Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. října 2005

Víkendoví cestovatelé po zemích českých míří v neděli na jih

P r a h a - Teprve v osmnáctém extraligovém kole poznal tým HC České Budějovice hořkost porážky na vlastním ledě. Po výhře 3:1 se radovala Sparta. Napodobit pražského rivala mohou slávisté už v neděli od 17 hodin, ve stejný čas startuje i obvyklý online přenos. Jihočeši v předchozích dvou utkáních nezískali ani bod, a tak bude zajímavé sledovat, jak si povedou proti vedoucímu mužstvu tabulky, které má za sebou náročný souboj ve Vítkovicích i náročnou cestu přes půl republiky.

Nově složený tým remízovým králem

Českobudějovičtí vstupovali do své obnovené extraligové premiéry s vysokými cíli, obavy však mohla vyvolat velká obměna kádru. Velká část hráčů, kteří v baráži s Jihlavou vybojovala postup do nejvyšší soutěže musela přepustit své místo zkušenějším hokejistům. Na jihu Čech se tak například objevili Hübl a Veselý, velké obměny se dočkala především obrana. Z Karlových Varů přišli Kutlák a Harant, z bratislavského Slovanu zase reprezentant Vydarený.

Už první kola ukázala, že všechny obavy byly liché. Mužstvo trenéra Jandače se rychle usadilo v horní polovině tabulky a drží se zde doposud. České Budějovice může mrzet jen osm nerozhodných výsledků, takovou bilancí se žádný jiný klub extraligy pochlubit nemůže. Zajímavostí je, že ani jeden z nerozhodných duelů nenašel v prodloužení majitele bonusového bodu.

Vyrovnaní brankáři a další hvězdy

Českobudějovičtí se v úvodu sezóny museli obejít bez své největší osobnosti, brankáře Romana Turka. Mistra světa z roku 1996 tak musel zastoupit mladíček Chábera a vedl si skvěle. Podobně se nyní po vyléčení zranění daří i Turkovi.

Statistikám klubového kanadského bodování zatím vévodí centři elitních útočných formací. Předsezónní posila Hübl se dělí s Kamilem Brabencem o čelo nejsledovanějšího individuálního hodnocení. Možná nejlepší sezónu v kariéře zatím prožívá obránce Petr Gřegořek, jenž patří nejen k nejproduktivnějším bekům ligy, ale vyniká i v defenzivních činnostech. Dobré jméno potvrzuje i slovenský reprezentant Tomáš Harant.

Cestovatelé ukončí náročný víkend

Slávisté si tento víkend opravdu užijí. V sobotu večer se předvedli před televizními obrazovkami při remízovém duelu ve Vítkovicích a hned v neděli už spěchají do Českých Budějovic k dalšímu střetnutí. Atraktivní souboj lídra tabulky s černým koněm soutěže uvidí Budvar aréna od 17 hodin. Ve stejnou dobu můžete na těchto stránkách shlédnou i tradiční online přenos.
Historická bilance v extralize
SLAVIA - ČESKÉ BUDĚJOVICE
Celkem:
43  19 - 5 - 19
Doma:
22  12 - 3 - 7
Venku:
21   7 - 2 - 12
Čtvrtfinále 1996:
0 - 4 
Postavení v tabulce
1. Slavia       20  12 - 0 - 6 - 0 - 2  64:27  42
7. Č.Budějovice 20   7 - 0 - 8 - 0 - 4  41:40  29
Co mají oba týmy společného
Dres Slavie oblékala široká plejáda hráčů současného kádru Českých Budějovic - Marek Posmyk, Viktor Hübl, Petr Sailer, před sezónou přestoupil ze Slavie na jih Čech Aleš Krátoška a na hostování je v týmu (zatím do 12.12. 2005) Milan Kopecký. Až na Hübla všichni vyhráli se Slavií mistrovský titul v roce 2003. Opačnou cestou šel českobudějovický odchovanec Michal Vondrka, který přišel do Slavie v sezóně 2003/04 v rámci trejdu za Jana Fadrného.
Poslední zápasy
Vítkovice - Slavia 2:2 Zlín - České Budějovice 5:1
Sestavy v minulém kole
Franěk - Kadlec, Kolařík, Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Graňák - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - Hruška, Vlasák, Dlouhý - Havel, Sobotka, Vondrka - Červenka R. Turek - Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha, Posmyk - Sailer, Hübl, Krátoška - M. Kopecký, Brabenec, M. Hudec - Kotrla, Vak, Veselý - M. Hanzal, Hřebejk, J. Hanzal - Gulaš.
Nejproduktivnější hráči
1. Jaroslav Bednář 6+11 - 17 1. Kamil Brabenec 7+7 - 14
Brankáři
Petr Franěk 95,63
Lukáš Hronek 97,45
Jan Chábera 93,24
Roman Turek 93,35
Autor Karel Psohlavec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více