Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. srpna 2006

Kalous: Do Norimberku jezdíme rádi

P r a h a – V pátek 25. srpna, krátce po půl desáté, se od zimního stadionu v Edenu vydal autobus s hokejisty A týmu HC Slavia Praha směr Norimberk. Na tradiční Mercury Cup míří slávisté už potřetí: v roce 2003 skončili na druhém místě za Mannheimem, před dvěma lety byli poslední. Od pátku 25. do neděle 27. srpna se slávisté utkají s týmy Norimberku, Ingolstadtu a Kolína nad Rýnem. A Jaké ambice mají slávisté letos? „Především tam chceme odehrát dobré zápasy,“ řekl těsně před odjezdem asistent Jiří Kalous.

Do Norimberku jedete již potřetí, tentokrát s jakými cíli?
Stále je to ještě příprava, takže se chceme zaměřit především na zdokonalování souhry a herního systému, který pak chceme praktikovat i v soutěži. Musím říct, že nám se ten turnaj osvědčil. Všichni naši soupeři, kteří na ten turnaj jezdí, hrají velmi nepříjemný, důrazný, tvrdý a hlavně velmi rychlý hokej a tím nás nutí, i když je to jen příprava, hrát naplno. Z toho důvodu tam jezdíme rádi.

S norimberskými Bílými Tygry hrajete ještě dnes večer, v den příjezdu, a zároveň přesně čtrnáct dní po předchozím utkání. Dívali jste se tehdy na soupeře pozorněji s cílem v odvetě na jejich ledě uspět?
Ne. My se především soustředíme na svoji hru, to je ostatně cílem celé naší přípravy na novou sezonu: tedy odstraňovat naše chyby a trénovat především to, co chceme zlepšit. To je smyslem všech přípravných zápasů bez rozdílu.

Myslíte si, že na výkonu mužstva se může podepsat to, že hrajete jen pár hodin poté, co do Norimberku dorazíte? Je to pro vás nevýhodou, nebe berete dnešní zápas jako jakousi přípravu na extraligu, kdy také jdete po dojezdu na led?
Přesně tak. Samozřejmě, to je úplně stejné jako u jakéhokoliv jiného zápasu, na to nemůžeme brát zřetel. Určitě to ale budou hodně náročné tři dny, protože hrajeme v pátek, v sobotu i v neděli a všechna ta utkání, jak už jsem řekl, budou pro nás nesmírně těžká. Ale z toho důvodu my volíme právě tuto formu, kdy si hráči, jak se obrazně říká, hrábnou až na dno svých sil. Jak říkám, je to vynikající turnaj a vynikající způsob přípravy, jsme maximálně spokojeni a proto se do Norimberku vždycky rádi vracíme.

Jedete kompletní, nebo někdo chybí?
S angínou zůstal doma Jaroslav Bednář, předevčírem se na tréninku zranil Lukáš Havel, který s poraněným kolenem také zůstal doma. Proto bereme i mladé hráče – juniory. Jedou s námi útočníci Jakub Sklenář, Jakub Stromko, Martin Ondráček a Jiří Doležal, a obránce Jiří Jebavý. S týmem do Německa cestuje i finský brankář Vitali Taskinen, který je ve Slavii na testech, protože Lukáš Hronek bere antibiotika. S týmem pochopitelně odjel i Tomáš Špila, který na Slavii podepsal v minulých dnech smlouvu.

Chybět vám tedy budou dva hráči základní sestavy, budete tak mít prostor vyzkoušet další herní varianty…?
Myslím si, že ještě nějaké varianty vyzkoušíme, ale teď už je ta příprava spíše zaměřena na souhru jednotlivých řad. V Norimberku už víceméně chceme hrát to, co potom v extralize. Zápasy na Mercury Cupu napoví, jakou formu mužstvo má. Ale ani pak není důvod k panice, máme ještě čtrnáct dnů na doladění.


Čas odjezdu se blíží, Petr Kadlec „odevzdává“ svoje zavazadlo…


a nastupuje do autobusu.


Autobus se posléze ukázal být malý...


Nerudovskou hádanku museli řešit řidič autobusu a masér Zdeněk Šašek poté, když brankář Petr Franěk přivezl k autobusu svoji výstroj. "Kam s ní?", jakoby se ptali.


A když už se podařilo všechno umístit, přišel s klidem sobě vlastním Pavel Kolařík.


Nakonec se i jeho „bágl“ podařilo umístit a v 9.36 h autobus odjíždí směr Norimberk...

Fotostory, aneb jak dostat výstroj Romana Červenky do autobusu





Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video