Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. července 2005

Jihočeši jako první prověří Slavii

P r a h a - V parném létě čeká hokejisty Slavie Praha v pátek od 12:00 v Edenu první přípravný zápas. Do Prahy se podruhé během týdne přijede představit letošní nováček extraligy, HC České Budějovice. Tradiční účastník nejvyšší soutěže se letos do extraligy vrátil po ročním působení v 1.lize, po úspěšné baráži s Jihlavou se hráči i fanoušci na jihu Čech těší na návrat mezi hokejovou elitu.

Jihočeši zažívali po sezóně 2003/04 obrovské zklamání, když tým na rok opustil extraligu. V klubu hned začali pracovat na rychlém návratu, vyměnilo se vedení a jasný cíl se hokejistům z Budvar Arény povedlo splnit. Díky výluce v NHL oblékali českobudějovický dres takoví hráči jako Václav Prospal, Radek Dvořák, Radek Martínek, Stanislav Neckář, gólman Roman Turek a kanadský obránce Andrew Ference. Posily z NHL se velkou měrou podílely na postupu Českých Budějovic zpět do extraligy po roční přestávce. V úspěšné baráži vrátily Dukle Jihlavě rok starou porážku.

V nové sezóně se už však budou muset obejít bez většiny hráčů z NHL, v zámoří se po dlouhých jednání dohodli na kolektivní smlouvě a tak Prospal a spol. zamíří zpátky za oceán. Trenéru Jandačovi však určitě zůstane jedna velká opora - zkušený gólman a mistr světa z Vídně 1996 Roman Turek, který si zachytá českou extraligu po deseti letech. Dalšími hráči ze zkušenostmi z NHL jsou obránce Josef Melichar (loni Sparta) a útočník Václav Nedorost (loni Liberec), oba však v případě dobré nabídky mohou odejít do NHL.

Vedení klubu ví, že góly a nahrávky Prospala s Dvořákem budou týmu hodně chybět, proto v letním přestupovém období přilákalo na jih Čech několik zkušených hráčů. Útočné řady posílí Ondřej Veselý ze Zlína, Jindřich Kotrla a Viktor Hübl z Litvínova, Michal Hudec ze Slovanu Bratislava a z Liberce již výše zmiňovaný Václav Nedorost. V obraně vedle Melichara přibyly další nové tváře - Zdeněk Kutlák a Tomáš Harant z Karlových Varů, René Vydarený ze Slovanu Bratislava.

Svěřenci trenéra Josefa Jandače vyjeli na led poprvé ve středu 20.července, tedy o den dříve než slávisté. V přípravě má hlavní kouč Jihočechů pět kompletních pětek, ze kterých pak vzejde kádr pro extraligu. Velké množství nových hráčů v týmu dává tušit, že budou přípravné zápasy sloužit především k sehrání se jednotlivých útoků a pětek.

Jihočeši už mají za sebou první utkání. V úterý odehráli v pražské T-Mobile Areně modelový zápas, hraný 4x20 minut, a ze Sparty si odvezli nelichotivý debakl 0:6. Pět branek inkasoval Roman Turek. Z výsledku je však předčasné dělat nějaké závěry, druhý zápas odehrají České Budějovice na ledě v Edenu proti Slavii.

Sestava Českých Budějovic z utkání na Spartě

Turek (41. Chábera) - Kutlák, Kotaška, Melichar, Mucha, F.Novák, Jindra, Gřegořek, Harant, Vydarený - Veselý, Brabenec, Hudec, Sailer, Bělohlav, Hřebejk, Květoň, Hanzal M., Mertl, Hanzal J., Kuchejda, Kotrla, Hübl, Šimánek.
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video