Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. srpna 2005

Slavia přivítá v přípravném utkání kladenský Rabat

Po týdnu od posledního přípravného duelu čeká hokejisty Slavie opět další zápas. Slávističtí fanoušci se můžou těšit na jejich domácí představení v Edenu, kam přijedou bojovat "buldoci" z Kladna. Svěřenci Vladimíra Růžičky mají zatím v přípravě vyrovnanou bilanci, doma dvakrát vyhráli a venku dvakrát prohráli. Kladenští odehráli pět zápasů a připsali si o jednu porážku více než Slavia. Na ZS v Edenu se v úterý začíná od 18:00.

Středočeský klub slavil v loňské sezóně postup do play-off, kde ve čtvrtfinále pořádně potrápil v sedmi zápasech pozdějšího mistra z Pardubic. Loni se v dresu s buldokem na prsou proháněli po mateřském ledě slavní odchovanci - Tomáš a František Kaberle, v úvodu sezóny i největší česká hvězda Jaromír Jágr. Další posilou z NHL byl Jan Hrdina.

Ani jednoho už fanoušci v extralize neuvidí, po konci výluky zamířili zpět do Ameriky. Trenérům Kladna bude především chybět bratrská dvojice Kaberleů. Další zkušený bek Petr Kasík ukončil hráčskou kariéru, mladý talent Miloslav Hořava si to namířil do švédské ligy, ostřílený "veterán" a střelec Robert Kysela se stal v týmu přebytečným a odešel do ambiciózního prvoligového klubu v Ústí nad Labem. Robustný útočník František Mrázek bude zkoušet štěstí ve Vsetíně a posledním odchodem je "úprk" mladé brankářské dvojky Miroslava Kopřivy do Ameriky.

Do obrany se na začátku přípravy podařilo kladenskému vedení získat velkou posilu. Po osmi letech se do mateřského klubu vrátil olympijský šampion z Nagana Libor Procházka. Ve Spartě neměl místo v sestavě a tak se dohodl s pražským klubem na předčasném ukončení smlouvy. Z hostování v prvoligovém Chomutově se vrátil David Hájek a Kladno dále zkouší v přípravě slovenského beka Lukáše Komárka.

Útočné řady by mohli posílit, pokud se nedohodnou na nových kontraktech v NHL, Tomáš Plekanec a Ivan Huml. Plekanec působil předchozí tři roky na farmě Montrealu a bude čekat na nabídku Canadiens, stejně je na tom i Huml u Bostonu. Navrátilcem je i další klubový odchovanec Ladislav Vlček, který loni nastupoval za Ústí n/Labem a Olomouc. Na Kladně se bude znovu pokoušet probít se zpět do extraligy.

Poslední otazník, který by měly vyřešit přípravné zápasy, je post brankářské dvojky za zkušeným Zdeňkem Ocrtem. Vedení klubu zkouší Lukáše Musila, který loni v dresu Slavie poprvé nahlédl do extraligy. První šanci dostal v utkání s Ústí n/Labem, kdy v polovině duelu střídal Orcta. Další možnost předvést se trenérům v brance dostane talentovaný mladík možná v Edenu.

Z loňského kádru zůstaly trenérské dvojici Müller - Tatíček zkušené opory Pavel Patera, Martin Procházka, Radek Gardoň, Josef Zajíc či talentované mládí zastoupené především bratrskou dvojicí Frolíků.

