Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. ledna 2006

Vladimír Růžička: Žádný komplex ze Zlína nemáme!

P r a h a – Slavia má za sebou nesmírně důležitý zápas. Páteční výhrou nad Zlínem dokázala, že žádný komplex jménem Zlín už neexistuje. „Ukázali jsme, že jsme lepším týmem. Odehráli jsme velmi dobrý zápas,“ pochvaloval si generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička na pozápasové tiskové konferenci. „Kluci hráli super. Zcela jednoznačně jsme ten zápas měli v rukách a určitě jsme zaslouženě vyhráli.“

Pomohl vám ten minulý zápas ve Zlíně, který jste vyhráli a kterým jste si dokázali, že i Zlín lze porazit?
I tam jsme hráli dobře, i když, myslím si, že tam to bylo určitě vyrovnanější než dnes. Takový už ale prostě hokej je. Nelze pořád s jedním mužstvem prohrávat, určitě přijde chvíle, kdy to mužstvo to zlomí. Myslím si, že dneska kluci dokázali, že určitě žádný komplex ze Zlína nemáme.

Myslíte si, že hráči mohli být více motivováni už jen třeba tím, že se v tisku hodně psalo o tom, jak dlouho už Slavia doma Zlín neporazila?
Možná že nás to opravdu trošičku nabudilo. Hráči ale hráli velmi dobře a prakticky všechny ty pokyny, které jsme si řekli, zkrátka to, co jsme chtěli hrát, jsme plnili. A navíc hráči hráli s chutí, což je pro nás nesmírně důležité.

V zápase výrazněji bodovali Michal Sup a Jaroslav Bednář. Řekl byste, že oba dnes byli tahouny týmu?
Domnívám se, že celé mužstvo hrálo výborně, takhle to nelze říct. Samozřejmě, Michal Sup v zápase udělal tři body, ale mnohem důležitější je, že to mužstvo šlape.

Celý zápas se hrál v poklidu, moc vyloučených nebylo. Co se podle vás stalo, že nakonec se to zlomilo, že ten konec byl takový hodně vyhecovaný?
Šarvátky k hokeji patří. Prostě byly tam fauly a rozhodčí to začal trestat. Pravda, trošku ten konec byl vypjatější.

David Pojkar celý zápas nehrál, na ledě se objevil až ve chvíli, kdy už to jiskřilo. Vlastně byl to on, kdo hned vzápětí dostal za rvačku se zlínským Robinem Kovářem trest na pět minut a do konce zápasu…
Museli jsme ho nasadit do hry, přece jenom jsme měli hodně vyloučených. Mám dojem, že v tu chvíli sedělo na trestné lavici asi pět našich hráčů, takže jsme museli použít další hráče. To už k hokeji patří: někteří hráči střídají, dostávají se do hry, někteří hrají dvě střídání, někteří jen jedno. Nemám k tomu co říct.

Pozn. Exkluzivní rozhovor poskytnul Vladimír Růžička České televizi a webovým stránkám HC-Slavia Praha.


Nebývá zvykem, aby se Vladimír Růžička účastnil tiskové konference. Po zápase se Zlínem se tak stalo v letošní sezóně snad poprvé.


Tisková konference: zleva spokojený Vladimír Růžička, Ladislav Blažek a nepříliš sdílný trenér HC Hamé Ernest Bokroš.


Čárový rozhodčí Tošenovjan vypočítává Vladimíru Růžičkovi, kdo všechno zamíří na trestnou lavici.


Igor Murín kontroluje seznam hráčů, které hlavní rozhodčí Smeták v závěru zápasu vyloučil.

Foto: © Michael Mareš, © Tomáš Kulhánek (tisková konference)

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více