Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. září 2005

Kolařík ukončil sérii neprůstřelnosti Orla Trvaje

Z n o j m o / P r a h a - Spokojeni mohli slávisté odjíždět z jihu Moravy. Už v první třetině splnili první cíl, vstřelili Orlům jako první v sezóně gól. Od druhého dějství se na jejich hokejkách objevila herní pohoda, která se projevila i v koncovce. K vítězství 5:2 pomohl Slavii i jeden ne příliš častý střelec. Jako první hráč v sezóně překonal Trvaje v brance Orlů Pavel Kolařík. Znojemský gólman vydržel s čistým štítem 137 minut hry. ”Ani si to neuvědomuji, Jirka je určitě dobrý gólman, předtím jim taky zahrála dobře obrana. Že jsem to byl já, to je jedno,“ bral s klidem zvláštnost své trefy zkušený obránce.

Znojemští Orli v úvodních dvou kolech ani jednou neinkasovali. Proti Jiřímu Trvajovi, letní posile Orlů z ruské superligy, neuspěli střelci vicemistra ze Zlína ani Karlových Varů. Velkou a probíranou otázkou zápasu 3.kola mezi Znojmem a Slavií tak bylo, jak dlouho ještě vydrží Trvaj s čistým kontem. “My jsme na to nějak extra nemysleli. Věděli jsme, že Znojmo bude dobré celkově, ale že bychom si nějak uvědomovali, že ještě nedostali góla, to ne,“ neměli slávisté podle slov Pavla Kolaříka žádného strašáka v hlavě. Právě on se postaral o to, že už ve 13.minutě mohl domácí gólman na třetí shut-out v řadě zapomenout. Prosadil se v přesilovce, když operoval v místech před znojemskou brankou. ”Byla to taková slepená branka v přesilovce, Kadlec to perfektně vystřelil od modré, odražený puk a já jsem to tam jenom plácnul mezi nohy,“ popisoval vyrovnávací trefu Slavie.

V první třetině to vypadalo na velký boj. Obou týmům ztěžovaly hru i těžké podmínky panující v hale. “Zápas byl takový divný, ze začátku byly šance na obou stranách a trošku to kazila mlha, že pořádně ani nebyl vidět kolikrát puk,“ vracel se k průběhu utkání na ledě Hostan Areny Pavel Kolařík. Orli v zápase možná zlomil druhý gól na začátku druhé třetiny. Ve vlastní přesilovce udělal Trvaj chybu, puk se dostal k Radku Dlouhému a slávistický útočník neměl problém trefit odkrytou branku. “My jsme měli šance už předtím, tím gólem jsme se dostali zpátky do hry a vytvářeli jsme si šance dva na jednoho. Ze začátku jsme netrefovali bránu, potom to tam začalo padat,“ pochvaloval si vliv druhého gólu na dění na ledě dvaatřicetiletý obránce. Slávisté sehráli druhé dějství výborně, v závěru přidali další dva góly a na to už nenašli Orli žádnou odpověď. ”Ze začátku hráli dobře a potom, jak dostali ty góly, tak odpadli. To by asi odpadl každý mančaft,“ měl pochopení pro výpadek Orlů “Koláč“.

Ještě za stavu 1:2 měli domácí několik šancí, ale v cestě jim stál výborný Petr Franěk. ”Měli taky šance, dva nájezdy, ale nedali je a to je určitě taky psychicky nalomilo,“ měl jasno řízný bek. Zato Slavii se v koncovce dařilo, o pět branek se podělilo pět hráčů a u všech se jednalo o první branku v sezóně. A právě v tom je i síla Slavie, že se nemusí spoléhat jen na jednoho dva střelce. Tentokrát vyšel střelecky naprázdno David Hruška, autor tří branek z prvních dvou zápasů, Jaroslav Bednář či Tomáš Vlasák. Tedy útočníci, od kterých se očekává co nejvíce gólů. Ale to vůbec Slavii vadit nemuselo. ”Je začátek sezóny, každý má hodně sil a tyhle výborný kluky si dobře pokrývají. Postupem času určitě začnou dávat góly,“ říká Pavel Kolařík, jeden z těch méně tradičních střelců. V extralize odehrál 388 zápasů, trefa proti Orlům byla jeho jednadvacátá. Jak však už v minulosti několikrát ukázal, umí z obrany přispět důležitou brankou.

Autor Miroslav Votava, BaM
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více