Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. března 2006

Bylo to o tom, kdo dá první gól, tvrdil Michal Sup

P r a h a - Slavia prošla na první pohled hladce ve čtvrtfinále přes Třinec. Narazila až v úvodním utkání semifinále s Českými Budějovicemi. Nedá se říct, že by Jihočeši svěřence Vladimíra Růžičky zaskočili. Ti moc dobře vědí, kdo je jejich soupeřem. Ale přesto si slávisté připsali první porážku v play off a Turkovi nevstřelili doma ani jednu branku. Slavia měla v základní části nejproduktivnější útok soutěže, ale v úterý se vůbec neprosadila. Zlomit se to nepodařilo ani jednomu z kanonýrů, Michalu Supovi. ”Nic to s námi neudělá, my se půjdeme vyspat, odpočineme si a zítra je nové utkání, které chceme vyhrát,” říkal po prohře směrem ke středeční odvetě.

Bezbrankový stav utkání se změnil až v samotném závěru. Šťastnější byli Jihočeši, kteří využili přesilovku a připsali si tak pomyslný první bod v sérii. ”Bylo tam pár chyb, rozhodly přesilovky ke konci. Závěr jsme neuhráli,” litoval nezvládnuté koncovky utkání Michal Sup. Kredit Českých Budějovicích stoupl po vyřazení lídra základní části, Liberce.

Slavii počítala s tím, že to bude těžké. Hosté se v Sazka Areně prezentovali aktivní hrou, nebyli zalezlí v žádném případě jen vzadu. ”My jsme s tím počítali, hráli jak na Liberec, nic nás nepřekvapilo. Ke konci zápasu to bylo o tom, kdo dá první gól, tak vyhrál. Nám se to nepodařilo, jim ano.”

Slavia měla šest minut před koncem možnost přesilové hry. V jejím závěru však udělala chybu při střídání, hrála v šesti. Po pár vteřinách přišlo vyloučení Graňáka a České Budějovice dostaly výhodu dvojnásobné početní výhody. Byl to rozhodující moment utkání. ”My jsme se špatně domluvili, kdo půjde na led, proměnilo se levé křídlo s pravým a už to bylo,” komentoval selhání Michal Sup, jeden z hráčů, který byl v tom momentu na ledě.

Celkem měla Slavia v utkání deset vyloučených, což označil za jednu z příčin porážky asistent trenéra Jiří Kalous. Disciplínu musí slávisté do dalšího zápasu určitě zlepšit. ”Určitě musíme hrát disciplinovaněji, byly tam zbytečné fauly v útočném pásmu hokejkou,” připustil bojovník s číslem osm na zádech.


Rozhodující chvíle utkání...

Dominik Graňák: Byla to smolná situace, ale vyloučený jsem byl právem

Jaký to byl zápas? Asi hodně vyrovnaný, šance byly na obou stranách…
Celý zápas byl vyrovnaný, rozhodly až přesilovky na konci. Oba brankáři chytali výborně, Petr Franěk nás několikrát podržel.

České Budějovice si ve čtvrtfinále hravě poradily s Libercem, asi vás moc nepřekvapily tím, jak hrály tady…
Mně osobně vůbec nepřekvapily, čekal jsem, že budou hrát aktivně, dobře bruslí a napadají. Byl to dobrý zápas.

Jak jste viděl rozhodující moment ze závěru utkání, kdy jste byl poslán na trestnou lavici za hru vysokou holí na dvě plus dvě minuty a Slavia šla do třech?
Určitě to rozhodlo. Byla to smolná situace, ale byl jsem vyloučený právem, měl šrám pod okem. Nebyl v tom ale žádný úmysl, chtěl jsem ho jednou rukou klepnout po hokejce, ale bohužel se mi svezla a trefil jsem ho pod oko. Nešťastná náhoda.

Určitě vám nebylo příjemně, sedět na trestné lavici a sledovat tam odtud nejdříve první gól v síti Petra Fraňka, a za chvíli druhý…
Za stavu 1:0 byl ještě relativně čas to vyrovnat, ale to jsem byl ještě stále na trestné lavici. Po druhém gólu už tam byla jen minuta a půl a to nám nestačilo. Do toho gólu kluci skvěle bránili, věřil jsem, že když to ubrání, tak zápas vyhrajeme. Bohužel se stala chyba hned po buly a dali nám gól.

Co musíte změnit do druhého zápasu, aby jste se nedostali do situace jako Liberec a neprohráli s Českými Budějovicemi oba úvodní zápasy?
Hlavně musíme dát nějaké góly, bez gólu nemůžeme vyhrát. Za stavu nula nula jsem věřil, i kdyby došlo na prodloužení, že to zvládneme. Bohužel jsme dostali góly hodně pozdě a už nebyl čas to otočit. Máme na to, abychom je porazili.

Roman Turek potvrdil vynikající formu z play off i v Sazka Areně, nedokázali jste mu dát gól. Co na něj musíte vymyslet?
Chytal opravdu výborně, přímé střely měl v pohodě. Hlavně v přesilovkách si musíme dávat rychlejší nahrávky a zkusit ho překvapit.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více