Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.12.2005

Slavia na Vítkovice prostě umí!

32. kolo, čtvrtek 8.12.2005, Slavia - Vítkovice
Slavia
5:3
1:1, 2:0, 2:2
Vítkovice

Branky a nahrávky: 5. Bednář (Beránek), 30. Vondrka (Sup), 36. Tomica (Beránek, Kadlec), 52. Duda (Dlouhý, Vlasák), 58. Vlasák (Kadlec) – 10. Köhler (Kropáč, Gulaši), 42. Hubáček (Irgl, Káňa), 55. Hudec (Káňa) Rozhodčí: Smeták - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 3555. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Sestavy

Slavia

Franěk - Graňák, Kadlec, Žižka, Novák J., Drtina, Žabka, Kolařík - Bednář, Beránek "C", Tomica - Duda, Vlasák, Sup - Hruška D., Kopecký, Dlouhý - Vondrka, Růžička Vl. ml.

Vítkovice

Kameš - Kuboš, Philipp, Jasečko, Hudec S., Jurečka, Gulaši, Dresler - Štefanka J., Burger "C", Krenželok - Irgl, Procházka R., Hubáček - Kropáč, Padělek I., Kohler - Tomášek, Káňa, Valušiak

P r a h a - Dvacátý zápas do série neporazitelnosti s Vítkovicemi v normální hrací době přidala Slavia v předehrávaném utkání 32.kola. Hosté drželi v Sazka Areně po většinu času s favoritem krok, ale slávistická ofenziva si nakonec věděla rady s náhradníkem Kamešem a nastřílela mu pět branek. Stý gól Slavie v letošní sezoně vstřelil ve druhé třetině z přesilovky Marek Tomica a zadělal si tak na "pokutu" v kabině. Lídr tabulky si připsal sedmou výhru v řadě.

V úvodu zápasu se oba soupeři spíše oťukávali, a tak gólmani příliš práce neměli. První náznak šance přinesla až 4. minuta, kdy se Vondrka tlačil zpoza brány před Kameše, jenž dostal možná trochu překvapivě přednost před jedničkou Markem Pincem. O minutu později se zčistajasna zrodil první gól. Bednář nahodil téměř z nulového úhlu na vítkovickou branku a její strážce si nešťastně srazil puk za svá záda. Vítkovice odpověděly závarem před Fraňkem, ovšem gól z něho nevytěžily. To se jim nepovedlo ani při vyloučení Vladimíra Růžičky, který si ve své kariéře připsal první dvě trestné minuty v extralize. Jediným nebezpečím pro gólmana Slavie byla Hudcova střela od modré čáry. Domácí sice oslabení přežili, přesto se dočkali hosté brzy vyrovnání. V čase 9:32 přišlo přečíslení dva na jednoho a Bedřich Köhler ho zakončil ukázkovým blafákem. Vítkovice byly po vyrovnání o něco aktivnější, ve vyložených šancích se jejich mírná převaha však neprojevovala. Ani slávisté v této fázi hry nepřidělávali Kamešovi nějaké výraznější starosti a po dvaceti minutách byl tedy stav nerozhodný 1:1.

Do druhé části vstoupila Slavia mnohem aktivněji. Ve 21. minutě se ocitl po kombinaci celého útoku ve výborné střelecké pozici Tomica. Naneštěstí pro domácí mířil pouze do dobře postaveného Kameše. O dvě minuty později zahrozil pro změnu Josef Beránek, který projel po pravém křídle a snažil se bekhendem zasunout puk za brankáře hostí. Ve 24. minutě přišla tutovka na druhé straně. Jurečka vracející se z trestné lavice jel sám na Fraňka a jen skvělý zákrok gólmana Slavie zachránil červenobílé od pohromy. Hrálo se i nadále nahoru dolů. Ve 26. minutě připravil sólo pro Vladimíra Růžičku Jan Novák, ovšem synovi slávistického kouče sklouzl puk z hole a do zakončení se vůbec nedostal. Za další minutu přidělal Kamešovi další vrásky na čele opět Josef Beránek. Ze série šancí na obou stranách se ujala až příležitost Michala Vondrky. V čase 29:15 dostal přihrávku od Michala Supa a výjezd zpoza branky zakončil bekhendovou střelou pod víko. Na začátku 36. minuty vedli domácí již o dva góly. Jasečkovo vyloučení potrestal po jedenácti sekundách Marek Tomica, který si u levé tyče počkal na přihrávku Josefa Beránka. Ještě v téže minutě dostal možnost vyniknout také domácí gólman, jenž efektním semaforem zlikvidoval Gulašiho jedovku. Vítkovický bek pak navíc o chvíli později fauloval Vondrku a mohl o svém zakončení v klidu přemýšlet na trestné lavici. Slávisté tuto početní převahu nevyužili, i tak mohli jít ale do kabin spokojení, protože drželi dvoubrankový náskok.

