Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. září 2005

Dalším soupeřem Slavie jsou Vítkovice

P r a h a - Slávisté doma přivítají poprvé v tomto ligovém ročníku Vítkovice, se kterými v minulé sezóně neztratili „sešívaní“ ani bod. Vítkovičtí hráči mají tedy Slavii co oplácet. Slavia bude chtít v domácím prostředí zvítězit a udržet tak svoji neporazitelnost. Vítkovice představí novou posilu do svých obranných řad – Stanislava Jasečka, který přišel ze slovenského Zvolena. Za domácí by již mohl nastoupit uzdravující se Dominik Graňák. Utkání začíná v pátek od 19:00, ve stejný čas startuje i online přenos na našich stránkách.

Náš soupeř
Klub založen: 1928 jako SSK Vítkovice
Trenéři: Vladimír Vůjtek st., Miloš Holaň
Největší úspěchy: Československo - 2x mistr ligy (1952, 1981); ČR - 2x vicemistr ligy (1997, 2002)
Posledních pět let: 3. > 2. > 5. > 7. > 4.
Internet: www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Marek Pinc, Jiří Burger, Radek Phillipp, Zbyněk Irgl, Roman Šimíček

Vítkovice v minulé sezóně

V minulém ročníku postoupily Vítkovice do play off ze sedmého místa. Soupeřem v prvním kole jim byla favorizovaná Sparta. Vítkovice se soupeře nezalekly a vyřadily jej přesvědčivě 4:1 na zápasy. Vyřazení Sparty v prvním kole bylo jedním z největších překvapení play off. V semifinále čekal na Vítkovice Zlín. Rozjeté Vítkovice pokračovaly ve výborných výkonech a dostaly se do vedení 3:1 na zápasy. Zlín však dokázal vývoj série otočit a postoupil do finále.

Vítkovice oslabily odchody do NHL

Trenérem Vítkovic je zkušený Vladimír Vůjtek, v této sezóně se bude muset obejít mimo jiné bez svého syna, který odešel hrát do Švýcarska. Další citelnou ztrátou pro Vítkovice jsou odchody mistrů světa Pavla Kubiny a Václava Varadi. Kubina, který nosil kapitánskou pásku, odchází zpět do NHL, kde bude hájit barvy Tampy Bay, s níž vyhrál Stanley cup. Levé křídlo Varaďa se vrací zpět do Ottawy. V obraně bude také chybět obrovitý Marek Malík. Před touto sezónou opustili Vítkovice také tito hráči: Daniel Seman, Robert Filc, Pavel Mojžíš, David Mocek, Pavel Kumstát, Filip Turek, Jan Peterek.

V létě posílil Vítkovice zkušený brankář Kameš, který by měl krýt záda jasné jedničce Marku Pincovi. Původní náhradník Michal Mařík je dlouhodobě zraněný. Dalšími posilami jsou juniorští reprezentanti do 20ti let Michal Gulaši a Roman Polák, od kterých si vedení hodně slibuje. Oba mají zkušenosti ze zámoří. Další příchody: Kropáč, Kuboš, Jurečka. Vítkovice by se rády letos probojovaly do play off.

Aktuálně z vítkovického tábora

Vítkovičtí se zatím v úvodu letošní sezóny prezentují kvalitními výkony. Po dvou remízách z Plzně a domácího duelu s úřadujícím mistrem z Pardubic přišla pro mužstvo z Ostravy zatím jediná těsná porážka od HC Hamé. Poslední dva duely však již přinesly Vítkovicím vítězství. Nejprve na horkém ostravském ledě neuspělo Znojmo a dva dny poté i zatím výsledkově tápající karlovarská Energie. Vítkovice v úvodu soutěže trápí především přesilové hry. Tuto slabinu se rozhodlo vedení po domluvě s trenéry řešit prvními změnami v kádru. Klub tak musel opustit útočník Lubomír Pištek, který v posledních kolech prakticky úplně vypadl ze sestavy a zamířil do Zlína. Dále vedení Vítkovic poslalo obránce Marka Černoška na hostování do pražské Sparty. Jeho místo by měl v sestavě zaujmout nově příchozí obránce Stanislav Jasečko ze Zvolena, jenž se zapsal do podvědomí českých fanoušků svým působením v Českých Budějovicích. Vítkovice v loňském roce nezískaly ze střetnutí se Slávií ani bod a mají tak z loňské sezóny „sešívaným“ co vracet.

