Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. února 2006

Olympijské hry v Turíně 2006 začínají

V pátek 10.února budou slavnostně zahájeny XX.zimní olympijské hry 2006 v Turíně. Slavia bude mít v Itálii dva vyslance. Spolu s hlavním koučem Aloisem Hadamczikem a kolegou na postu asistenta Mojmírem Trličíkem bude stát na střídačce českého národního hokejového týmu Ondřej Weissmann. Do Turína jede z českého rozhodcovského sboru celkem pět arbitrů (dva muži a tři ženy), jako hlavní sudí bude pískat zápasy ženského turnaje Kateřina Ivičičová (foto), hokejová univerzálka ze Slavie.

Česká hokejová reprezentace bude patřit v olympijské výpravě k největším želízkům v ohni a adeptům na medaile, spolu s lyžařkou Kateřinou Neumannovou a skokanem na lyžích Jakubem Jandou. Olympijský tým povede v Turíně jako hlavní trenér Alois Hadamczik, který po loňském zlatém Mistrovství světa ve Vídni vystřídal u kormidla Vladimíra Růžičku. Odešel i asistent trenéra Radim Rulík, jehož nahradil Mojmír Trličík.

U národního týmu zůstal Ondřej Weissmann, který se tak podívá na své první olympijské hry. V reprezentaci je jeden z trojice slávistických koučů druhým rokem. Na olympiádě budou opět k vidění největší hokejové hvězdy světa, stejně jako před osmi lety v Naganu, kde český národní tým získal historicky první zlaté medaile. Přestávka v NHL byla i o čtyři roky později, v Salt Lake City 2002 vypadli Češi ve čtvrtfinále s Ruskem. Nyní všichni fanoušci doufají, že v Turíně ožije vítězný duch z Nagana, v čele s Dominikem Haškem či Jaromírem Jágrem.

V nominaci nechybí obránce Jaroslav Špaček, který loni během výluky v NHL po trejdu z Plzně oblékal dres Slavie. Naopak o možnost zahrát si na olympiádě přišel kvůli zranění útočník Josef Vašíček. Mistr světa z Vídně figuroval v širší nominaci.

Nominace českého národního týmu:

Brankáři: Dominik Hašek (Ottawa Senators), Tomáš Vokoun (Nashville Predators), Milan Hnilička (Bílí Tygři Liberec)

Obránci: Pavel Kubina (Tampa Bay Lightning), Jaroslav Špaček (Edmonton Oilers), Marek Židlický (Nashville Predators), Tomáš Kaberle (Toronto Maple Leafs), Filip Kuba (Minnesota Wild), František Kaberle (Carolina Hurricanes), Marek Malík (New York Rangers)

Útočníci: Jaromír Jágr (NY Rangers), Robert Lang (Detroit Red Wings), Martin Straka (NY Rangers), Milan Hejduk (Colorado Avalanche), Václav Prospal (Tampa Bay Lightning), Martin Ručinský (NY Rangers), Aleš Hemský (Edmonton Oilers), David Výborný (Columbus Blue Jackets), Patrik Eliáš (New Jersey Devils)- nahradil zraněného Petra Průchu, Martin Erat (Nashville Predators), Petr Čajánek (St.Louis Blues), Jan Bulis (Montreal Canadiens), Rostislav Olesz (Florida Panthers)

Trenéři: Alois Hadamczik, Mojmír Trličík, Ondřej Weissmann

Program české reprezentace v základní skupině:

15.2.: Česká republika - Německo (17:00, Palas)
16.2.: Česká republika - Švýcarsko (13:00, Espos)
18.2.: Česká republika - Finsko (21:00, Palas)
19.2.: Česká republika - Itálie (20:00, Palas)
21.2.: Česká republika - Kanada (16:30, Palas)

22.-26.2.: play off ZOH
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více