Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. března 2006

Budeme hrát jak o život, abychom vítězství strhli na svoji stranu už zítra

P r a h a/T ř i n e c - Slavia i třetí čtvrtfinálovou kapitolu zvládla. Vedení Slavie si po zápase pochvalovalo nejen výsledek a předvedenou hru, ale i výborné slávistické fanoušky. Ti do Třince přijeli, aby povzbudili svůj tým. „Moc se nám náš kotel líbil,“ vzkázal fanouškům obchodní manažer Ladislav Blažek. „Opravdu bojovali s tou přesilou v hledišti statečně, byli super!“ dodal Jiří Kalous.

I napotřetí začal Třinec čtvrtfinálový zápas lépe než Slavia. Soupeř ze severu Moravy byl znovu v úvodu utkání aktivnější, důslednější a hlavně dokázal proměnit hned svoji první velkou šanci. V závěru sedmé minuty zužitkoval první velkou příležitost domácích ve vedoucí gól Jan Peterek. „Trefil to parádně,“ uznal po zápase Jiří Kalous. Hráči Slavie však byli trpěliví, vyčkávali na chyby soupeře, ale ty tentokrát nepřicházely. Vlastně první velkou chybu vyrobil Třinec až ve 25. minutě, kdy skóroval David Hruška.

Navzdory vítězství si ale Slavia dlouho se svým soupeřem nevěděla rady. Celou první třetinu narážela na výborného Radovana Biegla. Teprve až na začátku druhého dějství Pražané vyrovnali nejen hru, ale i skóre, a to v play off málo vídaným způsobem: Petr Franěk využil chybného střídání soupeře, vyhodil puk na útočnou modrou, našel přesně hůl Tomáše Divíška, ten najíždějící volného Davida Hrušku a posledně jmenovaný útočník Slavie nikým neatakován v přímém souboji s Radovanem Bieglem uspěl. Po dvou třetinách to tedy bylo 1:1.

Kalous: Naše nezdolná vůle a bojovnost nakonec slavily úspěch

Úvod závěrečné třetině ale patřil domácím. Přesně v čase 42.23 namířil od modré Chmelíř, Franěk jeho střelu vyrazil před sebe a nikým neatakovaný Polanský zakončil do odkryté branky…
Neřekl bych, že Polanský nebyl nikým atakován. Byl atakovaný Petrem Kadlecem, ale náš obránce byl bohužel u puku o setinu vteřiny později než Polanský. Prostě útočník Třince se k puku dostal dřív, než jsme jej stačili uklidit do bezpečí.

Znovu jste tak v zápase prohrávali…
…ale nezdolná vůle a bojovnost našich hráčů nakonec slavily úspěch... (úsměv).

Nepředbíhejme, předtím ještě přišla závěrečná power play, kdy Slavia několikrát na Biegla nebezpečně vystřelila, ujala se ale až Novákova dělovka 21 vteřin před koncem třetí třetiny. Ulevilo se vám?
Samozřejmě, Novákova dělovka byla naprosto nechytatelná. Ale musím přiznat, že v té době jsme hráli už skutečně vabank, šlo nám o všechno. Vsadili jsme na útok a ono nám to vyšlo.

Utkání tak dospělo do prodloužení. S čím jste do něj šli? Mimochodem průběh desetiminutového prodloužení vypadal, jako by si obě mužstva výsledek hlídala a myslela jen na nájezdy…
Pochopitelně. Jednoznačně jsme si věřili na nájezdy, takže úkolem hráčů v prodloužení bylo hlavně neinkasovat a kdyby tam něco spadlo, tak by to bylo super. Nakonec se to podařilo.

Televizní kamery ukazovaly Vladimíra Růžičku jak už dobré dvě tři minuty před koncem prodloužení sepisuje hráče. Věděli jste tedy už před prodloužením, koho na nájezdy pošlete?
My se těm nájezdům věnujeme velmi pečlivě na tréninku, navíc jsme důkladně, ve spolupráci s trenérem brankářů Láďou Blažkem, na videu doslova orlím zrakem detailně analyzovali styl a slabiny obou třineckých brankářů. A nejen to, naše hráče a brankáře jsme upozorňovali i na přednosti jejich střelců. Je vidět, že to přineslo svoje ovoce.

Před odjezdem jste konstatovali, že jedete do Třince minimálně jednou vyhrát. Takže cíl je splněn?
To, že se to povedlo hned první zápas, je naprosto super. Ale my jsme natolik zkušení, že víme, že zítra nás tady znovu čeká další obrovská a těžká bitva. Víme o tom, připravujeme na to hráče a budeme hrát jak o život, abychom to vítězství strhli na svoji stranu už zítra. Ale je to jenom sport, hlavně ať zvítězí hokej!

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více