Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.10.2005

Další jednoznačné vítězství

11. kolo, pátek 7.10.2005, Slavia - Litvínov
Slavia
4:1
0:0, 2:1, 2:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 24. Žižka (Divíšek, Bednář), 32. Kadlec (Beránek, Vlasák), 53. Kadlec (Beránek), 59. Beránek (Duda) - 35. Kubinčák (Poživil, Reichel). Rozhodčí: Minář - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 4 501. Průběh utkání: 2:0,2:1,4:1.

Sestavy

Slavia

Franěk - Kadlec, Kolařík, Novák J., Žižka, Žabka, Graňák, Drtina - Duda, Beránek "C", Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - Hruška D., Vlasák, Dlouhý - Havel L., Sobotka, Vondrka.

Litvínov

Fiala R. - Poživil, Gýna, Punčochář, Skuhrovec, Morava, Ťupa, Pojkar - Kubinčák, Reichel "C", Prorok - Trávníček, Benda, Branda - Balázs, Jeslínek, Gombár - Jánský, Sklenička, Šaffer.

P r a h a - Slávisté si v zápase 11.kola jednoduše poradili s mužstvem z Litvínova, když mu na cestu domů přibalili hned 4 góly. Mužem večera se stal Petr Kadlec, autor dvou branek. Spolehlivým výkonem se opět prezentoval brankář Petr Franěk, kterého o vychytanou nulu připravil už ve druhé třetině Vojtěch Kubinčák. Slavia tak po hladkém vítězství zůstává na vedoucí příčce extraligové tabulky.

Slavia byla v utkání jednoznačným favoritem, a tak bylo zřejmé, že Litvínov přijede do Prahy spíše z defenzivní taktikou. Tomu odpovídal i úvod utkání. Pražané sice hned v 1. minutě po střele útočně naladěného obránce Žižky pořádně před Fialou zatopili, ale to bylo na delší dobu vše. Svěřenci Vladimíra Růžičky sice měli častěji puk na hokejkách, jenže přechod do útoku, potažmo kombinace v útočném pásmu, se již tolik nedařily. V 7. minutě přišla první přesilovka. Domácí ji sehráli poměrně dobře, chybělo však gólové zúročení. Vzápětí se naskytla početní převaha i hostům. Vyloučený Vondrka příliš na trestné lavici trnout nemusel, hosté byli v přesilovce prakticky neškodní. Naopak mohla jít Slavia do vedení, poté co skvělou prací připravil Tomica gólovou šanci pro Žižku. Franěk byl v prní části prakticky bez práce, pouze v 17. minutě se podařilo hostům před domácím brankářem vytvořit závar. V závěru pak ještě zahrozil z trestné lavice se vracející Trávníček, ovšem to bylo v prvních dvaceti minutách ze strany Litvínova vše.

Do prostředního dějství nastoupili slávisté oslabení o Sobotku, jemuž udělil hlavní rozhodčí v čase 19:59 dvouminutový trest. I mladý útočník mohl být na trestné lavici v klidu. Ve 24. minutě poprvé zhasla světla Sazka Areny na znamení vstřeleného gólu domácích. Bednář projel do útočného pásma jako slalomový specialista, našel dobře postaveného Žižku, který si tentokrát se zakončením věděl rady. Vzápětí mohli Pražané přidat druhou trefu při vyloučení Skleničky. Největší tlak si vytvořili ale až v době, kdy byl potrestaný hráč na ledě. Tam však dlouho nevydržel. Po dvou minutách jel zpytovat svědomí na lavici hanby znovu a tentokrát musel nazpět předčasně. V čase 31:31 totiž vystřelil švihem od modré Kadlec a Fiala našel puk až za svými zády. Vzápětí předvedla oku hokejového fajnšmekra lahodící souhru dvojice Duda - Beránek, gólem ale celá situace neskončila. Ve 35. minutě pak utkání dostalo nový náboj. Z nenápadné akce hostů padl kontaktní gól. Reichel využil momentu, kdy se Franěk přemisťoval, poslal puk Kubinčákovi a ten zamířil přesně pod víko. Chemici pak ožili, vynutili si dokonce dvě přesilovky, ale jejich snaha vyšla naprázdno. Slavia tak šla do kabin s jednogólovým náskokem.

