Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.10.2005

Ze severu Čech podruhé s nulou

15. kolo, středa 19.10.2005, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
0:3
0:2, 0:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Stoklasa (Hafenrichter), 19. Stoklasa (Gaisler), 53. Indra (Kauschitz, Koumal). Rozhodčí: Froněk - Bertlík, Hauser. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 8:32 (3:12, 4:8, 1:12). Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Ústí nad Labem

Dědek - Husák, Šulc, Víla, Jirkovský, Šimon, Prokš - Karel, Hemiš, Rubeš - Šrámek, Forman, Kočí - Místecký, Řídel (Janiček), Jarkovský.

Slavia

Brzobohatý – Beránek, Koumal, Mazanec, Gold, Stejskal, Gaisler, Hertl – Nestrašil, Doležal, Petráň - Hafenrichter, Vokál, Uleščenko - Charvát, Fára, Stoklasa - Sýkora, Indra, Kauschitz.

Ú s t í n/L. - Slavistům se daří v Ústeckém kraji, kam zajížděli letos podruhé jejich dorostenci. Podruhé se radovali z vítězství bez inkasované branky. V 9. kole vyhráli 4:0 v Litvínově a ve středu předehrávali 15. kolo na ledě Ústeckých. Poslednímu týmu tabulky nedovolili téměř nic a bezstarostně dokráčeli k výsledku 3:0. V Litvínově zazářil třemi góly Uleščenko, v Ústí se dvakrát trefil Stoklasa. Obě nuly si na své konto připíše brankář Brzobohatý.

Už v úvodu hosté naznačili, s kým že mají Ústečtí tu čest. Nejdříve sice vyslali na Dědka jen několik propagačních střel, ale v 8. minutě už vedli. Stoklasa ujížděl s Hafenrichterem na jediného beka, po přihrávce dostal kotouč rychle zpět a doťuknout do klece pro něj nebyl problém – 0:1. Ve 12. minutě se pak sám před domácím brankářem zjevil sám Nestrašil, ovšem pokusem do připravené lapačky ho nevystrašil a stejně se vedlo i jeho spoluhráčům, pro které po většinou hezké kombinace končily právě ve výstroji mladého Dědka. V 17. minutě předvedli jednu z pouhých tří střel i domácí, když po přihrávce zpoza brány zkoušel bohatý repertoár zákroků Brzobohatého Místecký. V 19. minutě se opět něco dělo u ústeckých tyčí, a to doslova. Indra prokličkoval celé hřiště, na jehož konci vyrobil sice elegantní kličku, jenže se zakončením do tyče. Vše napravil po následujícím vhazování Stoklasa, který nejdříve vyjel kvůli nedostatku manipulačního prostoru z pásma, aby se ihned vrátil, projel nezformovanou obranou a bezstarostně zakončil poněkud povedenějším bekhendovým blafákem– 0:2.

Tyčky zvonily i po přestávce, a znovu ty domácí. Tentokrát trefil od jedné tu druhou Nestrašil, který tak zabil velkou šanci před bránou. Další pohledná akce byla k vidění až v polovině utkání, když Hertl z levého křídla našel křižně Vokála a ten z první pálil do Dědkovy výstroje. O chvíli později hráli jejich spoluhráči přesilovou hru a síť se nepodařilo rozvlnit ani agilnímu Nestrašilovi střílejícímu z úhlu. Po této přesilovce byli ve výhodě i domácí, ale jejich největší šance jak přesilovky tak utkání vznikla úplně náhodně. Puk nahozený z vlastní obranné třetiny nepochopitelně projel mezi hokejkami a nohama všech hráčů a dostal se až do útočné třetiny, ve kterého se zmocnil Šimon, který symbolizoval letargii králů zvířat nepovedeným blafákem.

Jako první vystřelili i ve třetí třetině hosté, za které vyprášil betony Dědka Vokál. Ono se ani nebylo čemu divit, když Slavisté vůbec vyprodukovali čtyřikrát více střel než Ústečtí. Další pokus měl na holi Charvát, jenž překvapivou přihrávku téměř až z rohu v gól přetavit neuměl. Jinou akci ale vykoumal v 53. minutě Koumal. V protilehlém rohu útočné třetiny zakvedlal kotoučem a snad záměrně vystřelil na Dědka, jako by věděl, že puk vyrazí a odtud ho zpět do branky usměrní dvojice Kauschitz-Indra - 0:3. V 56. minutě mohl ještě zvýšit Uleščenko, jemuž svou pasivitou ulehčili průnik ústečtí obránci, nýbrž vhodnou chvíli k zakončení promrhal stejně jako později Indra, který tak zahodil šanci zvýšit.

Autor Martin Řežábek
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více