Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.10.2001

Další nezvládnuté prodloužení

12. kolo, neděle 7.10.2001, Kladno - Slavia
Kladno
3:2p
2:0, 0:2, 0:0 - 1:0
Slavia

Branky: 5. Kysela (Sedlák) 1:0, 10. Plekanec 2:0, 26. Beránek (Klobouček) 2:1, 27. Ujčík (Kadlec) 2:2, 61. Kysela (Kruliš) 3:2 Rozhodčí: Havlík - Sichrovský, Hauser. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:1. Diváků 3221

Sestavy

Kladno

Orct – Kruliš, Patera, Kříž, Dlouhý, Skuhrovec, Boháček – Havel, Gardoň, Horna (30. Klimt) – Svoboda, Skuhravý, Geffert – Kysela, Plekanec, Sedlák

Slavia

Hronek – Kadlec, Hejda, Novák, Klobouček, Martínek, Pojkar – Branda, Beránek, Antoš – Ujčík, Rousek, Sup – Matějovský, Čermák, Tomica – Šaffer, Novák, Dlouhý

Tradičně vlažný vstup do utkání se Slavii vymstil a po první třetině prohrávala o dvě branky. Rychlá kanonáda v úvodu třetiny druhé nás vrátila do hry, ale přes snahu ve třetí části jsme další branku nevstřelili a vyválčili jsme tak pouhý bod. Ten nám zhořknul v prodloužení, které jsme opět sehráli neúspěšně a darovali jsme soupeři druhý bod.

Před obstojně zaplněným stadionem začali domácí velice aktivně a byli záhy odměněni: již po necelých pěti minutách nechali slávističtí beci za sebou Kyselu a Vagnerplast šel do vedení. Domácí nadále tlačili na pilu, dělali zmatky v pražské obraně a dezorientovaní hosté vyrobili další hrubici. Váhající beky obral přímo před Hronkem o touš Plekanec a nádherně pod břevno dostal své mužstvo do dvoubrankového vedení.

Se Slavií to nevypadalo vůbec dobře, zvláště když po druhé inkasované brance hráli kladenští dvakrát za sebou přesilové hry. Ty ale domácí překvapivě vykolejily a Slavia začínala přebírat iniciativu. Šanci snížit měli sešívaní od 15., kdy hráli přesilovou hru. Urputně ostřelovali branku Kladna, leč bez efektu a tak po první třetině byli veselejší domácí.

Do druhé třetiny očekávaně aktivněji nastoupila Slavia, která také svoji aktivitu proměnila ve vyrovnávající branky. Nejprve se opětovně trefil Beránek, poté po vyloučení Kruliše nádhernou kombinaci střelou do odkryté branky zakončil Ujčík.

Po vyrovnávací brance byli domácí hráči uklidňováni trenéry při timu a postupně vyrovnávali hru. Zajímavostí první poloviny utkání bylo, že hostující Beránek stihl být do 30. čtyřikrát vyloučen! V 36. se naskytla šance domácím opět Slavii odskočit, ale 50 sekundovou přesilovou hru 5 na 3 nesehráli moc dobře a vedoucí branky se nedočkali. Do konce druhé části již nikdo síťku nerozvlnil a tak měla rozhodnout třetina třetí.

Ve třetí třetině obě mužstva vsadila pochopitelně na úpornou obranu a tak se šance rodili jen velmi ztěžka. Slavia má letos velké problémy se střelbou gólů, její branku však výborně chránil mladík Hronek a tak utkání dospělo k remízovému konci a prodlužovalo se. Prodloužení však trvalo jen necelou minutu – Kysela zlatým gólem po individuální akci vyprovodil Slavii na cestu do Prahy s další prohrou v prodloužení.

Ohlasy trenérů
Ladislav Blažek: Škoda toho prodloužení. Hned v první minutě vjel mezi tři naše hráče Kysela, proskočil mezi Kadlecem a Hejdou a dal to Hronkovi pod vyrážečku!

Daniel Branda:V první třetině jsme chtěli bránit, ale dostali jsme dva góly a museli to otevřít. Začali jsme je napadat, rychle jsme vyrovnali, ale co jsme pak ve druhé a třetí třetině nedali, to je škoda mluvit. Teď musíme v následujících dvou zápasech doma udělat šest bodů, aby nám ten vršek neutekl!

Miloslav Hořava (asistent trenéra Kladna): Ikdyž jsme vyhráli, moc radosti nemám. Již poněkolikáté jsme vyhráli až v nastaveném čase. Díky Orctovi a jeho výkonu hlavně ve druhé třetině jsme nakonec neprohráli. Vše je otázka psychiky, naši hokejisté hokej umí, ale mají strach. Chybí jim klid, což se ukázalo dnes třeba při přesilovkách.

Autor Karel Líbal
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více