Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. prosince 2005

Málek: I se Slavií můžeme hrát vyrovnanou partii

P r a h a - S cílem navázat na páteční domácí vysokou výhru nad Českými Budějovicemi přijeli do Prahy hokejisté Plzně. Duel s vedoucím týmem tabulky se ale první dvě třetiny nevyvíjel zcela podle jejich představ. „Hráči jako kdyby se dlouho rozehřívali. Na slova, která si hráči říkali v kabině, jako kdyby pak zapomněli. Prostě na ledě neodváděli to, co si v kabině řekli,“ hledal trenér Plzně Marek Sýkora vysvětlení pro příliš pasivní hru hostů v prvních dvou třetinách. „Asi jsme se v tom úvodu zápasu trochu víc báli,“ souhlasila hvězda Lasselsbergeru, brankář Roman Málek „Slavie ale hraje dobrý hokej,“ vysekl poklonu týmu, v němž strávil zatím nejlepší léta svojí hokejové kariéry.

Do Prahy jste asi přijeli povzbuzeni vysokým pátečním vítězstvím nad Českými Budějovicemi, s jakým cílem jste do Prahy jeli?
My jsme sem přijeli úplně v klidu. My jsme tady neměli co ztratit, chtěli jsme tady získat alespoň jeden bod, což se nám málem na konci podařilo. Musím říct, že kdybychom hráli celý zápas jako poslední třetinu, tak jsme tady určitě neprohráli.

První dvě třetiny byla Plzeň opravdu hodně zatavená, hrála ustrašeně až bojácně. Takže ty dva góly ve vaší síti asi nebyly náhodné…
My jsme ty první dvě třetiny určitě nezvládli a díky tomu jsme prohrávali. Ta třetí třetina byla úplně o něčem jiném. Najednou jsme si více věřili, zjistili jsme, že i se Slavií můžeme hrát vyrovnanou partii, že můžeme hrát s každým, ale bohužel jsme to zjistili až ve třetí třetině.

Druhý a třetí gól vám dal váš kamarád Michal Sup. Stačil jste vnímat, že v případě zejména gólu na dva nula se k vám blížil právě on?
Já jsem věděl, že to je on, ale čekal jsem to na lapačku. Myslel jsem si, že ho mám celkem dobře nabrusleného, ale on to dal za sebe zpátky. Myslím si, že to byl docela zlomový gól.

A ten druhý Supův gól?
To byla dorážka. Myslím si, že Supínovi (Michalu Supovi) to vůbec nesedlo, že to chtěl určitě dát jinam. Mně to tam ale propadlo pod rukou.


Roman Málek v nedělním zápase na Slavii.


Roman Málek, nyní opora plzeňského Lasselsbergeru.


Roman Málek na kolenou...


Málek v akci.

Přišla poslední třetina a více než pětiminutové dohady na téma, zda puk v síti Slavie byl, nebo nebyl. Jak jste to viděl vy z druhé strany ledové plochy?
Já jsem to neviděl, pouze jsem zahlédl, jak se Kafka (Michal Straka) a ostatní hráči radují. Pak přijeli za mnou a říkali, že to byl gól, že to šlo do toho bílého v brance a že to právě ani moc necinklo a odrazilo se to zase ven. Na kamerách to prý vidět nebylo, takže uvidíme večer, jestli to budou ukazovat v televizi. Ale kluci i po zápase, říkali, že to určitě gól byl.

Jak moc vás nedělní prohra se Slavií mrzí? Přece jenom, ve Slavii jste prožil svá zatím nejlepší hokejová léta…
Mě spíše mrzí to, že jsme ztratili tři body, než to, že bych tady za každou cenu, kvůli tomu, že jsem tady chytal, chtěl vyhrát. To už je opravdu strašně dávno. My potřebujeme každý bod, takže jsme sem přijeli s tím, abychom neprohráli.

Foto: © Michael Mareš


Chvíle občerstvení...


31. minuta: Roman Málek se sklání nad zraněným obráncem Mario Cartellim.


Roman Málek právě zlikvidoval jednu ze šancí Slavie.

A ještě dva snímky ze zápasu


Zřejmě tři hvězdy večera: Rozhodčí Petr Bolina, který správně posoudil situaci v poslední třetině, brankář Petr Franěk, který zlikvidoval řadu šancí hostujícího týmu, a Michal Sup, střelec večera.


Navrátilec z jihu Čech Milan Kopecký jde na buly proti Davidu Moravcovi.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více