Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.9.2005

Slavia vydřela vítězství nad Českými Budějovicemi

7. kolo, neděle 25.9.2005, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
3:2
1:0, 2:0, 0:2
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 3. D.Hruška (Vlasák, Dlouhý), 35. Vlasák (Kadlec), 36. Kolařík (J.Novák) - 51. Šimánek (Harant), 59. Gřegořek (Šimánek, Kotrla). Rozhodčí: Rejthar – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:1. Diváci: 3371. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Sestavy

Slavia

Franěk - Kadlec, Kolařík, J.Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Graňák - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D.Hruška, Vlasák, Dlouhý - L.Havel, Sobotka, Vondrka

Č. Budějovice

Chábera - Gřegořek, Harant, Kutlák, Vydarený, Jindra, Mucha, Posmyk - Veselý, Brabenec, Hudec - Sailer, Hübl, Šimánek - Kotrla, Krátoška, Bělohlav - Hřebejk, Hanzal, Kopecký.

P r a h a - Svěřenci trenéra Růžičky si stále drží neporazitelnost, když v nedělním pokračování Tipsport extraligy porazili Jihočechy 3:2. Skóre zápasu otevřel ve třetí minutě David Hruška a připsal si tak již pátou trefu v této sezóně. Další branku domácích vstřelil po krásném sólu Vlasák a třetí trefu přidal obránce Kolařík. Jihočeši závěr utkání zdramatizovali. V 51.minutě využil přesilovku Šimánek a minutu před koncem snížil na rozdíl jediného gólu při hře bez brankáře obránce Gřegořek. Slavia se však závěrečnému tlaku hostů ubránila a připisuje si tak další tři body do extraligové tabulky.

Domácí slávisté už tradičně nechali svého soupeře zpočátku zápasu hrát. Hned první střídání bylo ve znamení tlaku hostujícího útoku Kamila Brabence. Ten sice zavřel domácí do zámku, ale ke střele se nedostal. V podobném duchu se nesly útoky českobudějovických hokejistů celý večer. A přišla 3. minuta, Vlasák nádhernou přihrávkou vysunul Hrušku, který tváří v tvář Cháberovi zvolil blafák do bekhendu, který poprvé rozveselil slávistické fanoušky – 1:0. V následných minutách oba týmy perfektně bránily modrou čáru, takže se nejvíce bojovalo o převahu ve středním pásmu. Hosté, jako prohrávající celek, se snažili tvořit hru a dostat se na dostřel Fraňka, ale domácí obrana hrála opravdu excelentně. Pokud se totiž hosté udrželi v útočném pásmu, nechala je sice domácí obrana kombinovat, ale do nebezpečných prostor se hostující útočníci nedostali. A tak se domácí sem tam dostávali k brejkovým situacím, jako například Bednář, kterého ale Chábera vychytal. Šancí bylo poskrovnu, oba brankáři většinou zasahovali proti střelám z větší vzdálenosti, které zřetelně viděli.

Hned na začátku druhé třetiny nastřelil tyč Kadlec a diváci se mohli těšit na podívanou s větším množství šancí. Dá se říci, že se dočkali. Slávisté kontrolovali puk a k nebezpečným střelám se dostali Bednář a Kadlec, ale Chábera hosty podržel. Zhruba po šesti minutách druhé třetiny se karta obrátila, puk kontrolovali hosté, kteří často dostávali domácí obranu pod tlak. Jenže veškerá kombinace v útočné třetině hostům ovoce nepřinesla, protože domácí obrana pozorně bránila. Franěk víceméně zasahovat nemusel, hosté se do šancí nedostali. A tak udeřilo na druhé straně. Tomáš Vlasák projel přes střední pásmo až na pravé křídlo, odkud přesně trefil odkryté místo Cháberovy branky – 2:0. Za další minutu bombou do šibenice zvýšil už na rozdíl tří gólů sváteční střelec Pavel Kolařík3:0. Hosté byli po těchto brankách psychicky na dně, neboť inkasovali v době, kdy Slavii herně přehrávali. Nakonec byli rádi, že už do druhé sirény znovu neinkasovali, neboť poslední minuty prostřední části to byli oni, kdo odolával drtivému tlaku soupeře.

