Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
1. listopadu 2001

Dorostenci bodovali naplno, junioři vyšli naprázdno

Slávistickým dorostencům se dařilo. Nejprve doma porazili Karlovy Vary a poté napodobili seniory a odvezli si vítězství z Českých Budějovic. Junioři hráli v obou případech venku. Na rozdíl od dorostenců se jim však nedařilo a vyšli bodově naprázdno.

16. kolo juniorské extraligy:
Karlovy Vary - Slavia Praha 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branka Slavie: Valach
Všechny slavistické útoky končily na brankáři Mensátorovi, který podal výborný výkon. Slavie selhala především v koncové hře. Přes optickou převahu se Slavie trápila v prostoru před brankařem. Karlovy Vary vstřelily své první dvě branky v přesilových hrách, trenér Jaromír Šindel zápas okomentoval takto: "Takové zápasy, jako jsme dnes sehráli my, tedy velice vyrovnané, rozhodují přesilové hry. Vary své šance proměnily a my ne. Může nás to jen mrzet". V závěru zkusila Slavie hru bez brankáře, ale Karlovy Vary měly vše pod kontrolou a pojistily své vítězství třetím gólem do prázdné brány.

17. kolo juniorské extraligy:
České Budějovice - Slavia Praha 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky Slavie: Juza, Pavliš
Zápas v Českých Budějovicích byl velice vyrovnaný, i když v domácím družstvu nastoupili všichni hráči z „A" týmu. „Se silnějším soupeřem jsme drželi po celý zápas krok. Až ve druhé třetině soupeř využil našich dvou chyb, ze kterých dal góly," vysvětlil Jaromír Šindel. Vondrka s Michálkem využili slávistických nepřesností. Na začátku třetí třetiny byl slibný stav 3:2 a Slavii svitla naděje, ale následná chyba v obraném pásmu vše zmařila. České Budějovice vsítily čtvrtý gól a do konce zápasu se už Slavii nepodařilo náskok dohnat.

16. kolo dorostenecké extraligy:
Slavia Praha - Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky Slavie: Červenka, Lojek, Novák R.
Od počátku utkání bylo jasné, s jakým úmyslem Karlovy Vary do Prahy přijely, a to ubránit nerozhodný výsledek. Úpornou obrannou hrou si hlídaly pásmo a prostor před brankařem, do útoku se jim ani moc nechtělo. Na začátku druhé třetiny využili Karlovarští přesilovou hru a ujali se vedení 0:1. Slavii se ale podařilo ještě do konce třetiny otočit stav utkání na 2:1. „Byl to hrozný hokej. Jejich defenzivní styl hry nám ubíral hodně sil. V dnešním zápase bych jako nejlepšího hráče jmenoval našeho brankáře Hladiše, který nás podržel při dvou nebo třech samostatných únicích soupeřových útočníků," zhodnotil trenér Petr Novák. Těsné vedení v poslední minutě pečetil R. Novák, který při hře pěti proti šest dával do prázdné brány, a tím určil konečný stav na 3:1 pro Slavii.

17. kolo dorostenecké extraligy:
České Budějovice -Slavia Praha 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky Slavie: Novák R., Hron, Šindel, Birner
Zápas v Českých Budějovicích byl o poznání hokejovější než domácí duel s Karlovými Vary. Přes ztrátu mnoha psychických i fyzických sil sehrála Slavie výborné utkání. České Budějovice chtěly hrát hokej a hra se přelévala ze strany na stranu. „Zápas jsme měli pod kontrolou a v polovině utkání jsme vedli 3:0. Využili jsme co jsem měli využít a to nás povzbudilo," řekl trenér Petr Novák. Jediný kritický moment přišel v 50. minutě, kdy za stavu 3:1 pro Slavii byl vyloučen na pět minut útočník Lojek. „Báli jsme se, že nám dají kontaktní gól, nebo že dokonce srovnají stav, ale po tom co se tak nestalo jsme věřili v úspěch," dodal Petr Novák. Slávističtí hráči se podělili o konečný počet čtyř branek v sítí soupeře a za zmínku stojí gól Šindela, který ujel ve vlastním oslabení.

Výsledky žákovských družstev:
9. třída:
17.10. Boleslav - Slavia 3:9
27.10. Kolín - Slavia 2:1
8. třída:
17.10. Boleslav - Slavia 1:7
20.10. Slavia - Nymburk 9:0
27.10. Kolín - Slavia 0:6
7.třída:
17.10. Slavia - Boleslav 7:0
21.10. Nymburk - Slavia 1:4
28.10. Slavia - Kolín 13:1
6.třída:
17.10. Slavia - Boleslav 2:5
21.10. Nymburk - Slavia 1:6
28.10. Slavia - Kolín 8:1
5.třída:
17.10. Žižkov - Slavia 2:4
21.10. Slavia - Apex 5:0
24.10. Benešov - Slavia 3:6
27.10. Kobra - Slavia 0:4
4.třída:
21.10 Slavia - Apex 4:7
27.10. Kobra - Slavia 3:4
3.třída:
26.10. Slavia - Boleslav 1:7

Autor Ivana Paulová, Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více