O dramatické momenty v závěrečném dějství ale nebyla nouze. Již ve 42. minutě prokličkoval mezi dvěma obránci Slavie Hubáček a střelou k pravé tyči vrátil Vítkovice na dostřel jediné branky. Domácí poté měli možnost po úspěšně odehraném oslabení pojistit vedení ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ty ovšem provázela celá řada nepřeností. Gólu se svěřenci Vladimíra Růžičky dočkali paradoxně již při hře pět na pět. V době, kdy se vracel z trestné lavice Káňa, zkusil jen tak nazdařbůh prozkoušet z brankové čáry Kameše Duda a kotouč k překvapení všech skončil v síti. Vítkovický gólman se musel podruhé v zápase pořádně červenat. Na světelné tabuli v tu chvíli svítil čas 51:01. Ani Dudova trefa však nepřinesla definitivní uklidnění. V 54. minutě si vybral slabší chvilku také Petr Franěk a propustil za svá záda zdánlivě nepříliš nebezpečnou střelu Hudce ze střední vzdálenosti. Na obhajobu domácího brankáře nutno dodat, že měl zakrytý výhled. Konečné rozuzlení přišlo až na konci 58. minuty. Po přihrávce Kadlece projel po pravém křídle Tomáš Vlasák a střelou od mantinelu nachytal Kameše opět na hruškách. Utkání se poté již pouze dohrávalo. Vítkovice ani na dvacátý pokus nad Slavií v normální hrací době nezvítězily. Červenobílí se naopak mohli radovat ze sedmé výhry v řadě. Ve třetí čtvrtině základní části ještě neztratili jediný bod.

Statistický koutek

Statistiky zpracovali: Jan Beneda, Miroslav Votava
Střely na bránu + mimo
Slavia Vítkovice
Bednář 2+0
Beránek 7+3
Dlouhý 0+0
Drtina 0+0
Duda 4+0
Graňák 2+1
Hruška D. 2+3
Kadlec 2+1
Kolařík 1+1
Kopecký 1+1
Novák J. 4+4
Růžička ml. 0+0
Sup 2+0
Tomica 3+1
Vlasák 3+0
Vondrka 2+0
Žabka 4+1
Žižka 1+0
celkem 40
10, 16, 14
Burger 1+1
Dresler 2+0
Gulaši 0+0
Hubáček 1+1
Hudec S. 4+0
Irgl 4+0
Jasečko 2+1
Jurečka 3+4
Káňa 3+3
Köhler 5+0
Krenželok 1+0
Kropáč 0+0
Kuboš 1+0
Padělek I. 0+1
Philipp 0+1
Procházka R. 2+2
Štefanka J. 4+2
Tomášek 0+0
Valušiak 0+0
celkem 33
12, 8, 13
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Vítkovice
Beránek 23:11
Kopecký 5+9
Růžička ml. 0+3
Vlasák 17+11
Vondrka 0:1
celkem 45:35
úspěšnost 56,25 %
Třet.: 12:14, 22:9, 11:12
Burger 10:11
Hubáček 4+5
Irgl 0:2
Káňa 9:6
Köhler 3+4
Padělek I. 3:7
Procházka R. 6:7
Štefanka J. 0:2
Tomášek 0:1
celkem 35:45
úspěšnost 43,75 %
Třet.: 14:12, 9:22, 12:11
Brankáři
Slavia Vítkovice
Fraňěk 90,91 %
zásahy 30
góly 3
Kameš 87,50%
zásahy 35
góly 5
Nejlepší hráči
Slavia Vítkovice
BERÁNEK
Vlasák
Novák J.
KÁŇA
Köhler
Jurečka
Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo to vyrovnané utkání. Vítkovice dobře bránily, těžko jsme se proti nim prosazovali a navíc nám trochu chyběl pohyb. O našem vítězství rozhodly šťastné góly."

Miloš Holaň (Vítkovice): "Přijeli jsme dnes zlomit tu špatnou bilanci se Slavií. Byli jsme jí vyrovnaným soupeřem, ale dostali jsme smolné góly. Pince jsme nepostavili, protože byl ve velkém zápřahu a mysleli jsme si, že nám Kameš pomůže bilanci změnit."


Snímek z tiskové konference po zápase Slavia – Vítkovice, zleva asistent Ondřej Weissmann, Ladislav Blažek a vítkovický asistent Miloš Holaň.

Autor Lukáš Hykš, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více