Závěrečná část se nesla ve znamení udržovací taktiky Slavie a nepříliš úspěšné snahy Litvínova vynutit si souvislý tlak. Až ve 48. minutě probudilo diváky z letargie rodící se přečíslení domácích, jeho hlavní aktér Radek Duda však místo střely či přihrávky na lépe postaveného spoluhráče volil zadovku, kterou obrana hostů zachytila. O dvě minuty později se do vyložené šance dostával Divíšek a v poslední chvíli ho musel zastavit nedovoleně Skuhrovec. Hlavní rozhodčí sice nenařídil trestné střílení, kterého se domácí fanoušci dožadovali, a udělil viníkovi "pouze" dvě minuty, i tak však nezůstal jeho prohřešek nepotrestnán. V čase 52:07 se prosadil podruhé v zápase Petr Kadlec. Jeho dělovka od modré trefila s milimetrovou přesností růžek Fialovy branky. Pavouci zde pobývající tak k nelibosti ochránců zvířat zůstali bez přístřeší. Slavia pak měla další šance, blízko ke čtvrtému gólu byli Sup a Tomica. V 58. minutě po průniku Bendy zahřmělo i na druhé straně. O chvíli později zkusil ještě tréner hostí Václav Sýkora vykřesat jiskřičku naděje oddechovým časem a odvoláním brankářem po devíti sekundách ovšem jiskřička definitivně zhasla. Domácí vyhráli vhazování, k puku se dostal po přihrávce Radka Dudy Josef Beránek a střelou do prázdné brány definitivně zpečetil osud Chemiků a výsledek zápasu.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Litvínov
Bednář 4+1
Beránek 4+5
Divíšek 0+3
Dlouhý 1+2
Drtina 1+1
Duda 1+1
Graňák 2+1
Havel L. 1+0
Hruška 2+0
Kadlec 3+5
Kolařík 0+1
Novák J. 2+0
Sobotka 1+0
Sup 1+1
Tomica 1+1
Vlasák 0+2
Vondrka 1+2
Žabka 1+1
Žižka 6+3
celkem 32
10, 10, 12
Balázs 1+0
Benda 2+1
Branda 2+0
Gombár 1+1
Gýna 0+1
Jánský 0+0
Jeslínek 2+2
Kubinčák 2+1
Morava 0+1
Pojkar 0+1
Poživil 0+0
Prorok 3+1
Punčochář 4+1
Reichel 2+1
Sklenička 1+0
Skuhrovec 1+0
Šaffer 1+0
Trávníček 4+1
Ťupa 1+1
celkem 27
8, 10, 9
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Litvínov
Beránek 12:12
Divíšek 16:9
Sobotka 5:3
Vlasák 11:5
celkem 44:29
úspěšnost 60,28 %
Třet.: 12:7, 12:11, 20:11
Benda 11:10
Branda 2+4
Gombár 0:4
Jeslínek 0:10
Kubinčák 0+1
Prorok 0:1
Reichel 12+8
Sklenička 3+6
Šaffer 1+0
celkem 29:44
úspěšnost 39,72 %
Třet.: 7:12, 11:12, 11:20
Brankáři
Slavia Litvínov
Franěk 96,30 %
zásahy 26
góly 1
Fiala R. 90,32%
zásahy 28
góly 3
Nejlepší hráči
Slavia Litvínov
KADLEC
Bednář
Žižka
KUBINČÁK
Fiala R.
Trávníček
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo jasné, že Litvínov přijede s obrannou taktikou. Moc šancí jsme neměli. V úvodu jsme nevyužili nápor ke vstřelení branky a utkání bylo hodně těžké. Proto jsem rád, že jsme ho dokázali dotáhnout do vítězného konce."

Petr Fiala (Litvínov): "Jeli jsme na Slavii s tím, že nemáme co ztratit. Soupeř je jasný favorit a my jsme si chtěli dobrým výkonem pomoci do dalších zápasů. I když výsledek 1:4 vypadá poměrně vysoký, tak to byla z naší strany cesta, kterou se musíme ubírat. Byl to náš lepší výkon, zápas rozhodly v náš neprospěch přesilové hry. My jsme dostali dvakrát gól ve vlastním oslabení a sami jsme šance v přesilovkách neproměnili. V power-play už je u nás tradicí, že rychle po odvolání brankáře inkasujeme. Petružálek ještě nehrál, protože čekáme na transferkartu."

Autor Lukáš Hykš, Petr Hovorka
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více