Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. září 2005

Zbytečná ztráta bodů, říká k remíze Radek Duda

V s e t í n / P r a h a - Podruhé za sebou začala pro Slavii sezóna na vsetínském Lapači. Loni, i s hvězdami z NHL, utržila debakl 1:5. Letos už vyšel slávistům start o něco lépe, ze Vsetína si veze jeden bod za remízu 1:1. V první třetině dostal Slavii do vedení gólem z přesilovky David Hruška, u gólu také asistoval Radek Duda. V dalším průběhu utkání už ale nikdo ze slávistů nedokázal vyzrát na finského brankáře Sasu Hoviho v domácí brance, naopak Vsetínu se podařilo vyrovnat a v závěru sahal i po vítězství. ”Dvě a půl třetiny jsme byli lepší, ale pak už nám docházely síly,“ vracel se k utkání slávistický útočník.

Vsetín je na začátku letošní sezóny takovou neznámou. Týmu plném mladíků, doplněným o pár ostřílených borců, se nedává moc šancí. Doma si však, hnán bouřlivým publikem, dokáže vytvořit tlak a hrát nepříjemný hokej. S něčím podobným počítal i Radek Duda. ”Doufali jsme, že na nás vletí a diváci je potáhnou dál. My jsme věřili, že jim v protiútoku dáme nějaké branky. Dá se říci, že ten scénář byl skoro podle těch samých not, bohužel jsme nedali gól. Dvě a půl třetiny jsme byli lepší, ale pak už nám docházely síly. Ten led byl hrozný, bylo strašné horko a vlhko, bylo to jako by si hrál v sauně. Pak už to vyhovovalo spíše vsetínským než nám,“ hodnotil průběh utkání.

Do vedení dostal Slavii ve 13.minutě gólem z přesilovky David Hruška. ”Rozehráli jsme akci, kterou máme nacvičenou s Pepou Beránkem, kdy to David Hruška zakončuje a prostě to tam padlo,“ okomentoval krátce jedinou gólovou situaci Slavie v utkání Radek Duda. Na začátku třetí třetiny se Vsetínu podařilo srovnat. Většina třetí dvacetiminutovky i prodloužení pak patřila domácím. Slávisté od vyrovnávacího gólu trochu polevili. “Myslím, že jsme se od toho momentu zbytečně stáhli. Kdybychom hráli svoji hru, tak jsme mohli ten zápas vyhrát v klidu na 1:0. Byla chyba, že jsme nedávali góly, měli jsme dobré šance a bylo jich hodně na skórování. Neproměňování šancí byl dnešní kámen úrazu,“ hledalo příčiny konečného výsledku slávistické křídlo.

Podle papírových předpokladů měla Slavia na Lapači vyhrát, před začátkem sezóny je skoro ze všech stran pasována na jednoho z největších adeptů na titul, naopak Valachům je předpovídána účast v baráži. Jak se však ukázalo a nebylo to poprvé, na ledě se nehraje na jména a vsetínští potrápili Slavii stejně jako v úvodním kole loňské sezóny. ”Před nám je ještě 51 kol a to je dlouhodobá záležitost. Nevím, já se o Vsetín moc nezajímám. Já jsem sem přijel vyhrát a to se mi nepovedlo. Soustředíme se na naše zápasy. Dneska to byla ztráta dvou bodů. Zbytečně,“ nechtěl se pouštět do sáhodlouhých rozborů šancí obou týmů v soutěži Radek Duda.

Už v neděli čeká slávisty další zápas, poprvé se v sezóně představí na domácím ledě v Sazka Areně. Soupeřem Slavie bude Kladno, se kterým svěřenci Vladimíra Růžičky neměli v loňské sezóně ani v přípravě příliš dobrou bilanci. V 1.kole ztratili kladenští v závěru utkání už téměř jistou výhru nad nováčkem z Českých Budějovic a mají tak na svém kontě stejně jako Slavia jeden bod. ”Určitě musíme začít precizně, bránit a pouštět se do útoku. Rovněž musíme hrát více přímočařeji před Orctem, takže tam dělat trochu rozruch. Myslím, že to bude hodně důležitý zápas pro nás, protože bude první doma. Kdybychom vyhráli, tak se nám pak v dalších kolech bude hrát o hodně lépe. Budeme hrát v pohodě. Pokud nebudeme plně bodovat, tak si zbytečně budeme komplikovat cestu,“ nebere v duelu s kladenským Rabatem Radek Duda nic jiného než vítězství.

Autor Miroslav Votava, Michal Kubáň
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více