Velkého náporu domácích se dočkali slávističtí fanoušci až v úvodu třetí třetiny, kdy mohl přidat čtvrtý gól Divíškův útok. Jenže Chábera zázračně vychytal Bednáře se Supem, stejně jako o tři minuty později Davida Hrušku, který podruhé s bekhendovým blafákem na českobudějovického gólmana neuspěl. Poté měl ještě solidní příležitost Radek Duda, ale Chábera byl znovu na místě. V polovině třetí třetiny bodyčekem uprostřed hřiště sestřelil soupeře domácí teenager Vladimír Sobotka, jenže k nevoli domácích příznivců byl vyloučen sudím Rejtharem za hrubost. Následnou přesilovku využili hosté Šimánkem, který si zcela osamoceně sjel z křídla až před domácí branku a přesunujícího se Fraňka jednoduše překonal – 3:1. Domácí hokejisté znejistěli a hosty z jihu Čech nechali znovu hrát. Franěk předvedl řadu skvělých zákroků, jako třeba proti Posmykovi nebo Bělohlavovi, ale domácí obrana se nepoučila. Poslední minuty třetí třetiny byly zcela v režii hostujícího týmu, jehož trenéři si minutu a půl před koncem vyžádali oddechový čas. Po něm se už do branky Chábera nevrátil, do hry naskočilo šest hráčů do pole. Hra vabank hostům vyšla hned po šestnácti vteřinách, kdy Šimánkovu přihrávku zpoza branky zužitkoval střelou do šibenice obránce Gřegořek3:2. Vyrovnat se již hostům nepodařilo, navíc mohl do prázdné branky skórovat domácí Bednář, ale těsně minul. Slávisté tak zůstávají neporaženi na prvním místě extraligové tabulky, zatímco hosté z Budějovic spadli na 8. místo.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia České Budějovice
Bednář 2+4
Beránek 3+2
Divíšek 1+1
Dlouhý 0+0
Drtina 2+0
Duda 0+1
Graňák 0+0
Havel L. 1+0
Hruška 4+1
Kadlec 1+2
Kolařík 2+1
Novák J. 0+2
Sobotka 2+0
Sup 2+2
Tomica 0+1
Vlasák 2+1
Vondrka 2+1
Žabka 0+0
Žižka 2+1
celkem 26
8, 10, 8
Bělohlav 2+1
Brabenec 3+1
Gřegořek 3+3
Hanzal 2+1
Harant 0+2
Hudec 3+0
Hřebejk 3+0
Hübl 1+0
Jindra 1+0
Kopecký 2+0
Kotrla 3+1
Krátoška 1+0
Kutlák 3+1
Mucha 0+0
Posmyk 2+3
Sailer 4+1
Šimánek 2+2
Veselý 2+0
Vydarený 2+1
celkem 39
10, 14, 15
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia České Budějovice
Bednář 1+0
Beránek 10:8
Divíšek 13:9
Dlouhý 2:2
Duda 0:1
Sobotka 3:9
Tomica 0:1
Vlasák 4:7
Vondrka 1:1
celkem 34:38
úspěšnost 47,22 %
Třet.: 13:12, 11:12, 10:14
Bělohlav 2:2
Brabenec 13+10
Hřebejk 1:0
Hübl 8:9
Kopecký 6+7
Krátoška 3:5
Sailer 2+0
Šimánek 3+0
Veselý 0:1
celkem 38:34
úspěšnost 52,78 %
Třet.: 12:13, 12:11, 14:10
Brankáři
Slavia České Budějovice
Franěk 94,87 %
zásahy 37
góly 2
Chábera 88,46%
zásahy 23
góly 3
Nejlepší hráči
Slavia České Budějovice
HRUŠKA
Kolařík
Vlasák
ŠIMÁNEK
Kutlák
Sailer
Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia Praha): "Byl to nejtěžší zápas, který jsme v této sezoně doma sehráli. Budějovice hrály dobře, agresivně, ale nás podržel brankář Franěk. Podařilo se nám potrestat chyby soupeře, což rozhodlo."
Milan Kupka (České Budějovice): "Neodehráli jsme špatný zápas, ale domácí mají zkušený tým, který dokázal potrestat naše chyby."
Autor Petr Hovorka, Jan Rožumberský
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více