Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. října 2005

Máme v týmu pohodu a chceme jí držet co nejdéle

P r a h a - Kdo očekával od zápasu prvního s posledním ranec gólů, tak musel odcházet zklamaný. Slavia se na výhru 2:0 nad Vsetínem nadřela možná víc, než sama před zápasem doufala. Trápení trvalo téměř do poloviny utkání, kdy bezbrankový stav zlomil přesnou střelou k tyči Radek Duda. Uklidnění na hole domácích hokejistů přinesl gól Vlasáka z přesilovky, stále ve druhé třetině. Diváci v prořídlém hledišti, návštěva byla nejslabší v historii extraligových zápasů v Sazka Areně, neviděli strhující hokej, ale i takové zápasy se během dlouhodobé soutěže najdou. “Dnešní scénář – trápení. Musíme se víc zaměřit na hru se slabšími soupeři,” myslel si o čtvrtečním večeru slávistický útočník s devětašedesátkou na drese. Série bez porážky trvá už čtrnáct zápasů, s tím byla Slavia nejvíce spokojená

Radek Duda se v utkání s beznadějně posledním Vsetínem, který v extralize dosud nasbíral jen tři body, určitě nešetřil. Počínal si důrazně, když byl na ledě, vždycky sebou přinesl vzruch. Po utkání vyšel z kabiny s dobrou náladou, věčný smíšek mezi své odpovědi vložil nějaký ten vtípek. Třetím gólem v sezóně rozhodl o vítězství Slavie. Podobně jako při jediné výhře nad Vsetínem v loňské sezóně, také v Sazka Areně.

Dneska vás čekal zápas s posledním Vsetínem, měli jste to v podvědomí, že se neočekává nic jiného než výhra?
Jestli chceme vyhrávat každý zápas, tak musíme umět hrát i se slabšími soupeři. S nimi nám to zatím moc nejde a na to bychom se měli zaměřit. Nesoustředit se jen na silné soupeře a ty porážet. Každý zápas je jiný a dnešní scénář – trápení…

Nepřipomněli jste si v kabině před zápasem výsledek 1.kola a remízu 1:1 na Lapači?
Ani nám to trenéři nepřipomínali, ve Vsetíně neumíme moc hrát, tady u nás v paláci je to něco jiné. Myslím si, že to je akorát o tom, dát si to do hlavy, hrát důrazně a jít za vítězstvím, chtít vyhrát. Oni na víc asi nemají, než kde se pohybují, prostě dokáží jenom bojovat a držet co nejdéle bezbrankový stav, a čekat případně na góla, který dají.

Dneska to bylo asi právě o čekání na první důležitý gól, že?
Určitě, z naší strany dobře bránit a čekat na příležitosti, které se nám naskytnou, dát góla a pak si to pohlídat.

Neměli jste trochu v hlavách, že se Vsetínem by to mohlo jít na ledě samo? Rozdíly mezi oběma mužstvy jsou asi obrovské…
U každého je to asi jinak, každopádně je to o tom, aby si myslel na to, co máš na ledě dělat a ne, že si chceš zahrát hokej a dát nějaké góly a přihrávky. Jít za tím jako tým, vyhrát a sebrat tři body, které jsou pro nás nejdůležitější.

První gól padnul až v 28.minutě, podle vaší radosti si Slavia asi hodně oddechla, že už to tam konečně padlo…
Určitě, spadlo to tam, celý mančaft si oddechl, mohli jsme se pak soustředit, že se budou muset do nás začít tlačit a to bude voda na náš mlýn, a my jim z toho ujedeme a dáme další góly.

Měl jste radost z gólu i sám za sebe? Trefil jste se po delší době, zatím jste spíše sbíral nahrávky…
Já góly šetřím, jsem nějaký šetřivý (úsměv), to je pravda. Každý gól je pěkný, máš z něj radost. Dneska to bylo spíš o tom, že máš takového soupeře, myslím si, že hrají na hranici svých sil, ale mají asi neslabší tým v extralize, ať se na mě nezlobí.

Takže se takový zápas dá brát jako ztráta času nebo jak tomu rozumět?
Neříkám, že je to ztráta času, ale vidíš sám, že jsou nejslabší. Lidi přijdou na hokej, chtějí něco vidět, ale dneska je to asi odradilo. Měli by se asi snažit hrát hokej a ne to jen druhým znepříjemňovat, pořád držet a faulovat.

Po zápase se Vsetínem vás čekají soupeři z první poloviny tabulky, jedete na Kladno, doma Pardubice a Znojmo. To budou asi odlišné duely než ten dnešní?
Určitě, Kladno není až moc takové překvapení, ale kde se nachází v tabulce, to už je pro mě příjemné překvapení. Pardubice, to netřeba zmiňovat a Znojmo, to je také kvalitní mužstvo. Myslím si, že to budou pěkné zápasy a fanoušek si bude moct přijít na své gusto.

Jak vnímáte sérii bez porážky, která trvá už čtrnáct zápasů?
Na to nijak nemyslíme, nějaká série tu je, ale my jedeme zápas od zápasu, chceme vyhrávat, to je pro nás nejdůležitější. Máme kvalitní tým a je dobře, že vyhráváme i s relativně slabšími soupeři, kteří jsou pro nás nepříjemní a těžko se nám proti nim hraje.

Blížíte se pomalu rekordní sérii právě Vsetína, ze sezóny 1998/99, která trvala 19 zápasů. Co vy na to?
Abych pravdu řekl, takové statistiky vůbec nesleduji. Je to hezké, my se budeme soustředit na to, předvádět svůj hokej, bavit lidi tak, aby jich sem chodilo co nejvíce. Je to příjemné, když přijde aspoň šest tisíc diváků a hraje se před dobrou kulisou.

V závěru první čtvrtiny jste zvládli zápasy s největšími rivaly, s Pardubicemi i na Spartě. Je v kabině znát ještě větší pohoda?
Myslím si, že jsme si od začátku sezóny nastolili pohodu v týmu, kterou teď máme a samozřejmě jí chceme držet co nejdéle. Někdy to schyluje k tomu, že můžeme být nekoncetrovaní, ale to už je otázka Vládi Růžičky, který nás dokáže držet zkrátka.

Za vaší kritiku rozhodčích po utkání s Libercem byla Slavia potrestána pokutou deset tisíc korun. Jak to dopadlo?
Já nevím, pár klobouků jsem rozházel po Praze, zítra máme volno, tak je půjdu vybrat (smích). S Vláďou jsme se o tom jen krátce pobavili, řekli si co a jak, pravidla jsou jasně daná.

Máte za sebou náročný program, tři zápasy v pěti dnech. Jak bude vypadat páteční program po zápase se Vsetínem, budete mít volno?
Máme dobrovolný trénink, kdo bude chtít, tak přijde. Kdo vstane, tak dorazí, kdo nevstane, tak bude odpočívat (smích).

Foto: © Michael Mareš

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více