a ten švihem prověřil Neuvirtha. Většina akcí na obou stranách končila buď na pozorné obraně nebo na výborných brankářích. V 55. minutě dostala Sparta výhodu přesilové hry, ale ani se pořádně nedostala do pásma Slavie. V 57. minutě po zmatku ve středním pásmu se puku chopil Meidl, středem přejel modrou a tvrdě vypálil, ale ani tato střela se neujala. V 58. minutě kombinovali kreativní Růžička a Sklenář v pásmu Sparty, ale Neuvirth zlikvidoval střelu i následné dorážky. V 60. minutě odvolala Sparta brankáře, ale šanci si nevytvořila. Naopak puku se chopila Slavie, Antonín Drbohlav poslal přihrávku na najíždějícího Růžičku a ten rozhodl o postupu Slavie do finále.

Ohlasy trenérů
Martin Pešout (Slavia): „Dnes to byl klasický play-offový zápas. My jsme byli trošku hokejovější a podařilo se nám jít do vedení. Ve druhé třetině jsme bohužel trochu vyklidili pozice. Mysleli jsme si, že to rozhodneme, ale bohužel Sparta hrála výborně a my jsme měli co dělat, abychom tu třetinu dohráli s jedno gólovým vedením. Hodně nám pomohla druhá přestávka, kdy jsme se uklidnili. Ve třetí třetině už jsme soupeře k ničemu nepustili. V celé sérii se hrál výborný hokej. Jen víc takových zápasů. Mají mezinárodní úroveň a já jako trenér sedmnáctky jsem rád, že obě mužstva dokázala, že umí hrát dobrý hokej a i diváci se měli na co dívat.

Karel Najman (Sparta): „První třetina nám vyloženě nevyšla, to jsme hráli křečovitě. Druhou třetinu jsme měli velký tlak, šance, ale nedali jsme góly. Třetí třetinu jsme měli taky trochu navrch, ale bohužel jsme se střelecky neprosadili. Kluci chtěli moc a rád bych jim poděkoval. Vyhrál šťastnější, ale je nutno uznat, že i malinkatý kousek vyzrálejší tým. O kousek byli lepší, ale měli jsme na ně. Ale je pravda, že taková ta hokejová vyzrálost byla na jejich straně. Ale spravedlivější by bylo prohrát na tři zápasy.“

Autor Ivana Paulová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více