Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. června 2005

Slávisté jsou v jednom kole

Opravdu napilno má v těchto dnech realizační tým pražské Slavie včetně trenérského tria Růžička - Weissmann - Kalous. Ještě ani pořádně nestačila vychladnout ložiska kol po návratu z týdenního soustředění v Železné Rudě a už hráči vyrážejí na kola znovu. Tentokrát do Beskyd, konkrétně do Čeladné, kde v okolních kopcích od neděle 5. června do čtvrtka 9. června budou pokračovat v ladění formy. Na zabezpečení hladkého průběhu letní přípravy se podílí i firma Author.

Podle asistenta trenéra Jiřího Kalouse je tento způsob letní přípravy ideální. "Především je to změna prostředí a pak samozřejmě jízda na kolech je vytrvalostní záležitostí. Jde nám o to, aby se organismus hráčů zapracoval jiným způsobem, než jak je tomu v rámci suché přípravy v Edenu," říká Jiří Kalous s tím, že v Čeladné jsou zase trošinku jiné tratě a jiné kopce, než jaké byly v Železné Rudě. "Bude tam proto i jiné dávkování tras."

Minulý týden jste byli na kolech v Železné Rudě, teď zase jedete na kola do Čeladné. Má to pro hráče nějaký konkrétní význam?
Myslím si, že pro hráče určitě. Je to osvědčený model přípravy, kterého se držíme, který jsme si před sezonou naplánovali a který se, v rámci možností, snažíme plnit. Zatím jedeme podle plánu.

Takže, stručně řečeno, nezáleží ani tak na tom, jak dlouho hráči na kolech sedí, ale spíše v jakém terénním profilu jezdí?
Určitě, vždycky ale především záleží na tom, co trenér od toho soustředění očekává a co si od toho slibuje.

Hráči jezdí na svých vlastních kolech, nebo jim je klub půjčuje?
Je to takový mix. Někdo má svoje kolo a někdo si kolo půjčuje od firmy Author. Tato firma nám v podstatě zabezpečuje kompletní vybavení od oblečení přes helmy, rukavice na kola, až po vlastní kola včetně servisu.

Tak tomu bylo v případě Železné Rudy. V Čeladné to bude to samé?
Ano, i tam budeme zabezpečeni firmou Author, která zároveň zabezpečuje i servis přímo na místě ve spolupráci s panem Konečným, který tam má cykloservis. Firma Author navíc dělá servis i těm hráčům, kteří si s sebou berou vlastní kola.

Letní přípravu jste začal v podstatě sám, Ondřej Weissmann s Vladimírem Růžičkou byli až do poloviny května vázáni reprezentačními povinnostmi. Teď už vám pomáhají?
Ondřej (Weissmann) se zapojil na soustředění v Železné Rudě, do Čeladné jedeme hráči a trenéři kompletně. Vláďa (Růžička) tam s námi pojede asi na tři dny. Do teď musel řešit reprezentační úsek a jako generálnímu manažerovi Slavie se tady nahromadila spousta věcí. Takže se tomu do teď intenzívně věnoval.

Po návratu z Čeladné vás čekají poslední tři týdny suché přípravy, na co budou zaměřené?
Na rychlostní vytrvalost, dynamiku a výbušnost, zkrátka standardní věci.

Kdybychom to měli shrnout, k čemu tedy letní příprava včetně těch dvou týdnů soustředění na kolech slouží?
V podstatě jde o to, aby se organismus hráče začal připravovat na sezonu. Dnes už to ale je záležitostí celého roku, takže nemůžeme říct, že během osmi týdnů letní přípravy lze organismus připravit tak, aby byl natrénovaný. Hráč musí na sobě pracovat celý rok. Každopádně ale jízda na kole je jiným druhem aktivity, jiným druhem přípravy a ten se snažíme maximálně využívat.

Fotografie

Foto: © Jiří Koliš


Petr Franěk


Radek Duda


Josef Beránek


Mládí vpřed - David Pojkar a Vladimír Sobotka


Radek Duda


Na centru jede Milan Kopecký, na křídlech má Vondrku s Dlouhým








Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více