Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. března 2006

Nemůžeme vyhrát, pokud budeme mít tolik vyloučených, zlobil se po zápase Kalous

P r a h a - Na jednu stranu urputný boj o každý kousek ledu, na druhou stranu vynikající zápas s šancemi na obou stranách, asi i tak by bylo možné stručně popsat první semifinálový zápas mezi Slavií a Českými Budějovicemi. Zkrátka a dobře, kdo přišel na první semifinálový zápas do pražské Sazka Areny, nemusel litovat, i když pochopitelně šťastnější byli tentokrát hosté. V cestě za prvním semifinálovým vítězstvím stála Slavii v cestě především její střelecká nemohoucnost, a pak také nekázeň. „Nemůžeme vyhrát utkání, pokud budeme mít tolik vyloučených,“ zlobil se po zápase asistent Jiří Kalous. „Na to si především musíme dát pozor. Hrát přes dvacet minut v oslabení, to je hrozně moc. Po této stránce jsme utkání nezvládli.“

Slavie obě dvě branky inkasovala v oslabení. „Není to nic nového, přesilové hry rozhodují utkání, a play off především. A to se potvrdilo i dnes,“ hledal slávistický asistent možné příčiny prvního neúspěchu v letošních vyřazovacích bojích. „I když to bylo při hře pět na tři, tu chybičku jsme tam udělali a soupeř toho využil. Navíc dokázal skórovat i v pokračující přesilovce pět na čtyři.“

Druhý gól ale evidentně padnul po sevření puku obráncem Českých Budějovic, René Vydareným. I když to bylo za stavu 0:1, zhruba dvě minuty před koncem třetí třetiny, demonstrovalo to jasně sílu Českých Budějovic. Rozhodčí prostě v některých okamžicích byli k hostům více než benevolentní. „Myslím si, že to je věc rozhodčích,“ okomentoval tento moment českobudějovický asistent Milan Kupka.

Asistent Jiří Kalous ale věří, že porážka tým nabudí. „To další utkání bude jiné,“ říká s tím, že jsou si všichni vědomi toho, že to bude těžká série. „Prohráli jsme, s tím už teď nic nenaděláme. Musíme vstřelit nějakou branku, abychom příště mohli v utkání uspět.“

Sobotka: Neměli jsme dnes štěstí

Jak se vám hrálo, jak jste se při zápase cítil?
Bylo to dobré, trénoval jsem už téměř týden. Připravoval jsem se, byl jsem i v posilovně, a s Růžou (Vladimírem Růžičkou) jsme se domluvili, že to prostě zkusím. Kdyby se můj zdravotní stav během zápasu nějak zhoršil, tak jsem jej nedohrál, ale nakonec jsem zápas dohrál. Cítím se v pohodě.

Pokud se nemýlím, tak jste začínal ve čtvrté lajně a postupně jste se propracoval až do první…
Ono se to tam hodně točilo, asi jedno střídání jsem v první lajně odehrál, ale bylo to spíše tím, že levá křídla byla posunutá. Prostě jsem tam naskočil.

Slavie do utkání s Českými Budějovicemi vstoupila možná až s příliš velkým respektem. Problém byl ale v tom, že jste nedokázali Romana Turka vůbec překonat?
Ano, nějaký ten gól to vstřelit chtělo, přece jenom, když hrajeme doma, tak bychom nějaký ten gól dát měli. Bez gólů se nedá vyhrát. Ale České Budějovice opravdu hrály výborně dozadu, gólman jim dobře zachytal, tudíž jsme se v jejich obranném pásmu hůře prosazovali.

Trenéři už v průběhu zápasu, a to už za stavu nula nula, stahovali hru na dvě pětky, na dva útoky. Slavie si dokonce vzala už v 49. minutě oddechový čas. Takže snahu vám rozhodně nelze upřít?
To vyplynulo ze hry, time out jsme si vzali kvůli tomu, že jsme měli možnost hrát přesilovou hru pět na tři, ale stejně se nám gól dát nepodařilo, prostě jsme dnes to štěstí neměli. Doufám, že se to ve středu změní, že konečně nějaký ten gól vstřelíme a že ten zápas vyhrajeme.

Z tribun, zejména pak ke konci zápasu, bylo vidět, že vám hra Českých Budějovic vyloženě nesedí. Je to správný postřeh?
Ano, jak už jsem říkal, oni dobře brání, hrají jeden na jednoho, dobře obsazují hráče v jejich obranném pásmu a proti tomu se těžko prosazuje. Na středeční zápas se budeme muset dobře připravit a pokusit se přes ty jejich obrovité obránce prosadit.

Co chybělo k tomu, abyste v tomto zápase skórovali? Přece jenom těch šancí jste několik měli?
Určitě, ty šance jsme měli, ale asi jsme neměli to pověstné štěstí. Prostě nám to tam nepadalo.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více