Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. listopadu 2005

Slavia – K. Vary: Dvě premiéry v jeden den

P r a h a - Bez náhradního brankáře na střídačce, zato ale poprvé s juniorem Vladimírem Růžičkou v sestavě, nastoupila Slavie k úternímu večernímu zápasu proti Karlovým Varům. Do domácí branky se tentokrát postavil Lukáš Hronek. Petr Franěk, sužován horečkou, zůstal raději v šatně.

Na místě, kde obvykle vysedává náhradní brankář, tentokrát poprvé seděl Vladimír Růžička junior. Vzhledem k zdravotním potížím Vladimíra Sobotky a nucené absenci potrestaného Josefa Beránka se očekává, že se Vladimír Růžička mladší do sestavy A týmu minimálně ještě jednou vrátí. „Uvidíme, každopádně teď bude s námi Vláďa trénovat. Sice moc času na to nemáme, ale nějaké rozhodnutí do pátku budeme muset učinit,“ řekl tajemně asistent Ondřej Weissmann.

Extraligová premiéra Vladimíra Růžičky mladšího. „Když to hosté začali otáčet, tak jsem tušil, že k tomu asi v tomto zápase nedojde,“ říká Vladimír Růžička mladší.

Petr Franěk, který se před zápasem necítil dobře, zůstal během zápasu raději v šatně. Na jeho místě jste usedl vy. Cítil jste se být, obrazně řečeno, tím, kdo by případně na tomto postu mohl zaskočit?
Tak to určitě ne (smích).

Tušil jste, že byste se během zápasu mohl poprvé dostat na extraligový led?
Nevím, čekal jsem, až mi trenéři řeknou. Když to bylo dva nula, tak jsem si říkal, že to skutečně možná vyjde. Kdyby ten náskok Slavia ještě zvýšila, určitě bych se na led mohl dostat, ale když to hosté začali otáčet, tak jsem tušil, že už k tomu asi v tomto zápase nedojde.

Přesto, byl jste nervózní? Měl jste trému?
To je jasné, nějakou určitě ano. Je to zážitek být na střídačce s takovými hráči, před zápasem a po zápase v šatně, ta tréma tam trošku byla.

V případě, že byste se skutečně na led dostal, se kterými spoluhráči byste hrál?
To takhle nejde říct. Byl jsem připraven střídat někoho ve čtvrté lajně.

Vaše extraligová premiéra na ledě se tedy odkládá. V pátek jedete do Liberce, tým zřejmě přijde o svého kapitána Josefa Beránka, který dostal trest ve hře a tím pádem stop na další zápas. Už víte, zda v pátek v Liberci nastoupíte?
Nevím, do pátku je ještě daleko, to se ještě uvidí.

Mimochodem, bavíte se doma s tátou o hokeji? Rozebíráte zápasy? Budeme například spolu rozebírat i tento zápas?
Určitě, kolikrát spolu o zápase diskutujeme, baví se o tom. Určitě si o tom doma popovídáme, řekneme si, kde se zřejmě stala chyba. To je asi vcelku normální.

Dnes se poprvé v extralize trefil váš kolega z juniorů, obránce Jiří Drtina. Čeká ho za to nějaké zápisné?
Určitě, určitě něco bude muset do kasy dát (smích).

Myslíte, že máte ambice se v extraligovém týmu Slavie zabydlet?
Nevím, Slavia má hodně mladých dobrých hráčů. Například Vladimíra Sobotku, který teď má problémy se zády. Uvidíme tedy, co bude dál.


Na místě, kde obvykle sedává náhradní brankář, tentokrát vyčkával na svoji první šanci v extralize mladý útočník Slavie Vladimír Růžička mladší.


Petr Franěk, sužován horečkou, zůstal raději v šatně, jeho místo zaplnil Vladimír Růžička mladší.


Trenéři nakonec Vladimíra Růžičku mladšího na led neposlali. Prohra v prodloužení viditelně mrzela především Vladimíra Růžičku staršího.


Vladimír Růžička mladší sice na Romana Čechmánka nevystřelil, po zápase si spolu alespoň podali ruce.

