Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
9. září 2005

Pro novou sezónu máme jen ty nejvyšší cíle, říká Jiří Kalous

P r a h a - Dorostenci Slavie vstupují do další extraligové sezóny, na kterou se od května pilně připravovali pod vedením Jiřího Kalouse, kterému asistovali Rudolf Dlouhý a Jan Čachotský. Příprava probíhala z velké části v Praze a v jejím rámci se uskutečnilo také soustředění na Šumavě. Do nové sezóny však hráči vstoupili vysokou prohrou 1:7 s Karlovými Vary.

Dorostenci Slavie zahájili letní přípravu začátkem května. "Suchá část přípravy byla zaměřena na klasické věci, jako je rozvoj kondice, silových schopností a obratnosti," uvádí slávistický kouč Jiří Kalous. Hráči absolvovali i týdenní soustředění na Šumavě, zde se věnovali především zlepšení fyzické kondice na horských kolech. Zbytek této části přípravy probíhal v areálu Slavie a v prostorách ZŠ v Praze Hostivaři.

Druhá část letní přípravy probíhala již na ledě. Hráči odehráli 11 utkání, v nich zaznamenali pět výher, tři prohry a tři zápasy skončili nerozhodným výsledkem. Nejvyšší výhry dosáhli nad amatérským týmem USA 15:1. Dvě prohry utrpěli od stejně starých hráčů konkurenční Sparty.

"Co se týká složení týmu je zde polovina hráčů druhým rokem a druhou část tvoří hokejisté, kteří postoupili ze žákovské kategorie. V týmu je spousta talentovaných hráčů. Když už někoho vyzdvihnout, tak určitě obránce Vláďu Rotha. V této kategorii bude věkově působit prvním rokem, ale již v minulé sezóně zde odehrál několik zápasů a určitě patří k našim velkým talentům," informuje slávistický trenér. Sestava mužstva je v současné době stabilizovaná, působí zde 27 hokejistů ze Sportovního centra mládeže. "Hráči, kteří nebudou pravidelně vytěžováni v extralize dorostu dostanou možnost hrát zápasy v jiných klubech."

Nově příchozím před startem ligy je obránce Martin Mazanec z Písku. Podle Jiřího Kalouse je velkou posilou a zároveň příslibem do budoucnosti. Dále se ještě do mužstva vrací brankář Dominik Furch, který v brance doplní Miroslava Brzobohatého. Tým naopak opustil Vladimír Růžička ml., Jiří Jebavý a další hráči mířící do juniorů. "Jediným problémem, který se vyskytl během přípravy bylo onemocnění Jakuba Fáry mononukleózou, kvůli kterému se do letní přípravy zapojil až koncem července," dodává trenér a věří, že hráč ztrátu brzy v nejbližší době dožene, protože patří mezi kondičně velmi dobře vybavené hráče.

Trenér Jiří Kalous nechce nikoho před sezónou pasovat do role vůdce týmu, zastává týmového ducha, ale zároveň připouští možnost, že se postupem času nějaké osobnosti objeví. "Hráči to musí ukázat na ledě a samozřejmě i mimo led svým chováním a vším okolo, ale především svými výkony musí upozornit na fakt, že v nich něco je a musí se o to porvat sami."

Cíle pro nastávající sezónu jsou podle kouče ty nejvyšší a zda je dokáže jeho tým naplnit ukáže jen čas.

Čtěte také: Rozhovor s trenérem juniorů Martinem Pešoutem

Autor Jan Kolář
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více