Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.10.2005

Jiří Drtina se přišel pobavit do juniorů

12. kolo, sobota 8.10.2005, Slavia - Liberec
Slavia
5:1
1:1, 3:0, 1:0
Liberec

Branky a nahrávky: 7. Ondráček (Stromko, Šulc), 29. Sklenář (Růžička, Drtina), 37. Červenka (Drtina), 40. Sklenář (Růžička, Drtina), 60. Drtina - 17. Hrach (Rýgl, Špaček). Vyloučení: 6:8, navic Endál - OT 10min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0.

Sestavy

Slavia

Brož - Jebavý, Charousek(C), Drtina, Prostředník, Šulc, Drbohlav, Březina, Lang - Sklenář, Růžička, Červenka - Foltýn, Domian, Endál - Ondráček, Stromko, Pavel - Krejčí, Malárik, Kachlík

Liberec

Nedvídek - Paško, Rýgl, Kajínek, Mrkvička, Pavlů, Tondr Martin, Bacovský - Nevyhoštěný, Divíšek, Polakovič, Tondr Lukáš, Ropický, Bárta, Špaček(C), Hruška, Peřina, Dušek

V dalším pokračování juniorské extraligy vyhráli slávisté na domácím ledě v Edenu nad Bílými Tygry z Liberce 5:1. Trenéři Pešout s Růžičkou využili v utkání i tři posily, z "áčka" Slavie si k zápasu stáhli Červenku s Drtinou a z Chomutova, kde je na hostování ze Slavie, přijel juniorům pomoct obránce Jakub Šulc. Jeho kolega z obrany, Jiří Drtina, si v utkání připsal čtyři body za gól a tři asistence. Roman Červenka vstřelil jednu branku, dvakrát se trefil Jakub Sklenář.

První minuty začali náporem Slavie, i díky přesilové hře hned v úvodu zápasu po vyloučení Hracha. Medvídek byl několikrát nebezpečně otestován. Parádním průnikem a ještě parádnější střelou do šibenice, která se otřela o břevno a skončila v bráně, oslavil své 18. narozeniny útočník Martin Ondráček. Z protiútoku, po nevydařeném snažení domácích, se v Edenu připomněl povedenou střelou slovenský útočník Filip Polakovič, který právě ve Slavii působil a před sezónou odešel na sever čech. Hra byla vyrovnaná a moc šancí k vidění nepřinášela. V 17. minutě bylo srovnáno. Při přesilové hře nahodil Martin Rýgl puk na bránu a v chumlu hráčů před Brožem, kteří mu zastiňovali výhled tečoval Hrach puk tak, že skončil ve slávistické kleci. Po obdržení branky zvýšila Slavia snahu jít opět do vedení a roztočili v útočném pásmu kolotoč.

Druhá část začala přesilovou hrou Liberce, ve které se ale k výraznějšímu ohrožení Brože hosté nedostali. Především díky dobrému bránění domácí čtyřky. Za zmínku stojí jen tvrdá střela Polakoviče. Slavii se podařilo prosadit se v oslabení. Drtina si v obraném pásmu dovolil odvážnou kličku, našel u pravého mantilu Růžičku, ten poslal puk před bránu na zcela volného Sklenáře, jehož lehká teč znamenala vedení 2:1. Hrálo se v dobrém tempu a šance si vytvářela obě mužstva. Ve 36. minutě se naskytla Slavii šance zahrát si přesilovou hru 4 na 3 a vzápětí i 5 na 3 a ta se ještě prodloužila o další čas, protože se tygrům nevydařilo střídání a hráčská lavice dostala menší trest. Domácí trenéři reagovali na vzniklou situací oddechovým časem a postavili to nejlepší co měli. O kvalitní rozehrávku se starali oba zkušení beci Drtina se Šulcem. Právě Drtinova střela, která se odrazila od zadního mantinelu, znamenala příznivou pozici pro Červenku, ten do odkryté brány puk uklidil s přehledem. I zbylou minutu dvojnásobné přesilovky byli domácí nebezpeční a Medvídek měl hodně práce. Při další početní výhodě si dobře najel Prostředník, ale jeho povedený bekhend se do brány nevešel. Růžička objel bránu, poslal před ní puk na Sklenáře a ten ke vzdálenější tyči, po ledě zvýšil.

Ani v poslední části se hra nijak výjimečně neunavila a pokračovalo se v dobré tempu. Hrálo se dost opatrně, k žádnému ohrození obou bran moc často nedocházelo. Podél levého mantinelu ujel obránce Jiří Drtina a tvrdou střelou z levého kruhu propálil Nedvídka. O vítězi bylo už defakto rozhodnuto a předváděná hra tomu odpovídala. Za naražení zezadu dostal trest 2 minuty plus desetiminutový osobní trest domácí forvard Lukáš Endál. Utkání se dohrávalo přesilovkou tygrů 5 na 3. V této početní výhodě zazvonila tyčka Brožovi brány snad čtyřikrát. Dvakrát ze stejné pozice ji rozezvonil Michal Bárta.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (trenér, HC Bilí Tygři Liberec)

"Půlku zápasu jsme hráli vyrovnaný zápas, možná jsme i chvilkami byli lepší. Bohužel máme nedisciplinované hráče a tím jsme si utkání prohráli."

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

"My jsme vycházeli z poctivé obrany, protože jsme věděli, že Liberec má celkem staré a zkušené mužstvo. Chtěli jsme je nepustit do vedení, což se nám podařilo. Myslím, že v polovině zápasu kdy jsme využili přesilovku 5 na 3 a odskočili jsme na dva góly bylo už utkání jednoznačné."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více