Jiří Drtina: Bohužel jsme si ten zápas pokazili sami

Byl to tak trochu smolný zápas, nemyslíte?
Ano, měli jsme to dobře rozehrané, udělali jsme ale určité chyby. Bohužel jsme si ten zápas pokazili sami.

Myslíte si, že ta vina byla skutečně jen na vaší straně? Nehlodá ve vás tak trochu červ pochybnosti, že výsledku tak trochu napomohli i jiní? Teď mám na mysli především hlavního rozhodčího pana Turčana.
Já bych ani neřekl. Určitě, i ty faktory, o kterých mluvíte, tam byly, ale rozhodující bylo, že jsme nedokázali proměnit naše přesilovky. Měli jsme šance, ale nedokázali jsme je zužitkovat.

Nepletu-li se, dneska jste poprvé skóroval v extralize. Takže premiérový gól, celkem máte k dnešnímu dni dva kanadské body. Schoval jste si puk na památku?
Schoval, mám ho v šatně.

Po vašem gólu hosté protestovali, víte proč?
Nevím, asi že stál náš hráč v brankovišti.

Bude vás ten gól něco stát?
Nevím, něco asi ano.

Vraťme se ještě k vašemu gólu. Vy jste na modré dostal chytrou přihrávku od Michala Supa, povyjel jste si od mantinelu a napřáhnul k ráně. Byla tam nějaká skulinka, kam jste mířil?
Prostě jsem vystřelil jako kdykoliv jindy. Byl to šťastný gól.

Proti vám stál v brance Roman Čechmánek, věřil jste si?
Ta střela byla jako každá jiná, prostě jsem vystřelil na bránu, jak nejlépe to šlo. Snažil jsem se to hlavně dobře trefit.

Před brankou ale byla docela skrumáž, viděl jste vlastně, jak puk skončil v bráně?
Ano, viděl. Byl to hezký pocit, prostě jako když dáte gól.

Závěr zápasu vám však jako týmu nevyšel, hosté v prodloužení, a to i navzdory tomu, že jste hráli přesilovku, skórovali. Chybička se občas stane i reprezentačnímu obránci…
To se může stát, Alinč to dobře chytil, prostě dobře vystihnul tu přihrávku, to se stane.

Co bylo příčinou toho, že se vám proti Varům v průběhu zápasu přestalo střelecky dařit?
Možná jsme měli v té druhé části horší pohyb, měli jsme více bruslit. Trenér Růžička nám to po druhé třetině vytknul, ale že by to bylo nějaké hlasité, to ne, ale upozornil nás na to, že bychom měli hrát aktivněji.

V pátek jedete do Liberce, kterému se nyní daří. Opět vyhrál, vy naopak jste ztratili dva body doma. Myslíte si, že to může poznamenat výkon a psychiku hráčů před pátečním zápasem?
Bude to těžký zápas, my tam ale musíme jet s tím, že tam vyhrajeme. Psychiku hráčů by to v žádném případě ovlivnit nemělo.


Jiří Drtina možná v tuto chvíli ani netuší, že za chvíli vstřelí svůj první gól v extralize.


Jiří Drtina (uprostřed v chumlu hráčů) se raduje z první extraligové trefy.

Další snímky ze zápasu.


Kuriozní situace nastala před utkáním u brankářů Slavie. Do branky se postavil Lukáš Hronek (na snímku), zkušenější Petr Franěk zůstal s horečkou raději v šatně.


Zdatně si v brance domácích počínal Lukáš Hronek, první letošní prohře Slavie v prodloužení ale zabránit nedokázal.


Lukáš Hronek během přestávky mezi druhou a třetí třetinou na střídačce.


Lukáš Hronek odpočívá na domácí střídačce.


Lukáš Hronek před prodloužením.


Hosté se radovali celkem čtyřikrát a z Prahy si tak odvezli 2 body.


Marné byly protesty střídačky, Josef Beránek musel předčasně do sprch.


Za protesty si kapitán Josef Beránek vysloužil trest ve hře.


Hosté se radují ze zisku "prémiového" bodu.

Foto ze zápasu: © Michael Mareš, pozápasové snímky hráčů © Martin Prokop

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více