Kladno v přípravě (2 - 0 - 3, 15:17)

Kladno - Sparta 2:7 (M.Havel, Gardoň)
K.Vary - Kladno 2:1 (Kalla)
Kladno - K.Vary 6:2 (Kalla 2, Horna, Mar.Procházka, Bílek, Zeman)
Litvínov - Kladno 4:2 (Gardoň, P.Hořava)
Kladno - Ústí n/Labem 4:2 (Patera, Plekanec, Kalla, Zajíc)

Soupiska HC Rabat Kladno

Orct, Musil, Lev - Ševc, L.Procházka, V.Čech, Hájek, Špelda, Zeman, Komárek, P.Hořava, Kolafa, Evan, Čížek - Bílek, Patera, Mar.Procházka, Michael Frolík, Gardoň, Martin Frolík, Horna, Zajíc, I.Huml, M.Havel, Kalla, Hluchý, Besser, Plekanec, L.Vlček, Fiala


Slavia: osvědčený model přípravy

Slávisté odehráli poslední přípravný zápas v úterý 9.srpna na ledě Karlových Varů, kde v přestřelce prohráli 3:5. K další přípravě tak nastupují po týdnu, na domácím ledě se představí ještě po delší době. Příprava už pokročila a tak už není jen o nabírání kondice a zvykání si na nová pravidla, na ledě dostává stále více prostoru nácvik různých herních variant. "My pojedeme podle našeho osvědčeného modelu, opět se zaměříme na spolupráci hráčů, souhru pětek, samozřejmě už do toho zapojujeme přesilové hry a začneme do toho dávat hru v oslabení. Zkrátka standardní model přípravy," přiblížil nejbližší program Slavie po utkání v lázeňském městě asistent trenéra Jiří Kalous.

Právě přesilové hry se Slavii dařily, Karlovým Varům dala z početní výhody všechny tři branky. A hned v úvodu přípravy zahájili slávisté proti Českým Budějovicím obrat v přesilovce pět na tři. Na ledě se už formují dvě speciální formace, které složil Vladimír Růžička spolu se svými kolegy. Ty zatím vypadají takto: Kadlec, Kolařík, Hruška, Beránek, Duda a J.Novák, Vlasák, Havel, Divíšek, Bednář. ”Máme dvě speciální formace, které to na tréninku hrají, ale ještě to nebylo úplně tak, že bychom to pilovali. Ale vyzkoušeli jsme si to a dneska to bylo znát,” řekl po utkání s Karlovými Vary úspěšný dvougólový střelec Lukáš Havel.

Slavia v přípravě (2 - 0 - 2, 14:11)

Slavia - Č.Budějovice 5:3 (Bednář 2, Hruška, Sobotka, Vlasák)
Č.Budějovice - Slavia 2:1 (Divíšek)
Slavia - Litvínov 5:1 (Beránek 2, Sobotka, Bednář, Žabka)
K.Vary - Slavia 5:3 (Havel 2, Hruška)

Statistiky v přípravě

Tomáš Divíšek    1+3
Radek Duda       0+4
Jaroslav Bednář  3+0
Josef Beránek    2+1
David Hruška     2+1
Tomáš Vlasák     1+2
Lukáš Havel      2+0
Vladimír Sobotka 2+0

Sestava z utkání v K.Varech

Franěk - Kadlec, Kolařík, J.Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Pojkar, Drtina - Hruška, Beránek, Tomica - Duda, Divíšek, Bednář - Havel, Vlasák, Sup - Červenka, Sobotka, Dlouhý

Pomaluje se začíná rýsovat slávistická sestava pro extraligu, i když do začátku soutěže stále ještě zbývá spousta času, jak podotýká i jeden z trojice trenérů Slavie Jiří Kalous: ”Nechci předjímat, dneska je 9.srpna, pořád nám zbývá ještě čtyři – pět týdnů do soutěže, takže určitě je ještě brzo.” Nicméně čtyři odehrané přípravné zápasy už mohly trenérům naznačit, kdo by si mohl s kým rozumět. V přípravě se zatím výborně ukazuje dravý mladík Vladimír Sobotka, který by měl jako centr vést čtvrtý útok. O posty jeho křídel naopak bude ještě boj. Vedle tradičních opor je hodně vidět útok složený z navrátilců, řada vedená Divíškem je zatím v přípravě nejproduktivnější. "Jednoznačně ukazují, že to budou posily," řekl na jejich adresu Jiří Kalous.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více