Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. března 2005

Věříme, že to dotáhneme až do konce, tedy ke zlatu

Dorostenci Slavie vyhráli základní část s velkým bodovým náskokem, ve čtvrfinále si poradili se Vsetínem, v semifinále se Spartou a nyní před nimi stojí krok poslední. Sérii pražských týmů rozhodli sešívaní už ve dvou zápasech a tak čekali na svého soupeře až na třetí zápas Třince s Kladnem. Ve třetím zápase rozhodla až jedenáctá série nájezdů a do finále postoupil vítěz moravské skupiny Třinec. Ačkoli měla Slavia o dost bodů více než Třinec, výhodu domácí prostředí v první a případném třetím zápase bude mít Třinec. Úvodní zápas je na programu v sobotu od 15:00 v Třinci. O dosavdním průběhu playoff a o příštích dnech hovořil trenér dorostenců Martin Pešout.

Která série byla pro vás těžší?
"Já si myslím, že ta první. Byli jsme nerozehraní, když jsme čekali během prvního kola na svého soupeře, a ta nerozehranost tam byla trochu znát. Přestože byly obě výsledkově stejné, tak jsem cítil, že ta první byla těžší. Hlavně také proto, že jsme se Vsetínem v sezóně dvakrát prohráli."

Co říkáte na výsledek série Třinec - Kladno?
"My nemůžeme spekulovat, jestli Třinec nebo Kladno. Samozřejmě mě mrzí, že s Kladnem nebudeme hrát, protože se v nároďáku, kde je polovina Slavie a polovina Kladna, provokujeme a těšili jsme se, že si to rozdáme proti sobě. Klobouk dolů před Třincem, že dokázal Kladno vyřadit."

Více se očekával postup Kladna. Připravovali jste se nějak speciálně na soupeře a teď budete měnit koncepci?
"Určitě styl hry, co produkuje Kladno, by nám vyhovoval více, než ten, co produkuje Třinec. Kladno hraje vyloženě ofenzivně a my jsme v obraně silnější. Myslím si, že bychom byli daleko lépe připravení na Kladno. Ale myslím si, že Třinec nehraje tolik úpornou defenzivu, takový agresivní hokej. Kladno by nám svým útočným stylem samozřejmě vyhovovalo více."

S čím tedy půjdete do finálové série?
"Určitě nepodcenit soupeře, protože jestliže přešel Kladno a vyhrál moravskou skupinu a je ve finále, tak nemá cenu si dělat iluze, že to přijde samo, nebo že se porazí sám. Určitě půjdeme s poctivým výkonem výkonem odzadu, ale s tou naší agresivní útočnou hrou se budeme chtít prosazovat dále, tak jako se prosazujeme už druhý rok, a věříme, že to dotáhneme do finále, to znamená ke zlatu."

Co říkáte na zvýšenou pozornost fanoušků Slavie a atmosféru na zápasech?
"Je logické, že když vypadlo áčko, tak lidé na hokej nezanevřeli. Áčko vypadlo s hlavou nahoře, ne jako Sparta, která totálně propadla. Je vidět, že slávističtí fanoušci mají hokej rádi a bohužel pro ně mohou chodit fandit jenom dorostu. Pro naše kluky je to výborné, protože v takové atmosféře ještě nehráli."


Na závěr dodáváme, že ze sobotního prvního finále vám přineseme podrobný online přenos, a současně vás zveme na pondělní druhé finále, které začíná ve 13 hodin v Edenu.
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více