Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. srpna 2006

Slavia patří k nejlepším týmům v Evropě, říká Otto Sykora

P r a h a – Jen na skok přijel v pátek 11. srpna odpoledne do Prahy čtvrtý celek německé nejvyšší soutěže – tým Sinupret Ice Tigers z Norimberka. Slavia se s ním v přípravě utká ještě jednou, a to v rámci srpnového turnaje Mercury Cup v Norimberku. Ač hostům chyběli dva hráči základní sestavy (útočník Brian Swanson, který se zotavuje po operaci třísel, a zraněný obránce Christian Laflamme), počínali si nanejvýš zdatně. Se Slavií vybojovali cennou remízu. „Jsme spokojeni s výkonem mužstva, zejména s přístupem hráčů k přípravě. Je na nich vidět, že mají charakter a že chtějí hrát hokej,“ řekl po utkání Otto Sykora, sportovní ředitel Ledových Tygrů pro oficiální webové stránky HC Slavia Praha.


Jestli se nepletu, tak dnes jste se Slavií hráli pátý vzájemný zápas. Poprvé jste se dvakrát utkali v roce 2003, pak dvakrát v roce 2004, vloni ale ze vzájemného zápasu sešlo, proč?
Důvod byl ten, že v české extralize se tehdy měnilo pravidlo pro zakázané uvolnění a tak jsme se s Vláďou Růžičkou domluvili, že takovýto zápas by nebyl pro oba týmy přínosem. Pak jste se sice vrátili k původnímu stavu, jenže už bylo pozdě. Takže to byl ten důvod, proč se v minulém roce přípravný zápas neuskutečnil.

Do České republiky jste tentokrát přijeli s předstihem. Už včera večer jste hráli v Karlových Varech, kde jste prohráli 2:5. Jak hodnotíte přípravu na novou sezonu?
Zatím je na jakékoliv hodnocení ještě brzo, na ledě jsme teprve od čtvrtka minulého týdne. Takže momentálně je příprava na ledě teprve v samém začátku. Spíše pracujeme na kondici a na ledě teprve začínáme trénovat. Včera ten zápas byl opravdu divoký, hned na začátku se hráči porvali. Dnešní zápas byl jiný, Slavia je úplně jiný tým, než jaký mají Karlovy Vary. Na hráčích Slavie je vidět, že chtějí hrát hokej. Hráči Karlových Varů hráli více do těla, spíše vyhledávali osobní souboje…

Takže dnešní zápas se Slavií byl pro vás větším přínosem než včerejší duel s Karlovými Vary?
Určitě, Slavia patří k nejlepším týmům v Evropě a my jsme rádi, že vůbec proti takovémuto mančaftu můžeme nastoupit.

Přestože jste teprve na začátku přípravy na ledě, váš tým působil aktivně, vyzrále a sehraně, a to navzdory tomu, že hráči měli v nohách navíc ještě včerejší večerní zápas v Karlových Varech. Jak hodnotíte výkon vašeho mužstva?
Jsme spokojeni s předvedeným výkonem, zejména s přístupem hráčů k přípravě. Je na nich vidět, že mají charakter, že chtějí hrát hokej. I když je pravdou, že ze začátku měli z hráčů Slavie přece jenom tak trochu respekt. Viděli ta jména na soupisce a řadu vašich hráčů znají z jejich působení na mezinárodní scéně. Takže na nich byla zpočátku vidět určitá nervozita. Přesto si myslím, že to bylo slušné utkání. Určitě sem zase rádi přijedeme.

Tým Ledových Tygrů je tak trochu týmem mezinárodním. Z dobré poloviny je složen z hráčů z Kanady či z Ameriky, a až zbytek tvoří Němci. I když podle jmen by to klidně mohli být Češi. Jaké to je trénovat takovéto mužstvo?
I trenér je z Kanady a ten si s kluky náramně rozumí. Mnozí z hráčů, kteří jsou původem z Kanady či z Ameriky, tady v Evropě již nějaký ten rok působí. Náš mančaft je co do výše rozpočtu na desátém, jedenáctém místě německé ligy a přesto stále hrajeme mezi prvními čtyřmi týmy. Takže si myslím, že jsme v posledních letech dali v Norimberku dohromady slušnou partu.

Od 1. srpna už nejste Nürnberg Ice Tigers, ale Sinupret Ice Tigers. Od nového sponzora si mimo jiné slibujete i nárůst počtu diváků. Myslíte si, že se vám vaše cíle podaří splnit?
Doufám, že ano. Změnili jsme majitele klubu. Vlastníkem klubu se teď stal jeden pán, který je solventní a co hlavně, je ochoten do hokeje dávat peníze. I ta farmaceutická firma, která je nyní naším novým sponzorem, je z Norimberka, prosperuje a má zájem hokej podporovat. Takže to vypadá, že o budoucnost hokeje je v Norimberku postaráno.

Slavie teď na oplátku pojede k odvetě do Norimberku na Mercury Cup. Co si slibujete od tohoto turnaje a konkrétně od odvetného zápasu se Slavií?
Myslím si, že v té době již budeme v přípravě zase o krok dál a že budeme mít jak přesilovky, tak i oslabení lépe nacvičené. Ten herní projev už by měl být zase o trochu lepší. Na turnaj jsme si pozvali ještě dva silné týmy z Německa – Kolín a Ingolstadt, to jsou tradičně technicky dobře hrající mančafty. Úroveň turnaje by tím pádem měla být, myslím si, velmi vysoká.

Paradoxně jste tedy na turnaj pozvali tým, který vás vyřadil ve čtvrtfinále play off…
Je to tak, jako tým jim máme co vracet (smích).

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více