Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
10. listopadu 2001

11 otázek pro Michala Supa

Během reprezentační přestávky jsme nezaháleli a po přípravném utkání s Kazaní jsme vyzpovídali oblíbence slávistického publika, Michala Supa. Služebně nejstarší hráč v kádru Slavie přišel do Edenu před sezónou 1995/96 z týmu našeho největšího rivala, Sparty, kde v roce 1994 získal mistrovský titul. Právě se Spartou se v Paegas aréně utkáme po čtrnáctidenní pauze.

Ve Slavii jste už sedmou sezónu, co vás přimělo k tomu, že jste se zde takto usadil? Považujete se za patriota?
Já myslím, že jo. Každý by byl rád, kdyby mohl rád blízko svého bydliště, v okruhu přátel a rodiny. Prožil jsem tu dobré i špatné sezóny. Neměl jsem tendenci ke změně. Kvůli penězům se mi jít pryč nechtělo.

Michale, v zápase proti Znojmu jste vstřelil svou stou extraligovou branku. Kolik utržil správce kasy Honza Novák? Pokud to tedy není tajná informace ;-)

:-) Zatím nic. Musím se s ním a se spoluhráčema vyrovnat.

Slavia je teď v útlumu, nedaří se v koncovce. Soupeře jako Karlovy Vary a Znojmo, při vší úctě k nim, by měla porážet, zvláště v domácím prostředí. Jak ze střelecké krize ven?

Jedině začít dávat góly. Nepromění se přesilovky, dostanou se góly a pak se člověk z toho špatně hrabe. Musíme začít hned po pauze. Zápasy jsme prohráli, ale ne že bychom na soupeře neměli.

Řada Matějovský, Čermák, Sup je výborně sehraná a její fyzicky náročný způsob hry se divákům hodně líbí. Jak moc chybí nebo bude chybět zraněný Radek Matějovský?

Nikdo není nenahraditelný. S Matesem si ale rozumíme, snažíme si to dávat a bojovat o puky. Určitě bude chybět, hlavně v obranné hře ve čtyřech.

Jak vůbec vidíte naše ambice pro tuto sezónu?

Určitě do play-off a potom se uvidí. Pak se může povést cokoliv.

Co říkáte trenérskému návratu Richarda Fardy do extraligy?

Já si ho pamatuju v dobrém. Určitě bude mít pro mužstvo přínos. Je to bývalý hráč a ví tedy, co po hráčích chtít.

Jak vnímáte atmosféru na stadioně? Kde je podle vás příčina malých návštěv?

Tak nad tím nekoumám. Tím by se měl zabývat asi někdo jiný. Když se bude vyhrávat, přijdou. Asi nám zatím moc nevěří. Hodně záleží na umístění. *

Víte o tom, že slávističtí fanoušci založili fan-klub? Na prvním výjezdu v Českých Budějovicích byli hodně slyšet.

Všiml jsem si toho nápisu. Víc informací do šatny neproniklo. Je super, když se daj lidi dohromady. Mužstvu to hodně pomáhá. V těch Budějovicích byli opravdu hodně slyšet.

Po reprezentační přestávce nás čeká derby se Spartou. Má pro vás toto utkání prestižní nádech nebo ho berete jako každé jiné?

:-) Já myslím, že už jako každé jiné. Už tam nezbylo tolik hráčů, které znám.

Co vkážete fanouškům před derby?

Budeme se snažit vyhrávat a přejeme si, aby jich chodilo víc a víc. Budeme se snažit udělat maximum, aby se jim naše hra líbila a nechodili z hokeje otrávení.

Jaký je váš vztah k Internetu, čtete naše stránky?

Zatím nemám Internet doma, ale když jsem u tchána, tak si je prohlížíme. Jinak se to většinou dozvídám z druhé ruky. Tchán mě zásobuje informacemi nejvíc.

* V naší hymně se mimojiné zpívá "My věříve vám, vy nám..." Choďte tedy v co nejhojnějším počtu a naše sešívané hochy pořádně podpořte již v Paegas aréně.
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více