Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FOTOGRAFIE ZE ZÁPASU
18. dubna 2006

Slavia - Sparta (další fotografie z 5. utkání)

Pátý finálový zápas nabídl spoustu zajímavým momentů. I po páté vstřelila vedoucí gól Slavia, poprvé však dokázala vyhrát třetí třetinu. První gól vstřelil v play off Tomáš Divíšek. Vítězství domácího týmu viděla rekordní návštěva. Nehezký zákrok předvedl v závěru brankář Sparty Petr Bříza. Tyto a další okamžiky si můžete připomenout v této reportáži.

Foto: © Martin Prokop

Zajímavé momenty z utkání

Utkání se přehouplo do druhé poloviny a Slavia drží těsný jednogólový náskok. Jenomže 13 je smolné číslo a to platí i pro Radka Dudu. Ten v čase 13:13 odjíždí na trestnou lavici. Sparta nabídnutou výhodu přesilové hry bleskurychle využívá. Jaroslav Hlinka srovnává na 2:2. Fanoušci Sparty mají důvod k radosti!

Milan Kopecký je trenérem Růžičkou převážně využíván do oslabení. Je to nenápadný, ale na ledě velmi platný hráč. Během TV přenosu Robert Záruba připomněl, že odchovanec Slavie Tomáš Divíšek před svým odchodem z klubu s Kopeckým kdysi hrával. Tehdy to však byl Jan Kopecký, starší bratr Milana. A právě Jan Kopecký vstřelil v neděli vítězný gól Popradu ve finále nejvyšší slovenské hokejové soutěže. Poprad se tak ujal vedení 3:2 nad Žilinou. Janův gól padl ze šance velice podobné té Milanově (viz OBRAZOVKA). Který z bratrů nakonec bude držet v rukách trofej nejcenější?

Vladimír Sobotka a Tomáš Vlasák. Pro Slavii velice důležití hráči. Zvláště v play off se oběma hráčům dařilo. Kvůli zranění však sledují své spoluhráče jen v civilu u střídačky.

Tomáš Divíšek se dostal k odraženému puku po střele obránce Žižky a bekhendem puk zasunul za Petra Břízu. Byl to teprve první gól Tomáše Divíška v play off. A hned vítězný! Tomáš Divíšek odehrál výborné utkání a zcela zaslouženě se dočkal úspěchu. Radek Duda využil bouřícího hlediště a ještě více se pokusil fanoušky vybudit.

Jaroslav Hlinka. Nejlepší hráč soupeře. Kdykoliv se tento hráč ocitl na ledě, byla branka Petra Fraňka v ohrožení. Stejně jako Jan Novák i on nosí na svém dresu číslu 17. A právě v den, který má v kalendáři číslo 17 se oba soupeři se sedmnáctkou na zádech dočkali dvou gólů.

Šesté finálové utkání se hraje 21.dubna. Číslo 21 nosí na svém triku Jaroslav Bednář. Bude to on, kdo posune finále do sedmého, divácky nejatraktivnějšího utkání?

16180 diváků mohlo nejen na vlastní oči vidět toto utkání, ale zároveň se i stali svědky zápisu do historických análů. Návštěva na tomto utkání překonala všechny dosavadní rekordy návštěvnosti v české Extralize. A že těch diváků bylo o dva více? Pak je zmíním: prezident republiky Václav Klaus a premiér Jiří Paroubek.

Říká se: "to nejlepší na konec". V tomto utkání tomu však bylo naopak. Velmi nehezkým a nesportovním zákrokem v závěru utkání se prezentoval gólman Petr Bříza. Sekyra do ruky Davida Hrušky vyvolala v hledišti velkou dávku emocí. Šlo o zkrat či úmysl? Rozhodčí ani chvilku nezaváhali a udělili trest na 5 minut + do konce utkání. David Hruška naštěstí neutrpěl vážné zranění a v pátek by měl nastoupit.

Další fotografie z utkání

Slávisté jsou důrazní ve svém obranném pásmu...

... i v útočném.

Michal Vondrka faulován hráčem Sparty.

Vladimír Růžička není ani chvilku v klidu.

Josef Beránek se rozjel k brance Petra Břízy, obránce Sparty však dokázal včas zasáhnout.

Ivo Prorok blokuje hráče Sparty tak aby Michal Sup mohl převzít puk.

Josef Beránek v souboji u mantinelu.

Konec utkání. Slavia vítězí a naděje na titul tak ještě žije...

Autor Martin Prokop
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více