Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. ledna 2006

Nehráli jsme na ledě to, co jsme měli

P r a h a - Nepodařený zápas odehráli slávisté proti Orlům. Většinu diváků v Sazka Areně svým výkonem vůbec nepotěšili. Ve druhé třetině úplně propadli v defenzívě, chyběla větší touha se porvat o výsledek. Po devíti výhrách v řadě na domácím ledě tak našli přemožitele. Jedním z mála pozitiv byl výkon Vladimíra Sobotky, který po návratu z juniorského MS hraje ve výborné formě. Proti Znojmu také připravil jedinou branku Slavie. Jen to čekání na premiérový gól v extralize ho zatím může mrzet. ”Doufám, že už to tam padne, ale hlavu si z toho nedělám,” říká ke svým neproměněným šancím osmnáctiletý útočník.

Subtilní mladík odpovídal po zápase na dotazy novinářů. Po špatném výkonu celého mužstva to nebylo jednoduché. ”Nehráli jsme na ledě to, co jsme si řekli v kabině před začátkem. Měli jsme hrát dobře do obrany a prosadit se v útoku, což se nedařilo. Nevím, proč to nešlo,” kroutil hlavou. Rychlý vedoucí gól už ve třetí minutě možná Slavii paradoxně spíše uškodil. "Trochu jsme to podcenili," připustil, že si možná domácí mysleli, že to půjde až příliš snadno. První desetiminutovku odehráli slávisté ještě celkem dobře, ale pak už Orli na ledě jasně vládli.

Poslední hřebíček do slávistické rakve zatloukl ve 32.minutě obránce Jareš, který se vracel z trestné lavice. Slavia právě nevyužila dvojnásobnou přesilovku, naopak znojemský obránce se dostal do úniku a chytrým manévrem překonal Hronka. Jestli to byla střela gólová ale musel potvrdit až videorozhodčí. Mezitím se však hrálo dál a na druhé straně dopravil puk do sítě s pomocí soupeře domácí kapitán Beránek. ”Já jsem tu situaci neviděl, jel sám na bránu, video asi prokázalo, že to byl gól. Nám ho neuznali, jim ano,” lakonicky komentoval zajímavý moment Vladimír Sobotka. Rozhodčí Blecha rozhodl přesně v duchu pravidel, čas se vrátil o 36 vteřin dozadu a na kostce svítil stav 1:5. ”Je to tak myslím v pravidlech, že musí nechat běžet hru a pak se podívá na video. A když by to byl gól, tak nám ho neuzná,” byl srozuměn s rozhodnutím hlavního arbitra, ač by se některým fanouškům mohlo zdát třeba necitlivé.

Po pátém znojemském gólu už nebylo o co hrát, Orli hráli výborně a nedovolili Slavii ani pomyšlení na případný obrat. Slávistická jedenáctka ale viděla jako klíčový už třetí gól Znojma. ”Špatně jsem tam vyrazil do rohu, jejich hráč tam zůstal sám před bránou a dostali jsme gól na 3:1,” zpytoval po utkání svědomí třebíčský rodák. Jinak však na ledě předvedl dobrý výkon, patřil k těm aktivnějším hráčům Slavie. Hrál jak je zvyklý, důrazně, s přehledem, připravil také jediný gól pro Tomáše Divíška. ”Mně se s Divochem a Hroudou hraje dobře, myslím si, že nám to docela jde. V dalších zápasech to snad bude ještě lepší,” říká ke spolupráci nové řady, která se dala dohromady po jeho návratu do sestavy. Po MS “dvacítek” nebodoval v extralize jen v utkání na Kladně, ve čtyřech zápasech si připsal tři asistence.

Do několika šancí se dostal i v utkání s Orly, branka soupeře je pro něj však zatím jakoby zakletá. Čekání na premiérový gól v extralize se tak stále natahuje, za své výkony by si jej určitě zasloužil. “Doufám, že už to tam padne, ale hlavu si z toho nedělám,“ zůstává v klidu velký talent Slavie.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více