Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.8.2005

Bednářův hattrick na severu Čech

přípravné utkání, úterý 23.8.2005, Litvínov - Slavia
Litvínov
1:6
0:2, 0:3, 1:1
Slavia

Branky a asistence: 52. Prorok – 1. Bednář (Hruška), 17. Havel (Pojkar), 22. Bednář (Žižka), 33. Hruška (Beránek), 34. Vlasák (Pojkar), 48. Bednář (Divíšek)
Rozhodčí: Turčan. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. Diváků: 600

Sestavy

Litvínov

Jarina (od 21. R.Fiala) - Hranáč, Punčochář, Ťupa, Skuhrovec, Kočí, Gýna, Poživil, L.Řezníček - Jeslínek, Reichel, Prorok - Balázs, Branda, Gombár - Trávníček, Benda, Šaffer - Jánský, Heinisch, Sklenička

Slavia

Franěk (od 32. Hronek) - Kadlec, Pojkar, Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Kolařík, Graňák - Havel, Beránek, Tomica - Hruška, Divíšek, Bednář - Duda, Vlasák, Vondrka - Červenka, Sobotka, Dlouhý

Doplněny fotografie z utkání L i t v í n o v - Hokejisté Slavie poprvé v přípravě vyhráli venku, dařilo se jim navíc v koncovce a domácímu Chemopetrolu nastříleli šest branek. Slavia předvedla kompaktní výkon, ze zajištěné obrany pronikala do smrtících protiútoků, z nichž ze šesti gólů padly čtyři. Byla úspěšná i v přesilovkách, z pěti využila tři. Vysokou výhru přesto trenéři nepřeceňují. Hattrickem se blýskl Jaroslav Bednář, do sestavy se vrátil uzdravený Dominik Graňák, naopak Michal Sup odpočíval.

Pěkně zostra začali Slávisté v Litvínově. Mnozí diváci ještě ani nestačili usednout, když se Slavie zásluhou Jaroslava Bednáře ujala vedení. Gól evidentně posadil hosty na koně a domácí srazil do kolen. Domácím se od té doby nic nedařilo, puk je neposlouchal, přihrávky byly nepřesné, jejich hře chyběl tolik potřebný klid. Zato Slavie, ta místy svého soupeře viditelně přehrávala, vytvářela si až drtivý tlak a jen zásluhou Kamila Jariny a absence více štěstí znovu neskórovala. To když například Jarina v osmé minutě vytěsnil Kadlecovu střelu od modré, nebo později, kdy Jan Novák netrefil přesně puk. Hosté hýřili nápady. Kupříkladu Jaroslav Bednář vyslal pasem, který měl oči, dopředu Divíška, ale tomu se v rozhodující chvíli zamotal puk mezi bruslemi. Dlužno dodat, že ani domácí nebyli tak zcela bez šancí. Zmiňme alespoň Gombárovo „promáchnutí“ skvělé Brandovy přihrávky v 11. minutě, nebo výbornou spolupráci na jeden dotek Jánského s Heinischem na konci minuty čtrnácté.

Popravdě řečeno, byla to právě čtvrtá útočná litvínovská řada (Sklenička, Heinisch, Jánský), kdo zavelel do boje. V té době byla tato útočná trojka vidět víc než kupříkladu Reichelův útok. Krátkého oddechového času Slavie mezi 15. a 16. minutou však postupně nevyužili Jan Hranáč, exslávista Adam Šaffer a opět Jiří Gombár. Znovu tak platilo ono okřídlené nedáš – dostaneš. Útočník domácích Peter Jánský nevyužil nabídnuté možnosti ke skórování a hned vzápětí, při přesilové hře hostujícího týmu, skóroval Lukáš Havel. Ten Kamila Jarinu v končící sedmnácté minutě první třetiny překonal podruhé a naposledy. Jednak proto, že skóre už se v první třetině neměnilo, a jednak i proto, že od druhé třetiny nastoupil do branky domácích junior Radek Fiala.

