Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. října 2001

Plekance nadchl Josef Beránek

Nebývá zvykem, abychom po zápase přinášeli obsáhlejší rozhovory s hráčem našeho soupeře. Dnes udělejme drobnou výjimku. Jedním z nejlepších hráčů zápasu byl devatenáctiletý střední útočník Kladna Tomáš Plekanec. Jeho gól v 10. minutě pohladil každého hokejového fajnšmekra… I když padl do slávistické sítě.

„Začali jsme dobře. Myslím, že jsme v první třetině byli o dost lepší. Konečně, výsledek tomu odpovídal…,“ popisoval úvodní část Plekanec. On i Kysela se v posledních zápasech trápili, a tak je trenér Vojta vrátil po několik zápasech znovu do jedné řady. Očima slávisty, mohl s tím snad ještě jeden zápas počkat. První a třetí rozhodující gól dal Kysela, druhý přidal neuvěřitelně chladnokrevně právě Plekanec. Kladenský junior si před zápasem nasadil na svou hlavu zlatou helmu Deli Super a zdá se, že se hodlá v hlasování poprat o další. Rutinérsky obral obránce o puk, úplně se zastavil, udělal forhendovou kličku a bezmocnému Hronkovi zasunul puk do branky. „Vůbec nevím, kde se ve mně ten nápad vzal. Momentálně mě to prostě napadlo,“ usmíval se juniorský šampión z Moskvy. Plekanec si svého kamaráda ze všech juniorských reprezentací Lukáše Hronka dobíral již před zápasem. „Říkal jsem mu, že dneska po pátém gólu bude střídat. A taky, že mu dám dneska gól, protože jsem mu ho ještě nedal. Jsme dobří kámoši,“ smál se Plekanec.

Druhá třetina však patřila jednoznačně slávistům. „Naprosto jsme přestali hrát, vůbec jsme nebruslili a nechali Slavii vyrovnat. A mohli jsme byt rádi, že skončilo pouze u vyrovnání.“ Plekanec se také vyjádřil k přednostem slávistického týmu. „Nejnebezpečnější byla Beránkova řada. Josef Beránek je pro ně velký posila, hrál opravdu výborně,“ říkal uznale.

I Plekancova řada bohužel pro hosty hrála výborně. „Dneska nám to opravdu celkem šlo.“ V prodloužení to bylo opět pravé křídlo třetí řady Robert Kysela. „Převzal na vlastní modré puk, celé to projel a v pádu s přehledem zavěsil,“ komentoval rozhodující gól utkání Tomáš Plekanec.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více