Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.10.2005

Endál se konečně trefil a Slavia vyhrála

16. kolo, sobota 22.10.2005, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:3
1:1, 0:2, 1:0
Slavia

Branky: 7. Ficek (Ježek), 58. Gulaš (Ježek) - 20. Drtina (Roth), 30. Endál, 31. Růžička (Drtina)
Vyloučení: 3:5, navíc Baran (CEB) a Růžička (SLA) 10 min. Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Rozhodčí: Dvořák - Dančisin, Matějček Diváci: 83 Nejlepší hráči: Ježek - Drtina, Endál

Sestavy

Č. Budějovice

Salák(31.Kovář) - Baran, Hlavatý, Předota, Zíb, Parýzek, Klíma, Vondráček, Zourek - Ježek O., Ficek, Formánek - Muršak, Matušík, Rod - Slavík, Černý, Hájek - Polodna, Gulaš, Vach.

Slavia

Lorenc - Roth, Drtina, Soldán, Lang, Jebavý, Charousek, Višňák, Drbohlav - Růžička, Stromko, Sklenář - Pavel, Foltýn, Endál - Ondráček, Škaloud, Domian - Kachlík

Po domácí porážce od Kladna v Edenu jeli junioři Slavie bojovat o body do Budvar arény. O výsledku utkání rozhodli dva slepené góly Pražanů ve druhé třetině. Druhý gól Slavie vstřelil, loni nejproduktivnější slávista Lukáš Endál a konečně prolomil svou střeleckou smůlu v letošní sezóně. I přes tlak v závěru utkání se českobudějovickým hráčům nepodařilo vyrovnat a Slavie si tak z jihu čech odváží do Prahy všechny body.

Od úvodních minut bylo jasné, že dnešní zápas bude nadmíru vyrovnaný. Oba dva týmy nastoupily do utkání s cílem neinkasovat jako první, a proto se hrál v celku opatrný hokej. Až do 4. minuty neviděli diváci v Budvar Aréně jedinou střelu na branku. První vlaštovka přilétla z hole hostujícího Ondráčka a řádně vystrašila Saláka v českobudějovické brance. Ondráček byl v úvodu utkání při chuti a podobný kousek si zopakoval v minutě šesté, ale bohužel pro něj se stejným výsledkem. Varování, v podobě dvou velkých šancí Pražanů, vzali domácí vážně a hned jejich první steč branky skončila úspěchem. První pětka zamotala hlavu slávistickým obráncům, ve vzniklém zmatku se puk odrazil k úplně volnému Petru Fickovi a ten se v podobných situacích nemýlí. Přehodil bekhendem ležícího brankáře a poslal svůj tým do vedení. – 1:0 Pražský celek inkasovaný gól viditelně rozhodil, protože do té doby výborně hrající obrana začala dělat chyby, které ústili v šance týmu zpod Černé Věže. Lorenc výrazně podržel své spoluhráče při šancích Muršaka a Matušíka. Do černého se netrefil ani Ježek po přihrávce Jakuba Černého. Do 14. minuty zakřiknutí hosté začali pomalu zvedat hlavy. Růžička, nejproduktivnější hráč pražského celku, se proháčkoval domácí obranou, jenže nevyzrál na Saláka. Co se nepovedlo jemu, povedlo se obránci Drtinovi patnáct vteřin před sirénou. V přesilové hře napřáhl od modré a završil snahy hostů o vyrovnání. Puk zastavila až síť branky. – 1:1 První třetina nakonec skončila pro domácí ztrátou. Ačkoliv stav byl vyrovnaný, trenér Černý přišel o jednoho ze svých klíčových obránců Michala Klímu. Ten po jednom ze soubojů skončil s otřesem mozku a i když se snažil v druhé části vrátit do hry, zdravotní stav mu to nedovolil.

I druhé dějství mělo podobný začátek jako první třetina, avšak průběh byl zcela odlišný. Diváci se prvního závaru před bránou dočkali až v 5. minutě, kdy Lorenc fantasticky chytil střelu Ficka. Následně si poradil i s pokusy Muršaka a Zíba. Z protiútoku chytil Salák střelu Stromka a připsal si poslední zákrok v utkání. V čase 28:22 dostali domácí možnost hrát v početní převaze, ale jak se posléze ukázalo, přesilovka byla spíše jakýmsi danajským darem. Mladící z města na soutoku Vltavy a Malše si nepočínali vůbec dobře. Navíc v polovině dvou minutového trestu udělal na vlastní modré chybu Zíb, Endál ho obral o puk a z nájezdu na brankáře vyšel vítězně. Blafákem do bekhendu nedal Salákovi nejmenší šanci. 1:2 Černá dvouminutovka domácího gólmana pokračovala. Růžička, vracející se z trestné lavice, dostal přihrávku od Drtiny a tvrdou střelou z úhlu zasadil, jak se posléze ukázalo, rozhodující hřebíček do jihočeské rakve. - 1:3 Domácí se nesložili, ale snažili se bojovat dál. V těchto fázích zápasu se hrál výborný útočný hokej s šancemi na obou stranách. Brankáři byli lepší útočníků a když Kovář, jenž vystřídal po třetí brance Saláka, čaroval při nájezdu Ondráčka a následné střele Škalouda, šlo se do šaten za stejného stavu 1:3.

I závěrečná část začala opatrnou hrou bez šancí. Hosté dobře bránili, nehnali se do útoku a jihočeši se proti jejich obrannému valu nedokázali prosadit. Aktivita domácích mladíků se stupňovala a od 10. minuty se Pražané dostali pod trvalý tlak. Zápas se omezil pouze na souboj útočníků HC České Budějovice s brankářem Lorencem, který pochytal takřka, co se dalo. Postupně se ve vyložených šancích neprosadili Muršak, Matušík, Gulaš a znovu posledně jmenovaný. Tlak svěřenců trenéra Černého vrcholil. Dvě a půl minuty před koncem si domácí lodivod vyžádal oddechový čas, poslal tým na led v šesti a třetí střelecký pokus Gulaše skončil v síti. – 2:3 Snaha Jihočechů gradovala a time outem kontroval i hostující kouč. S trochou štěstí se podařilo Slávistům ustát pokusy soupeře a odvezli si z Budvar Arény všechny body.

Ohlasy trenérů
Milan Černý, trenér HC České Budějovice: Dnes jsme stáli proti dobrému soupeři, ale hlavně jsme měli problémy sami se sebou. Někteří hráči po čase, který jsme strávili v čele tabulky, zpychli a dnešní výkon je musel vrátit hodně rychle na zem.

Martin Pešout, trenér HC Slavia Praha: Diváci dnes viděli vynikající zápas, soupeř hrál výborně. Musím přiznat, že v závěru utkání jsme měli trochu štěstí při tlaku soupeře. My se na utkání s Českými Budějovicemi vždycky těšíme, protože se snaží hrát hokej, jsou to pohledná utkání a určitě lepší než třeba s Plzní nebo Karlovými Vary.

Autor Roman Šperňák, Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více