Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. září 2005

Junioři chtějí vybojovat play off

Do nové sezóny jdou junioři s jasným cílem postoupit do play off a se snahou předvádět kombinační agresivní hokej. Napomoci k tomu by měla i kvalitní letní příprava, se kterou jsou trenéři v čele s Martinem Pešoutem spokojeni. V prvním zápase nicméně prohráli na ledě Karlových Varů 4:2.

Suchá příprava týmu probíhala z velké části v Praze, s týdenním soustředěním v Karlových Varech. " Nejdříve jsme udělali tři týdny hrubé přípravy tady v Edenu, pak soustředění ve Varech a následoval již o mnohem náročnější červen ," dodává trenér Martin Pešout."Při přechodu od dorostu k juniorům je hrozně znát silový rozvoj, takže trošku více jsme kladli důraz na posilovnu než tomu bylo u dorostenců." Na závěr suché fáze proběhly kondiční testy, se kterými byli trenéři velmi spokojeni.

Příprava na ledě následovala od 24. července. Devět hráčů se s trenérem Martinem Pešoutem v této době účastnilo soustředění s reprezentací do 18 let, takže počet přípravných zápasů Slavie byl menší než je tomu obvykle. Junioři podstoupili osm zápasů a prohráli pouze s Karlovými Vary a s muži Klášterce. " Takže s výsledky byla celkem spokojenost, ale už ne tak s předvedenou hrou. Nedaří se nám do hráčů dostat náš kombinační agresivní hokej, který jsme hráli v dorostu. Týká se to hlavně starších hráčů a doufáme, že ještě během září budou v tomto směru vidět výsledky ," říká kouč.

V týmu došlo před sezónou k velké výměně hráčů. " My jsme si z dorostu s Vláďou (Růžičkou) přivedli až 13 hráčů, takže z těch starších jsme si zde ponechali jen 10 kluků ," informuje Martin Pešout. Tým dále posílil Martin Domian z Nitry a Petr Foltýn, který přišel z Brna.

"V nové sezóně budeme spoléhat především na vyrovnanou brankářskou dvojici, což bude Kamiš s Brožem a chtěli bychom také spoléhat na naší první lajnu a dobrou hru v obraně," přibližuje trenér.

Hlavním cílem týmu bude postoupit do vyřazovacích bojů. "Letos jsme se do play off nedostali, takže bychom ho, ať to bude z jakéhokoliv místa, chtěli tentokrát uhrát," uzavírá Martin Pešout.

Čtěte také: rozhovor s trenérem dorostenců Jiřím Kalousem

Autor Jan Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více