Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. března 2006

Krásnou tečku za sérií s Třincem udělal Kadlec

P r a h a/T ř i n e c - Slavia v sérii s Třincem zlomila pravidlo prvního gólu. Poprvé vstřelila úvodní branku a na rozdíl od Ocelářů se jí podařilo zápas dovést do vítězného konce. Ale byly to zase nervy. V polovině utkání vedla 3:1, ale nešťastné dva vlastní góly poslaly duel do prodloužení. V nastavení přišla velká chvíle pro slávistickou trojici Vlasák – Sup – Kadlec. Po parádní akci zavěsil obránce Petr Kadlec kotouč do sítě a poslal Slavii do semifinále. Slavia postoupila v co nejkratší možné době a nyní jí čeká několik dní odpočinku. ”Je to výhoda,” říkal po utkání šťastný střelec.

Pátá minuta prodloužení rozjásala střídačku Slavie. Většího prostoru při hře čtyři na čtyři využil Kadlec, který podpořil své dva spoluhráče z útoku a najel si před branku do gólové pozice. Skvělou práci odvedli nahrávají Vlasák i bojovník Sup. “Vlasy udržel třetinu, dal to Supínovi, narazili si to několikrát mezi sebou. Udělali jsme tam bordel, perfektně jsme si tam nahráli a já už měl před sebou odkrytou bránu,“ popisoval radostně rozhodující situaci série Petr Kadlec.

Slavia odehrála od začátku dobrý zápas, nezlomily jí ani dva nešťastné zásahy – nejdříve si dal vlastní branku Novák a na začátku třetí třetiny srazil přihrávku Polanského za záda Fraňka další bek Žižka. “Říkali jsme si, že když povedeme o dva góly, tak už se jim do toho bude těžko zpátky dostávat, známe to z vlastní zkušenosti. Dali jsme si pak dva vlastní góly, takové náhody je dostaly do zápasu a bylo vyrovnáno,“ smutnil ofenzivní obránce.

Stejně jako den předtím čekalo oba týmy prodloužení. Bylo to náročné jak po psychické stránce, tak i už hodně po fyzické. Zápasy stály všechny aktéry spoustu sil. “Musíme zabrat v prodloužení nebo to na nájezdy Fráňa vychytá,“ byl podle slov Petra Kadlece plán Slavie. Přišel pravý vrchol výborného a dramatického zápasu. “Měli také šance, v prodloužení to bylo vyrovnané, minutu předtím byli blízko gólu. Rozhodlo to, že se nám je povedlo přečíslit a dobře jsme si to nahráli,“ pochvaloval si chytrou a rychlou souhru zakončovatel celé akce.

Slavia jela do Třince po dvou vítězstvích v Praze s vědomím, že sérii už může ukončit ve Slezsku. To se nakonec povedlo. “Určitě to bylo těžké, začátky zápasy jsme měli špatné, doma jsme dvakrát prohrávali o dva góly. Čtyři nula na zápasy vypadá jednoznačně, ale lehké to nebylo,“ hodnotil průběh série Petr Kadlec.

Slavia tak zdolala první a nutno říct těžkou překážkou za úspěchem. Splnila roli favorita a může myslet na dalšího soupeře. Kdo se postaví Slavii do cesty v semifinále, to je zatím otázkou. Určitě ale bude mít Slavia před bojem o finále delší pauzu. ”Je to výhoda, dva zápasy ve dvou dnech jsou náročné. Nevím ještě jak dopadnou ostatní série, ale určitě jsme rádi, že si odpočineme. Těší nás, že jsme to už dnes ukončili. Ty síly se nám budou určitě hodit v semifinále,“ přijala jen pozitivně nejkratší možný konec čtvrtfinále s Třincem dlouholetá opora Slavie.

Radek Dlouhý – netradiční střelec

Čtvrtý duel začala Slavia hodně aktivně, už po dvaceti vteřinách měl šanci Tomica. Dobrý úvod Slavie korunoval vedoucí brankou v sedmé minutě útočník Radek Dlouhý. Napřáhl zpoza obránce a propálil Vojtka mezi betony. “Dostal jsem puk, podíval jsem se, jestli je někdo z našich na útočné modré, všichni byli vzadu. Vzal jsem tedy puk a vystřelil. Bylo to přesně podle rčení - když nevíš co s pukem, tak vystřel,“ s úsměvem líčil svou první branku v utkání.

O devět minut později stál znovu na konci gólové akce. Nepatří k příliš častým střelcům, ale v pátek byl obětavý forvard dvakrát na správném místě. Při druhém gólu ukázal klid v koncovce. “Byla to vynikají práce Tomáše Divíška při napadání, David Hruška mi to nahrál a já měl štěstí, že jsem to dobře trefil,“ skromně hodnotil svůj střelecký počin. Třetí řada Slavie předvedla v utkání výborný výkon a skoro každý jejich pobyt na ledě byl hrozbou pro třineckou branku.

Úvod čtvrtého zápasu vyšel Slavii asi nejlépe z celé série. Hrála s chutí, často střílela. Pomohla změna oproti třetímu duelu. “Říkali jsme si, že bychom měli ze všeho střílet, včera jsme měli asi jen pětadvacet střel a to bylo málo,“ přiznal Radek Dlouhý. V sérii platilo, že kdo první gól, tak prohrál – vždycky to byl případ Třince. Slavia si tuto roli vyzkoušela až ve čtvrtém utkání. Nakonec slibný náskok v normální hrací době neudržela, jednak díky dvou vlastním gólům a také rychlé odpovědi Třince na druhý gól Dlouhého. “Velká škoda, chtěli jsme udržet dlouho vzadu nulu,“ litoval střelec dvou branek. Nakonec bylo z utkání velké drama.

Peter Fabuš: U každého z nás je velké zklamání

Zklamání zavládlo v třineckém táboře. Na domácím ledě chtěli zdramatizovat sérii nebo alespoň vyhrát jeden zápas a vrátit čtvrtfinále ještě do Prahy. Dostat 0:4 na zápasy vypadá jednoznačně, ale Třinec dokázal Slavii hodně potrápit. V prvních dvou zápasech v Sazka Areně pokaždé prohospodařil dvoubrankový náskok, ve třetím duelu byl 21 vteřin od vítězství a nakonec rozhodovaly nájezdy. Poslední zápas ukončila trefa Kadlece v prodloužení. ”Každý z nás udělal maximum, lidé viděli, že jsme s nimi dokázali držet krok. Není nám po těle dobře, u každého z nás je velké zklamání,” klopil smutně oči slovenský útočník ve službách Ocelářů Peter Fabuš, který ve čtvrtém duelu vstřelil první branku Třince.

K velkým postavám celé série patřil Jiří Polanský. Třinecký forvard zaujal netradičním provedením nájezdů, ve čtvrtém duelu se na něj dvakrát usmálo štěstí a byl do statistik zapsán jako autor dvou gólů, i když kotouči pomohli do sítě vždy obránci Slavie. ”Byly to asi dva moje nejšťastnější góly v kariéře. Dneska jsme je moc potřebovali,” říkal před prodloužením a doufal, že zůstane zachována tradice prvního gólu, která v přechozím průběhu série znamenala vždy porážku. ”Dnes je to první zápas, co jsme prohrávali, tak bychom to rádi dotáhli do vítězného konce. Předtím jsme třikrát vyhrávali a nakonec slavil soupeř.” Nakonec doufal marně, pro Třinec sezóna končí, Slavia postupuje dál...

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více