Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. října 2005

Hlavně, že se daří mužstvu, říká Lukáš Hronek

P r a h a - Slávisté i podruhé v letošní sezoně porazili Znojmo a ani po šestnáctém kole neztratili domácí neporazitelnost. „Je vidět, že hráči mají zkušenost a dokážou si to pohlídat,“ chválil po zápase spoluhráče brankář Lukáš Hronek, který v zápase vychytal svojí letošní druhou nulu, v pořadí sedmou v kariéře. „Jsem spokojený, že chytám, v rámci možností, alespoň ten jeden zápas týdně. Každý brankář je rád, když může chytat hodně často. Ale hlavně, že se daří mužstvu,“ vyprávěl spokojeně.

Nerozhodil jej ani dotaz, zda si je vědom, že má letos více odchytaných nul, než „jednička“ Petr Franěk. „Petr chytá výborně, má daleko více odchytaných zápasů než já, spoustu zápasů nás podržel. Takže já to beru, jak to je. Když mi trenér řekne, že budu chytat, tak jsem rád a snažím se udělat maximum pro to, abychom vyhráli.“

Hráči Znojma nakonec nebyli tak důrazní, jak se očekávalo. Všiml jste si také toho, že hráči jako Jiří Dopita či Peter Pucher nebyli na ledě moc vidět?
Možná, že se od nich čekalo trochu víc, ale tito hráči jsou hodně nebezpeční. Z každé šance od nich hrozí gól. Každopádně je potřeba si na ně dávat pozor.

Letos jste odchytal už dva zápasy s nulou, je to tím, že se cítíte lépe, než v minulé sezoně?
Já už jsem to říkal hodněkrát, že mi ten rok v Jihlavě strašně moc pomohl. Vloni totiž jakýkoliv zápas byl pro mě strašně těžký. My, jako brankáři, jsme tam na to byli většinou sami. Tady je to jiné, tady nám hráči pomáhají. Tady se chytá lépe, když vám třeba vypadne puk, tak ho obránci odpálí a dokáží si s tím poradit, kdežto v Jihlavě ti kluci ty zkušenosti neměli. Ten rok v Jihlavě mi právě proto hodně dal. Když jsem za zápas dostal jen dva tři góly, tak jsem to skoro považoval za malé vítězství. Vlastně tím, že jsem se tam celou sezonu prokousával, a opravdu to bylo pro mne náročné, tak mě to, jak už jsem řekl, hodně posílilo.
Já jsem to říkal už před loňskou sezonou, kdy se mě ptali, co říkám na mé působení v Jihlavě. Tvrdil jsem, že mně to může jedině pomoci. Byl to pochopitelně těžký rok, ale v něčem mi to možná pomohlo.

Překvapuje vás, že to teď jde Slavii až tak snadno?
Ono to možná tak výsledkově vypadá, ale všechny ty zápasy jsou opravdu velmi těžké i když ten kádr máme zkušený a jsou tady výborní hráči. Každý ten zápas je těžký, protože Slavia vede tabulku a všichni se na ní chtějí vytáhnout. V tom jsou ty zápasy opravdu nesmírně těžké. Nemyslím si, že by byly nějak lehké.

Přesto, vedli jste v zápase se Znojmem tři nula a bylo vidět, že spoluhráči malinko polevili…
To se nám možná stávalo na začátku sezony, ale proti Znojmu jsme hráli zodpovědně až do konce zápasu a znojemské hráče jsme moc do šancí nepouštěli.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více