Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. května 2006

Slavii začala v Edenu letní příprava, potrvá šest týdnů

Úřadující vicemistr extraligy, Slavia Praha, zahájil jako předposlední z týmů Tipsport extraligy "suchou" letní přípravu na další sezonu. Později začne přípravu jen druhý z finalistů, rival ze Sparty. Příprava bude probíhat klasicky v prostorách areálu v Edenu a potrvá šest týdnů, od 7.července dostanou hráči volno a sejdou se zhruba za tři týdny na ledě.

O něco později se připojí k týmu reprezentanti Jaroslav Bednář a Dominik Graňák, kteří startovali na MS v Lotyšsku a momentálně si užívají zasloužené dovolené po dlouhé a náročné sezoně.

Slavii čeká tradiční soustředění na kolech, letos bude jen jedno, od 4. do 9.června v Železné Rudě. Po návratu do Prahy by se měli do přípravy zapojit právě Bednář s Graňákem.

Z hostování se vrací útočníci Lukáš Havel (Havlíčkův Brod) a Roman Červenka (Ústí nad Labem), se kterými Vladimír Růžička počítá a dostanou ve Slavii šanci. V klubu už pravděpodobně nebude pokračovat brankář Lukáš Musil, který působil v uplynulé sezoně jako dvojka na Kladně.

Bude pokračovat spolupráce s Havlíčkovým Brodem, který postoupil do první ligy. Mladí hráči, kteří se nedostanou do základního kádru Slavie, tak můžou získat cenné zkušenosti v druhé nejvyšší soutěži. Týká se to Lukáše Endála, Jakuba Šulce, Petra Kukly a Davida Jonáše. Na střídavý start bude mít možnost chytat za Rebely Lukáš Hronek.

Slavia vyzkouší během letní přípravy mladého slovenského beka Tomáše Špilu, který působil naposledy v nižší zámořské soutěži v Kanadě v týmu Thetford Mines. "Bude s námi během letní přípravy, určitě ho pak chci vidět i na ledě. A potom se rozhodneme, co dál," řekl na adresu rodáka z Bratislavy trenér a GM Slavie Vladimír Růžička.

Slavia bude během "suché" letní přípravy využívat prostor areálu v Edenu, atletického oválu, hřiště na beachvolejbal, tenisových kurtů či posilovny. Přípravu zpestří pobyt v Železné Rudě. Novou posilou realizačního týmu se stala už před play off bývalá vynikající atletka Helena Fuchsová, dnes fyzioterapeutka.

Kádr by měl být již skoro uzavřený, Vladimír Růžička stále čeká, jak dopadne situace kolem obránce Jana Nováka, kde existuje zájem z NHL a dalšího beka Jana Hejdy. Dlouholetá opora Slavie ukončila po třech letech angažmá v Rusku, pokud se nedohodne na smlouvě v NHL, bude v extralize nejdříve jednat se Slavií.

Do Liberce odešel obránce Boris Žabka, na hostování do konce sezony byl uvolněn do Litvínova útočník Milan Kopecký. Naopak z hostování ve Slavii se do Chemopetrolu vrací Ivo Prorok. O budoucnosti nemá zatím jasno Radek Duda, se kterým Slavia už nepočítá. Na stole se objevily nabídky za zahraničí, kam Duda s největší pravděpodobností odejde.

Kádr Slavie na začátku letní přípravy:

Brankáři: Petr Franěk, Lukáš Hronek

Obránci: Petr Kadlec, David Pojkar, Jan Novák, Tomáš Žižka, Pavel Kolařík, Dominik Graňák, Jiří Drtina, Jiří Jebavý, Tomáš Špila

Útočníci: Jaroslav Bednář, Josef Beránek, Marek Tomica, David Hruška, Tomáš Vlasák, Michal Sup, Tomáš Divíšek, Vladimír Sobotka, Michal Vondrka, Radek Dlouhý, Lukáš Havel, Roman Červenka, Vladimír Růžička ml.

Autor MoV
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video