Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. dubna 2006

Tomáš Vlasák posunul Slavii do finále

P r a h a - Série pokračuje, Tomáš Vlasák v letošním play off proměnil už pátý samostatný nájezd. Hrdina samostatných nájezdů si tentokrát ale žádné nájezdy nepřál. „Já už jsem dnes nájezdy nechtěl jezdit, chtěl jsem, aby se rozhodlo dřív,“ svěřil se po zápase novinářům. Podle něj měla Slavie ve třetí třetině spoustu šancí, kterými mohla zápas rozhodnout. „Říkal jsem si, že vyhrát potřetí na nájezdy, že už by to bylo moc velký štěstí,“ říkal slávistický penaltový mág.

Vypadá to, že nájezdy můžete jezdit se zavřenýma očima?
Ono to tak vypadá, ale není to jednoduché, jsou to nervy. Musím přiznat, že dnes ty nervy byly asi největší, už jen proto, že jsme to chtěli samozřejmě ukončit. Kdyby se to nepodařilo, tak bychom tu sérii měli ještě hodně komplikovanou.

Co je pro vás jako tým lepší, když jedete nájezd první vy, nebo soupeř?
Nevím, myslím si ale, že nám vyhovuje, když jezdí jako první soupeř, což je pro nás asi lepší.

Bylo by pro vás horší, kdyby býval českobudějovický Jiří Šimánek proměnil?
Asi ano, bylo by to hlavně horší v tom, že bychom v tu chvíli prohrávali. A i kdybych vlastně nedal, tak bych si svého hráče udržel, ale takhle jsem o tom nepřemýšlel.

Všiml jste si, že Roman Turek při vašem nájezdu zlomil hokejku?
Ne, nevšiml, měl jsem z gólu obrovskou radost…

Bude to pro vás osobně něco znamenat finančně? Nepolepšíte si finančně? Přece jenom letos už jste v play off proměnil pátý samostatný nájezd?
Ne, jsme jeden mančaft a toto je jednou z věcí, která mně teď, zaplať pánbůh, jde. Je to práce celého mančaftu.

Věděl jste dopředu, co dnes uděláte?
Nikdy dopředu nevím, co udělám, prostě jsem reagoval na první pohyb. Když ten puk neskočí, nepostaví se na hranu, a udělá se to rychle, tak ten brankář je tam pozdě.

Je těžké dát Romanu Turkovi gól?
Určitě, Roman Turek je veliký, chytal celý zápas výborně. Měl jsem z něho respekt už v Českých Budějovicích. Po těch dvou nájezdech jsem říkal, že je velký, že z něj mám respekt, ale jiní zase říkali, že on zase musí mít respekt ze mně, když jsem ho dvakrát překonal. Takže to asi bylo vzájemné. Mně se ale jezdí hůř na Fráňu (Petra Fraňka), protože ten mě už zná (úsměv). Já to ale nepřeceňuji, jsem za to rád, a uvědomuji si, že může přijít ta nejdůležitější chvíle a to finále se nemusí povést. Tak to ve sportu je a proto to nepřeceňuji.

Čeká vás finále, v němž soupeř vzejde z dvojice Sparta-Znojmo, připravujete se nějak na to?
Musíme si trošku odpočinout, protože síly ubývají strašně rychle. To jsou hrozně těžký zápasy. Musím Českým Budějovicím vyseknout poklonu, protože hráli výborně, kousali nás ve všech zápasech. Ale já si myslím, že o ten krok jsem prostě byli lepší.

Budete se připravovat nějak speciálně na další nájezdy?
Ne, vůbec, já doufám, že už na nájezdy nedojde. (smích)

Budete dnes nějak slavit postup do finále?
Určitě si půjdeme všichni na chvilku sednout někam na večeři, ale nic velkého. Zítra máme volno a musíme se hlavně zregenerovat a připravit se na finále.

Nevadí vám, že když zítra Sparta vyhraje, bude se finále hrát už v neděli?
Ani ne, i tak máme aspoň ty čtyři dny, takže nějaké síly bychom snad našetřili.



Tomáš Vlasák odpovídá po zápase na otázky novinářů.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video