Aktuality ze slávistického tábora

Slavia hraje ve velké pohodě. Po úvodních pěti kolech je na špici extraligové tabulky se skvělým skóre 18:6. V minulém kole si slávisté odvezli ze Zlína bod za remízu 1:1. Vladimír Růžička nechal kvůli náročnému programu odpočívat Petra Fraňka. Od začátku tedy nastoupil Lukáš Hronek a podal spolehlivý výkon. Ve Zlíně poslal slávisty do vedení bekhendovou střelou Michal Sup. Červenobílí měli na stadionu Luďka Čajky spoustu šancí, druhý gól se jim však vsítit nepodařilo. Při powerplay vyrovnal 34 vteřin před koncem tvrdou ranou od modré Miroslav Blaťák. Prodloužení už změnu stavu nepřineslo.

Slavia poslala před tímto zápasem na hostování do Litvínova obránce Davida Pojkara. Ten by měl na severu Čech zůstat prozatím do 12. prosince. Důvodem jeho přesunu je uzdravení Dominika Graňáka, který by se mohl objevit v sestavě již tento pátek. Slavia bude v utkání bojovat o udržení první pozice v tabulce před městským rivalem Spartou.

Historická bilance v extralize
VÍTKOVICE - SLAVIA
Celkem:
43  13 - 10 - 20  110:125
Doma:
21  5 - 6 - 10
Venku:
22  8 - 4 - 10
Postavení v tabulce
1. Slavia      5  3  0  2  0  0  18:6   11
6. Vítkovice   5  2  0  2  1  0  11:8   8
Co mají oba týmy společného
Za Vítkovice nastupuje Radoslav Kropáč, který působil také ve Slavii.
Poslední zápasy
Vsetín - Slavia 1:1
Slavia - Kladno 5:1
Znojmo - Slavia 2:5
Slavia - Plzeň 6:1
Zlín – Slavia 1:1
Plzeň - Vítkovice 2:2
Vítkovice - Pardubice 1:1
Zlín - Vítkovice 1:0
Vítkovice - Znojmo 5:2
Vítkovice - Karlovy Vary 3:2
Sestavy v minulém kole
Hronek - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Pojkar - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - L. Havel, Vlasák, Dlouhý - Vondrka, Sobotka. Pinc - Kuboš, Philipp - Jurečka, Hudec - Černošek, Chmelíř - R.Polák, Gulaši - Štefanka, Burger, Krenželok - Irgl, Šimíček, Hubáček - Padělek, R.Procházka, Káňa - Tomášek, Hulva, Köhler.
Nejproduktivnější hráči
1. Josef Beránek 4 - 2+3 = 5
2. Radek Duda 5 - 2+3 = 5
3. David Hruška 4 - 4+0 = 4
4. Jaroslav Bednář 5 - 2+2 = 4
5. Michal Sup 5 - 2+1 = 3
1. Jiří Burger 5 - 2+2 = 4
2. Irgl Zbyněk 5 - 2+2 = 4
3. Hubáček Petr 5 - 1+3 = 4
4. Radek Procházka 5 - 2+1 = 3
5. Roman Šimíček 5 - 1+2 = 3
Brankáři
Franěk Petr 4 - 1.0 - 96,9%
Hronek Lukáš 1 – 0.92 – 97,50%
Marek Pinc 5 - 1.55 - 95.12%
Autor Jan Rožumberský
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více