Úvod druhé třetiny se navlas podobal té první, téměř jako přes kopírák. Hosté využili chyby domácího Adama Šaffera a odskočili už na rozdíl tří gólů. To když v čase 21:04 využil Jaroslav Bednář přiťuknutí Tomáše Žižky a překonal Radka Fialu v brance domácích. Šance ale byly, máme-li být spravedliví, na obou stranách. Zatímco domácí, zejména Reichelův útok, jich řadu promarnili (například ve 24. a 30. minutě, kdy dokonce domácí svým tlakem oddálili střídání brankářů hostujícího týmu), hosté každé naskytnuté šance využili, minimálně k ohrození branky domácích.

Vyloučení Michala Trávníčka v čase 31:08 tak hosté využili nejen k výměně brankářů - do slávistické svatyně zamířil namísto Fraňka Lukáš Hronek - ale především nabídnutou přesilovku za 65 vteřin zužitkovali. Pětice hostů odsoudila domácí do role statistů a David Hruška se v takovýchto případech nemýlí – 0:4. Ale ani tento stav dlouho nevydržel. O necelou minutu později ujel litvínovské obraně Tomáš Vlasák a popáté rozvlnil síťku za brankářem domácích. Litvínov byl na kolenou, zralý na ručník. Navíc Lukáš Hronek navázal na výborný výkon Petra Fraňka z první poloviny zápasu.

Třetí třetina už nepřinesla takové nasazení, jako ty dvě předchozí, přesto se bylo stále na co koukat. Hned druhá minuta třetí třetiny přinesla branku, domácí sice propasírovali puk za Hronkova záda, ale až po předchozím odpískání rozhodčího Turčana pro zasažení masky hostujícího brankáře pukem. Postupně si na Hronkovi vylámali zuby Ladislav Řezníček, Jan Benda či Zbyněk Sklenička. Uspěli ale hosté, když potřetí v zápase zužitkovali přesilovou hru. Jaroslav Bednář perfektně zpracoval Divíškovu přihrávku před branku a završil tak svůj první slávistický hattrick. Do konce zápasu zbývalo 13 minut a skóre narostlo do pro domácí hrozivého skóre 0:6.

O čestný úspěch domácích se postaral kdo jiný, než starý známý střelec Ivo Prorok, který po samostatné akci mezi betony prostřelil Lukáše Hronka. Do konce zápasu se pak už skóre neměnilo, ač příležitostí ke skórování měly oba týmu ještě hodně, zejména Sobotka s Červenkou na straně hostujícího týmu. Radek Fiala stejně jako jeho protějšek Lukáš Hronek ale změnu skóre nepřipustili. I když nebýt Žabkovy ukázkové žabky, nevím nevím…

Ohlasy trenérů
Václav Sýkora (Litvínov): Chtěli jsme sázet na defenzívu a hráčům jsme opakovaně zdůrazňovali, aby hráli dobře odzadu, ale hráči tyto úkoly a taktiku, kterou jsme si domluvili, nedodrželi. Absolutně nejsme s výkonem mužstva v tomto utkání spokojeni. Je to pro nás varování a bohužel ne první. Budeme si muset sednout k videu a toto utkání si rozebrat. Kromě zápasu s Kladnem jsme všechna předcházející utkání hráli venku a neměli jsme zatím možnost si ty záznamy prohlédnout. Teď toho materiálu máme opravdu hodně.

Jiří Kalous (Slavia): Výsledek je příjemný, ale nemůžeme ho v žádném případě přeceňovat, protože někdy se stane, že vám tam ty góly napadají, což si myslím, že byl zrovna tento příklad. Na druhou stranu si myslím, že jsme převedli velmi solidní výkon, hráči dodržovali taktické pokyny. I když vedení o šest branek některé hráče svádělo k tomu, zahrát si hokej. Ustupovali jsme tak od taktických pokynů, které jsme si před zápasem dali. Pak jsme se ale k té taktice vrátili a to utkání jsme, myslím si, dohráli dobře.

Autor Michael Mareš, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více