Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.9.2005

Rozhodl drtivý nástup

8. kolo, úterý 27.9.2005, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
1:4
0:3, 1:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 26. Kumstát (Skuhravý) - 1. Bednář (Divíšek), 3. Havel (Žižka, Sobotka), 10. Bednář (Divíšek), 31. Vlasák. Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6, navíc Kadlec (SLA) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2500. Průběh utkání: 0:3 - 1:3 - 1:4

Sestavy

Karlovy Vary

Čechmánek (3. Mensator) - Krajíček, Ptáček, Řezníček, Macholda, Polák, Němec - Nedorost, Skuhravý, Petr Kumstát - Košťál, Alinč, Dvořák - Kraus, Hurtaj, Pech - Milan Procházka, Vak, Kucharczyk.

Slavia

Hronek - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Graňák - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Vlasák, Dlouhý - L. Havel, Sobotka, Vondrka.

Ani po osmém extraligovém kole nezná Slavia přemožitele. Tentokrát si na její formě vylámaly zuby Karlovy Vary. Na západě Čech bylo rozhodnuto prakticky po deseti minutách. Již po půlminutě otevřel skóre Jaroslav Bednář a když na začátku 3. minuty přidal druhou trefu Lukáš Havel, přenechal Roman Čechmánek raději místo svému náhradníkovi Mensatorovi. I on musel záhy lovit puk ze sítě, poté co se v 10. minutě podruhé v zápase trefil Jaroslav Bednář. Ve 26. minutě vykřesal jiskřičku naděje pro domácí Petr Kumstát, tu však definitivně sfoukl v polovině zápasu přesilovkovým gólem Tomáš Vlasák. Více branek již diváci na karlovarském zimním stadioně neviděli.

Slavia, vědoma si své ofenzivní síly i hokejové kvality, vtrhla do zápasu jako uragán. Karlovarskou snahu o pečlivou defenzívu rozmetala během necelých tří minut. Už po 31 sekundách se k odraženému puku po Divíškově střele dostal Bednář a bez problémů otevřel skóre zápasu. V čase 2,13 už opouštěl frustrovaný Čechmánek svou klec, neboť na Havlově holi skončila přesná přihrávka Žižky a slávistický střelec zakončoval do prázdné branky.

Slavia na ledě kralovala i v dalším průběhu první dvacetiminutovky. Rychleji bruslila a přesně kombinovala. Nezastavila ji ani přesilovka domácích při vyloučení Vondrky. Viditelně otřesení domácí se sice snažili, stříleli a bojovali, ale bylo to málo platné. Trest za nemohoucnost přišel znovu z hole Jaroslava Bednáře. Na začátku 10. minuty vyslal na Mensátora prudkou ránu z levého kruhu, aniž by pažemi naznačil nápřah a bylo to 0:3.

V 11.minutě opět urážel hokejové bohy „ničitel samostatných nájezdů“ Kumstát. Vybruslil si před Hronka, ale jeho střela minula branku o půl metru.

Zásadní rozdíl v pojetí obou týmů byl v tom, že zatímco pro hosty byl hokej příjemnou zábavou, pro domácí to byla těžká a sisyfovská práce.

Druhá třetina přinesla o poznání více vzruchu než ta první. Na první pohled se zdálo, podle průběhu úvodních minut, že je zápas rozhodnut a bude se v režii hostí dohrávat už jen z povinnosti. Rychlé bruslení a ze všech pohybů čišící sebevědomí Slavie muselo přesvědčit i toho největšího karlovarského optimistu, že dneska tedy ne... i když na začátku 26.minuty, těsně po skončení domácí přesilovky, trefil Kumstát šťastně před Hronkem skákající puk a ten zapadl do branky. 1:3.

Už o tři minuty později sfoukla plamínek naděje pro domácí hned dvojnásobná smůla. Domácí sice přežili 30 sekund dvojnásobného oslabení, ale v pokračující přesilovce napřáhl od modré Vlasák, puk mířící mimo tyče trefil do obličeje padajícího Ptáčka a od jeho obličejového krytu si našel cestu mezi Mensátorovými betony za brankovou čáru. 1:4. Dokladem zmaru a ztráty sebedůvěry domácích byla minutu a 35 sekund trvající přesilovka 5 na 3. Za celou dobu energetici nevystřelili na branku. A ani pokračující přesilovka 5 proti 4, na kterou měli téměř další 4 minuty, protože Kadlec vyfasoval za nevybíravý zákrok u hrazení na Nedorosta trest 5 minut + do konce zápasu, neznamenala pokoření hostující obrany. Skuhravý, Dvořák, Kumstát a opět Skuhravý své šance nevyužili.

Na začátku posledního dějství dostala Energie ještě jednu příležitost utkání zdramatizovat, ale ani další přesilová hra obrat vývoje zápasu nepřinesla. Vyložená šance Dvořáka skončila pro dnešek tradičně v Hronkově výstroji a když ani Skuhravý neprotlačil puk za záda pražského gólmana, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Posledních deset minut se opravdu dohrávalo již jen z povinnosti a skóre se do závěrečné sirény nezměnilo.

Hosté si za své hokejové kvality a šokující vstup do zápasu po zásluze odvezli 3 mistrovské body. Herní krize domácí Energie i přes dílčí úspěch s Plzní nadále pokračuje.

Ohlasy trenérů
Zdeněk Venera (Karlovy Vary): "Velmi kvalitní Slavia získala rychlý náskok, který si s přehledem pohlídala. Na zvrat jsme mohli pomýšlet jen kdybychom byli proměnili sólový nájezd za stavu 1:3. Dáváme strašně málo gólů. Ani sám Čechmánek není se svými výkony úplně spokojený."

Jiří Kalous (Slavia): "Myslím si, že knock-out domácí dostali hned v úvodu utkání v podobě rychlých dvou gólů, které ovlivnily průběh celého zápasu. Máme natolik zkušený tým, že výsledek jsme si ohlídali až do konce."
Autor Helmut Harzer, Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více